görseller
conanconan
conan 
belki ilginizi çeker
  1. · red sonja
  2. · conan o brien
  3. · yüzbaşı volkan
  4. · crom
  5. · imam hatip liselerinin ülkeye mallık getirmesi
  6. · arzu monan
  7. · concon
  8. · the red brotherhood
  9. · üç bacaklı olma durumu
  10. · lal kitap
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · okan bayülgen
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · domuz gribi
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · eğri kılıç
  9. · kullanıcı adlarının kökeni

conan  

sayfa  / 2
  1. robert e howard'ın kalemiyle efsaneleşen, sahip olduğu güç ve yetenek sayesinde karşılaştığı düşman ve yaratıklar karşısında her zaman galip gelmesini bilen çizgiroman kahramanı.
    (legolas, 17.03.2004 02:11)
  2. ilkel çağların yenilmez savaşçısı. çizgi roman olarak doğdu sonra beyaz perdeye geçti. (bkz. conan the barbarian), (bkz. conan the destroyer), red sonya olarak 3 filmdir filmlerde ünlü oyuncu (bkz. arnold schwarzenegger)oynamıştır. film müzikleri (bkz. basil poledouris), adındaki müzisyen tafarından yapılmış ve unutulmayacak film müzikleri olarak tarihe geçmiştir.
    (oldz, 01.04.2004 10:59)
  3. konduğu yerler hakkında çeşitli spekülasyonlar olan kahraman
    (where is my mind, 11.04.2004 21:43)
  4. kara murat'ın o zamanlar daha doğmamamış olmasından yaralanıp meydanı boş bulan ve istediği gibi at koşturan eleman.
    (mr drummer, 19.10.2005 22:52)
  5. anabolizan ve bilimum steroid çeşitleriyle derlenmiş bir vücudun gelecekte hazırlanıp geçmişte varolduğu düşünülen bir savaşçıya atfedilerek vizyona sokulmuş halidir!yıllardır varlığını sürdüren birçok özentinin idolü olan şahsiyet!
    (aldiantes, 20.10.2005 00:02 ~ 00:04)
  6. ilkel çağlarda ortaya çıkan kahraman... ayrıca denim ürünleri olan bir marka... conan jeans...
    (karde, 20.10.2005 17:30)
  7. crom'a tapan, girdiği ortamda kendine ters gelen herşeyin iyi kötü ayrımı yapmadan amına koyan
    ham güçten oluşan çocukluk kahramanım,
    kafası karıştığı zaman bi iki kişiyi temizlemeden rahat edemez

ayrıca ipne kılıklı batman, ironman, kaptan amerika gibi ileri teknoloji ürünlerini kullanmaz
    superman gibi ırkının verdiği bi avantajı yoktur,
    spiderman, x-men yada hulk öküzü gibi mutasyona uğramamıştır,
    spawn yada thor gibi tanrılardan şeytandan yada bok püsürden güç almaz
    tamamen herkesin olabileceği sıradan bir insandır
    alternatif olarak tarzan sunulabilir ama
    tarzan orospu karılar gibi avazı çıkıncaya kadar bağırıken

conan kodumu osurtur...
    (super bi insan, 05.12.2005 14:59)
  8. ilkel bir insan olan conan abimizi bi aralar arnold abimiz canlandırıyodu. bi dizi şeklindeydi(bkz: dövmesinler diye abi şeklinde hitab etmek). sonra ne oldu bilmiyorum...
    (maddog, 05.12.2005 15:19)
  9. kimeryalı'dır kendisi. pek iyi hoş bir abi de değildir aslında. hırsızlık , uğursuzluk gibi marifetleri de vardır.
    (azwepsa, 05.12.2005 15:25)
  10. (bkz: canon)
    (bkz: babasını da sevmezdim)
    (comatose, 05.12.2005 16:22)
  11. hafızama "conan anlamadığı şeyi anlamaya çalışmaz" cümlesiyle kazınmış kahraman.

bir macerasında conan atla gitmektedir, bir sonraki karede üç atlı ile karşılaşır, atlılardan biri bir soru sorar (soruyu hatırlamıyorum). bir sonraki karede ise, conan adamlara cevap vermemiştir ve atıyla uzaklaşmaktadır. karenin üstünde "conan anlamadığı şeyi anlamaya çalışmaz" yazmaktadır.

komik gibi ama düşündüm de ne güzel bir hayat görüşüdür bu...
    (maloğlan, 05.12.2005 16:39)
  12. hala , bulunduğu yıl içindeki imkanlara oranla aynı kalitede bir fantastik film çekilmemiştir bana göre.gerek devasa figüran kadrosu (bkz: conan the barbarian) gerek envai çeşit zırh , helm gibi alet edevat içerişi , gördüklerimizin %99 unun gerçek şeyler olması , yani bilgisayar gibi bir ortamda yapılmayışı* açısından efsane bir seridir.
    (zaknafein, 27.02.2006 03:21)
  13. robert e howard tarafından 1932 yılında "weird tales" adlı bir "pulp magazine" yaratılan 1970'li yıllarda roy thomas tarafında çizgi romana uyarlanan ilkel çağların yenilmez kahramanı.kadınları ayrı bir güzeldir
    (kirpi, 01.03.2006 20:34)
  14. conan zamanla; yaratıcısını "ben önceki hayatımda conandım, ve artık bu hayatıma son vermek istiyorum" dedirtecek kadar gerçekçi bir hal almıştır.

emsalleri, mavi tayt üstüne giydikleri kırmızı donla kahramanlık yapmaya çalışırken, conanın öyle bir derdi yoktur, kahramanlık seçimini okuyucuya bırakır. kurgu itibari ile son derece ilginçtir, marvel comics'in diğer kahramanlar serisinde, her kahraman sabah kalktığında kötüler ile savaşırken, conan'ın yine kötülerle savaşma gibi bir derdi yoktur, o; acımasız bir dünyada sadece canını kurtarmak için savaşır.

thulsa-doom dan intikamını aldıktan sonra, kelimenin tam anlamı ile yaşamayı öğrenmiştir.

akilonya kralı olmazdan evvel, hırsız, bedevi akıncısı, kara kıyıları kasıp kavuran bir korsan, stigya nehirlerinde rahip kılığında suikastçı, akilonya ordusunda asker, ardından yine akilonya ordusunda general olmuştur ki; bu ordudaki maceraları conan serisinin en güzel kısmını teşkil eder. piktler ile mücadelesi hiç bir mücadelesinde olmayan zorluğu barındırır ki; sagayeta'nın öldüğü savaşta ki macerasının tadı hala damağımdadır.

akilonya kralı numedises kral olarak hiç bir şey yapmamakta ve sefahat içinde günlerini geçirmektedir, bu durumdan rahatsız olan ve enselerinde shem oklarını hisseden akilonya generalleri, prosperonun önderliğinde conan'a liderlik teklif ederler.

hayatı boyunca gözünü budaktan esirgemeyen conan, bu teklifi kabul eder.

numedises'i öldürüp, kanlı tacı kılıcının ucu ile alır ve soyluların şaşkın bakışları arasında kendisini kral ilan eder.

conan, hiç bir çizgiromanın vaad etmediği kadar macera vadeder. conan aslında bizdir, kin de duyar, nefret de eder, sever, pardon ağzımı bozacağım ama şerefsiz ille de sevilir bayanlar tarafından.

onun için kadınlar özenle sevilmesi gereken varlıklardır ve asil köylü demeden her kadın, az içkiye yahut bakımsız olmasına bakılmaksızın, artık devrinden huyundan mıdır suyundan mıdır bilinmez, güzeldir.

conan'i etkileyici yapan bir diğer unsur ise sık sık söylediğimiz gibi, "gerçekçi oluşudur"

ki iki kahraman karşılaştıracağım:

süperman: aaııaaaaah bu devasa gezegen dünyaya çarpmadan önce, uzaya çıkarak, kaslı kollarımın yardımı ile ittirerek durdurmalıyım, sürtünme felan dert değil, yeter ki kripton olmasın yanıbaşımda.

conan: haydi kadın! kahrolası mücevherleri bırak da güzel postunu kurtarmaya bak; çünkü peşinden gelen 3 adam ile dövüşecek değilim!

evet, conan sadece mecbur kaldığında dövüşür, cromdan hiç bir yardım beklemez ama zaman zaman

"crom! bütün gün o tepede oturacağına ihtiyacım olduğunda bileğime güç katsaydın ya!"

diye sitem etmekten kendini alamaz...

kısacası; conan okunması tehlikeli bir çizgiromandır zira gerçekten bağımlılık yapmaktadır.

en azından ben 10 senedir okuyorum, aynı ciltlerin sayfalarını çevirmekten hangi sayfanın daha kolay çevrildiğini ezberledim ama bıkamıyorum.

"her türlü angarya işleri ben yapacağım" diyen varsa, conan ciltleri fotokopi çektirilmek üzere verilir.
    (müyendis, 16.03.2006 22:47 ~ 23:00)
  15. conan bir cadının uzun ve entrikalı oyunlarından sonra çarmıha gerildiği macerasında,

"bu ıssız çölde, akbabalar ile kaderimi paylaşırken, şu uzakta gördüğüm yolcu... kahrolası sıcakta kim bu kadar düzgün ve tempolu koşabilir? hirkanya steplerinden böyle birisini hatırlıyorum. bu... subutai!"

repliği ve repliğe eşlik eden karelerle beni benden almış çizgiromandır. subutai'nin sırtındaki yay ile ufuktan yavaşça koşarak belirmesi, karelerin giderek subutai'nin suratına zum yapması ve subuta'nin yüzündeki ifade, legolas kim ulan, hay canına yandığımın hey, koş subutai! dedirtmez de ne dedirtir, sorarım size ey okur!

bir de güzel bir nesir vardır.

.....
    yol uzun ve zorluydu
    gökyüzü soguk ve gri (bkz: iett otobüsüne feyk atan insan modeli)
    beyaz ay donmus ölü bir parça gibi
    bulanik solgun safakta
    hirsiz ve fahise kral ve asker
    savasçi büyücü ,sahtekar ve ozan
    bu yolda benimle geldiler
    rüzgar bilenmis biçak gibi keskindi
    islak tuzlu denizlerden eserken
    kuru,siyah iskelet gibi agaçlar
    firtinada hayalete benzerlerdi
    yasam köpüklü bir sarap benim için
    yagma sehvet ve savasimdan olusan
    ve ben bu sarabi en keskin tortusuna dek ictim
    ben vahsi kuzey topraklarindan
    görkem ve büyü ülkelerine gelen savasciyim
    çelik,kan ve atesle kazandim
    insanoglunun kazanabilecegi herseyi
    oynadigim kumarda
    seytani kendi oyununda yendim
    görkem onur pirilti ün
    ve ölümün gülen kafasiyla alay ettim
    dövüsülüp öldürülecek düsmanlar vardi
    sevilip güvenilecek arkadaslar
    sehvetle öpülecek dudaklar
    ele geçirilip firlatilacak zenginlikler
    karanlik geceleri senlendirecek sarkilar
    sabahlara dek içilecek sarap
    sonunda geçmise gömülüp
    yitirilecekse ne çikar?
    ben tüm bu zenginliklerden payimi aldim
    kazanmak gibi yitirmeyi de tattim
    yasamda varolanlarin en iyilerine alistim
    mezar derin ve hava soguk
    dünya kokusmus küflü beyinle dolu
    ve ben tüm degerlerinize baskaldirirken
    bos inançlariniza gülüyorum.
    dünyanin karanlik kavrulmus yüzeyinde
    egri yolumuz zorlu topraklardan geçiyor
    fakat biz mutlu neseli savasçilariz
    daha kolay yollari istemeyiz
    düzenbaz ve nefret verici yasamin yazgisi
    sag elimde kilicimla çizilir
    ve ölüm benim arkamdan gelir
    ben bu tozlu sert uzun yollarda kurudum
    ben artik yasli ve güçsüzüm
    oysa ölüm tüm zamanlar boyunca güçlü
    fakat bedenler ölümü tatmak üzere dogdu
    yasami korkmadan cesaretle karsiladim
    ölüm yaklasirken kaçmalimiyim?
    yasam ölümle benim yillar boyunca
    oynadigimiz bir oyundu
    selam savasçi yigit dostlarim
    köleler silahsörler ve oynak genç kizlar
    ayrildigim yolda gözüm kalmadi
    burada son bulur o yol
    azrailin kucaginda
    selam tanrilar!
    bos bir gökyüzünün altinda
    yaninizda neseyle yürüyecegim
    günahkar ruhlarin nasil kivranip inledigini
    sisko kurnaz papazlardan dinledim
    yalniz altin için alip sattiklari o cennette
    benim gibi acimasiz bir barbarin yeri varmi?
    rahipler ve kutsal kitaplariyla birilikte
    alevlere dalacagim
    cehennemin kizil bogazindan asagiya yürüyecek
    ve seytanin tahtina oynayacagim

metini tamamıyla ezberleyemediğim için, alıntı yaptım, alıntı ise eksisozlukten olup allahkahrbela tarafından yazılmıştır. saygılarımla efendim.
    (müyendis, 04.09.2006 12:22 ~ 12:23)
  16. repliklerine hasta kaldığım çizgiromandır. bir adamda böyle rahatlık böyle artislik olmaz yani. "ona da korum buna da korum" edalarında takılır. okunasıdır.
    (marla singer, 29.10.2006 03:50)
  17. (bkz: conan o'brien)
    (ephendy, 29.10.2006 03:14)
  18. conán; gal dilinde* "küçük kurt" anlamına gelen kelimedir..
    (zeus, 14.03.2007 17:31)
  19. muhteşem karakter.
    "krom ölüleri say","atım dışarıda eğerli ve kılıcım kınında huzursuz" gibi repliklerin sahibidir.
    -nereye gidiyorsun conan?
    -kadının bol,şarabın ucuz olduğu yere.
    hey yavrum be.
    (darksideofthemoon, 25.05.2007 21:10 ~ 21:11)
  20. ben de bu kadını seçtim
    (haimatlos, 25.05.2007 23:43)
  21. bir namedya efsanesi der ki:

"şunu bilin ki prensim, kabaran okyanusların atlantis'i ve onun görkemli kentlerini yutmasından sonra dünyada o güne değin görülmemiş bir çağ başlamıştı. aryas'ın oğullarının doğduğu bu çağda, dünya üzerindeki imparatorluklar ve uygarlıklar, gökteki yıldızların mavi parıltıları kadar dağınık fakat belirgindi.

işte bu sıralarda kimmeryalı çonan geldi. çelik bilekli elinden kılıcını hiç bırakmayan bu karasaçlı, şahin gözlü yiğit tüm imparatorlukları sandallı ayağının altında çiğnemek istiyordu.."
    (haimatlos, 25.05.2007 23:49)
  22. "kimerya nın soğuk ve zalim tepelerinin bilge yaşlılarının bir deyişi vardı.
    'kadınlar anlaşılmak için değil, sevilmek içindir...' " cümlesi ile ortaokul-lise çağımda
    yoluma ışık tutmuş çizgi romandır.
    (coughlin yasası, 02.06.2007 12:02 ~ 12:03)
  23. "kadın, şarap getir" repliği ile çocukluğumuza damgasını vurmuş, "anne kadın ne? şarap ne? ben neyim? ben conan'ım" gibi söylemlere sebep olmuş; cesur ve tuttuğunu koparan (buna kafa da dahil) karakter.
    (kane, 02.06.2007 12:09)
  24. -hayatta en iyi şey ne?
    -geniş bozkırlar, çevik at, bileğindeki şahin ve saçlarındaki rüzgar...
    -yanlış! conan! hayatta en iyi şey ne?
    -düşmanını ezmek, önünden sürüldüğünü görmek ve kadınlarının feryatlarını duymak.
    -güzel.
    (everonn, 09.07.2007 11:14)
  25. (bkz: age of conan)
    (korialstrasz, 26.09.2007 21:30)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil