chuck taylor abimizin vakt-i zamanında tasarladığı basketbol ayakkabısı.tabi sonradan boku çıktı her bi çeşidi yapıldı.rockerinden tikisine her nevi insanın ayağında görebileceğiniz güzel ayakkabı.geçen sene her ne kadar nike satın alıp 70lerdeki büyüsünü alt üst ettiyse de hala tek geçtiğim ayakkabı markası.
(errant, 21.03.2004 00:24 ~ 13.02.2006 09:48)
trainspotting filminden sonra, inanılmaz bi moda akımı haline gelen, pek çok insan tarafından benimsenen o tarzın vazgeçilmezi olan ayakkabı çifti
eski yapılanları ucuz ve sağlam, şu aralar satılanları pahalı ve üçüncüüncü ayında yandan yırtılmaya meyilli, müthiş tasarımıyla popülerliğini bilmem kaç yıldır koruyan, her şeyle giyilebilen
***,
chuck taylor'u
leo fender'le kıyaslamama neden olan, müthiş ayakkabı.
levis 507 lerle botlarının harika bir takım oluşturduğu, pembe renklilerininse cadde'de her 3 genç kızımızdan birinin ayağında görüldüğü, müthiş chuck taylor tasarımı..
taşkışla'da daha önce hiçbir yerde görmediğim kadarını bir arada gördüğüm ayakkabının markası,
puma'lardan bıkmışken bunlar başladı şimdi, tamamen şekilsiz bulduğum nesneler nasıl bu kadar beğeniliyo çok garip
her bir rengi çok şahane olup aldıkça alasımın geldiği çok bi rahat ayakkabı...hele ki gri deri olanları çok güzeldir.
-ay yeni kanvırsları gördünmü kontes?
-evet evet, böle alevli alevli, bi de ejderaalıları var, bilekli ama daha uzunca
bir dönem benim ve dennis rodman'in da giydigi efsane basketbol ayakkabisi.
(makaveli, 17.09.2004 00:30 ~ 25.10.2004 22:42)
yavaş yavaş giyenlere gıcık olmaya başladığım ayakkabı modeli. ipini koparan da giymesin be kardeşim.
(pablo, 25.03.2005 10:37)
aşırı doz kullanımı sonucu çorap yiyen bir yaratığa dönüşen, ama yine de atmaya kıyılamayan şey.
baharda herkesin ayağında olan ayakkabı markası.
fabrika mağazasında ikinci ellerinin de satıldığı ayakkabı..
çok sade, güzel kullanışlı ve çabuk dağılan bir ayakkabı olmasına karşın tikilerin ayağına düşmesiyle içimde bir nefret unsuru oluşturmuş ayakkabı markası.
ayrıca bütün kızlara çok yakışıyorlar (bkz:
converse fetişi)
(venom, 03.05.2005 20:56)
topan burnu ve hafifliği ile
halı saha maçları için çok kral ekipman oluyor bunlardan.
ayrıca:
- converser,
teenager.
diye bir tamlama, bir değiş de vardır, ya da yoktu yeni uydurdum.
orta okulzamanlarımda çok beğenmeme rağmen hiç bir yerde bulamadığım, sonra orta sona geçtiğim yıldır heralde moda olduğundan heryerde bol miktarda satılan, tikilerin ayaklarının aksesuarlığına düşmüş ayakkabıdır. nike firmasının almasıyla janjanlı modelleri de çıkmış bulunmaktadır.punkçılar da kendilerine forma edinmiştir. ama biz yine de ailecek severek giyeriz.
tikilerin yaptığı hiç bir şeyin diğer insanlarca yapılmaması zorunluluğu nedeniyle giyenin hemen damgayı yediği ayakkabı. önemli olan ayakkabı modelinden hoşlanmanız ya da rahat etmeniz değildir; amerikan yanlısı, duyarsız biri oluverirsiniz. iyi bir insan olmak için hemen ayakkabılarınızı yakın, coca cola içmeyin, türk malı olmayan eşyalarınızı çöpe atın.
en iyisi, ıssız bir mağaraya çekilip yaptıklarınız için vicdan azabı çekmeye başlayın.
(no more, 10.12.2005 16:39 ~ 08.12.2007 17:22)
liseli kızların okul eteği altına giydikleri veya gothic ablalarımızın genel olarak giydikleri eskimeyen modası geçmeyen yazlık ayakkabı
patlasa da yırtılsa da rengi solsa da giyerim hatta daha çok giyerim...yine de eskiden yanlardaki açılmaların uzun bir süre sonra olduğunu şimdiyse bir iki ayda zart diye açılmaya başladığını söyleyebilirim..düşürdüler yani kaliteyi..
(subuo, 10.12.2005 20:06)
insan oğlunun bokunu çıkardığı tekstil ürünlerine bir örnek teşkil eder ve topuk kısmı bana göre hiç de rahat değildir. yine de tarz göründüğü ve o kadar çeşidin arasından herkesin kendi zevkine uygun bir ayakkabı bulabileceği de bir gerçektir.
chuck taylor yaşasaydı da bu günleri görebilseydi keşke...
her açıdan ortopedik olarak inanılmaz sağlıksız bir ayakkabıdır. ortopedik açıdan ayak topuğunun ayak ucundan 1,5-2 santim yukarıda olması ve ayağın iç orta boşluğunun desteklenmesi gerekmektedir. converse bunlara elbetteki uymaz. uzakdoğu tıbbındaki ayak altında yer alan vücudun bir çok sinir yolunun bağlantı noktası olduğundan ve bu sinirlerin en çok baskıya maruz kaldığı yer olmasından dolayı ayaklarda bu kurala kesinlikle uyulmalıdır.
converse giyenlere sorulduğunda genelde ayakkabının çok rahat olduğu söylenir. converse manik depresif ruh halinin, panik atakların, sinirli ruhsal yapının tek sorumlusu olmasa da sorumlularındandır. hatta işi çok daha ilerletmiş bir komplo teorisine göre ise amerikan icadı olan bu converse'in, aynı yıllarda amerikdan yayılmış televizyon'a bağlılık, seksüel özgürlük, uyuşturcu ve hapların yaygınlaşması gibi etmenlerle birlikte küresel bir gençlik üzerine oynanmış oyun olduğundan dahi bahsedilir.
bu kadar ileri seviyede bir komplo teorisiyle genellemek ne derece doğrudur bilinmez ama günümüzde sağlıksızlığının yarattığı şüphlerden önce apolitize ve geleceğinden çok günü kurtaran gençliğin, kendini gösterme çabasındaki liseli tiki kızın, görmemişin adeta görev bilinciyle, bir üniforma parçasıymışçasına giydiğini gördükçe en azından olayın küresel simgeler oluşturma ve sürü psikolojisine alıştırma aşamasının türkiye için tuttuğunu gördüğüm ayakkabıdır.
(diarum, 18.12.2005 01:27 ~ 11:48)
iyice cılkının çıktığını düşündüğüm ayakkabı markası. herkesin ayağında.tikisinin metalcisinin popçusunun ,yaşlısının çocuğunun... ne biliim ben..ilginç.
bir kere satın alıp da giyildikten sonra sokakta, karda kışta, evde hatta duşta ve de sevişme esnasında dahi çıkartılması durumunda bir eksiklik hissedilmesi muhtemel ayakkabılardır. inanılmaz rahattırlar. öyle ki, ayağınızda olduğunu unutmanız muhtemeldir.
kimi zaman elverişli kıyafet kombinasyonuyla
cool olabilen ayakkabı. fiyatını hakettiğini düşünmüyorum.
kullanma talimatlarına yazmış oldukları ''bu ayakkabı ile deniz kıyısında romantik yürüyüşler yapmayınız '' yazısı ile beni düşündürmüş marka.ayrıca spor amaçlı da kullanmayın yazmışlar.chuck taylor'ın kemikleri sızlıyor olabilir.
bie bez ayakkabıya göre pahallıdır ama şu ana kadar bir çok ayakkabı değiştirmeme ragmen converse kadar rahatını görmedim insanda alışkanlık yapıyor ondan sonra en rahat ayakkabı bile sizi rahatsız ediyor