resmi olmayan açıklamaları 2004 aralık'ında çıkmaya başlayan, zannımca çıkış yapmak için piyasada bir boşluk olmasını bekleyen (bkz:
battle for middle earth) oyun. piyasada boşluk olana kadar biz de çatlamayız inşallah.
14 şubat 2008'de betası yayınlanmıştır. kane's wrath
* alanlara, kutu içinden çıkan şifre ile ra3'ün betasını oynama hakkı veriliyormuş.
oyundaki en allahsal devrim ise coop campaign olması.
ıslanıslanıslan
(bkz:
http://www.ea.com/...)
(bkz:
http://www.commandandconquer.com/)
şunlar da ekran görüntüleri:
http://www.commandandconquer.com/...
http://www.commandandconquer.com/...(azureel, 17.02.2008 14:24 ~ 14:35)
red alert 2 beni stratejiye başlatan oyun olmuştu. bundan sonra çıkan bütün command & conquer oyunlarını red alert' tan izler taşıdığı için alıp oynamıştık ben ve diğer red alert müptelası manyak arkadaşlarım. red alert' ı andıran bir şey fark ettiğimiz zaman daha da bağlanırdık ama hiç birşey red alert 2 tadını vermezdi ve yine red alert 2 oynardık. hala masaüstümde red alert 2 simgesi durmaktadır. yıllardır red alert 3 çıkar mı diye hayalini kurardık, çeşitli senaryolar üretirdik. neyse uzatmıyım haberini görünce bir sevindim ki anlatamam. tek söyleyeceğim şey inşallah eski tadında olur ve grafik, oynanış açısı yapacağız diye mahvetmezler red alert'ın anısını. merakla bekliyoruz eski red alertcılar olarak. red alert red alert red alert red alert red alerrt error!
edit:
http://www.youtube.com/... adam oynamış çekmiş menüler bile aynı lan.
düzeltme: vermiş olduğum vidyo red alert'ın generals için yapılmış bir moduymuş.
(jaguarboy, 19.04.2008 22:12 ~ 22.04.2008 19:22)
3 boyutlu olması sebebiyle eski tadı vermeyeceğinden korktuğum; ama yine de çıkmasını dört gözle beklediğim oyun.
küçük bir araştırma yaptıktan sonra oyunun demosunun yayınlanmış olduğunu öğrendim.. bu demoyu oynayabilmek için c&c
generals zero hour'un bilgisayarda kurulu olması gerekiyormuş. bunun nedeni ise red alert 3' ü generals için tasarlanmış olan bir mekanizmayla yapmalarıymış. gerekli videoları ve resimleri araştırdıktan sonra da gördüm haritalar generals'dekilerle aynı gibi. atmosfer çok benzer. ama generals'in bir sevmediğim özelliği bölümlerin ve haritaların biraz karanlık ve ruh sıkıcı olmasıydı oysa eski red alertlara baktığımızda çevrenin çok iç açıcı ve aydınlık olduğunu görüyüruz. eğer ea böyle sevilen bir oyunun yenisini çıkarıyorsa kolaya kaçmaktansa biraz daha uğraşıp red alert'a özgü bir atmosfer çıkartmalı bence. oyunun generals yaması gibi olmasını hiç bir red alert sever istemez diye düşnüyorum. ne demiş ünlü futbol yorumcusu; "aman diyim çocuklar".
oyunda yer alacak birimlerin bazıları açıklanmıştır:
(bkz:
not: tanya da var lan.
ea yine yapacağını yapmış, zaten içine sıçtığı c&c serisini bir de sıvayacak gibi duruyor... iyiden iyiye çizgi filme döndürmüşler güzelim stratejiyi...
nerde o eski
westwood studios' un yaptığı red alert.... dokunduğu şeyi bok eden ea' yi kutluyoruz...
oyun değil film geliyor adeta. bir oyun için böyle kadro kasıldığına ilk kez şahit oluyorum -red alert 1 ve 2'yi oynamamış olduğum için de olabilir bu.
jenny mccarthy ... tanya
j.k. simmons ... president howard t. ackerman (oha 1)
tim curry ... premier cherdenko (oha 2)
peter stormare* ... dr. gregor zelinsky (oha 3)
autumn reeser ... cmdr. lissette hanley
ıvana milicevic ... dasha fedorovich
kelly hu ... suki toyama
jonathan pryce ... field marshall robert bingham
george takei* ... emperor yoshiro (oha 4)
gina carano ... natasha volkova
gemma atkinson ... lt. eva mckenna
tanıtım videosundan görüldüğü kadarıyla
peter stormare şovu izleyeceğiz epeyce.
kadro kaynağı:
imdb
edit:
tim curry şovu olmuş direk.
electronic arts'ın kalite standartlarına uygun bir oyun olacağını söylüyorlar, ben onların yalancısıyım.
henüz teyid edemedim lakin kadroda
frank klepacki olmayacağı için eski tadı almayı beklemeyin. atmosfer eksik kalır o olmazsa, ki muhtemelen olmayacak ama
hell march 3'ü besteliyormuş diye de haber aldık. öff kafam çok karışık.
edit: varmış o da heyoo. (bkz:
(azureel, 03.10.2008 02:59 ~ 22.10.2008 19:08)
oyun galiba (xbox ve pc için) haftaya çıkıyor. başkan ackerman'ın
* hayranları ise şimdiden çalışmalara başlamış. (bkz:
j.k. simmons)
(bkz:
(azureel, 22.10.2008 19:11 ~ 19:18)
torrentlere düşmüş ve an itibariyle oynanmış, ilerlenmiş oyundur. özüne sadık kalınmış; grafikler zamana uyum sağlayacak kadar başarılı ve özünü aşmayacak kadar da dikkatlice hazırlanmış. yani oynarken ra2 tadını da yakalayabiliyorsunuz. empire of the rising sun olayına bir şey diyemiyorum, nutkum tutuldu. deniz grafikleri özellikle ilgimi çekti oldukça başarılı. müzikler desen ağlatacak derecede etkileyici... daha ne denebilir ki, efsane geri döndü. işin en güzel yanı da her bölümü co-op seçeneği ile bitirebilmek.
hell march ı batırdıkları oyundur.
iso'su 7 gb olup sadece ekran kartından kastıracak, 3 gün önce çıkan efsanenin 3. oyunudur.
strateji oyunlarında bir mihenk taşı olan serinin 3. oyunu.ea gibi bir firma pazarladığı için de muhtemelen ticari başarısı oldukça yüksek olacaktır fakat bir kaç saat vakit geçirdikten sonra diğer red alertlerden aldığım tadı alamadığımı söylemem gerek.
evvela red alert serisinde belki de oyuncuların en çok etkilendiği şeylerin başında mizah geliyordur , ünitelerin tıkladığınızda çıkardıkları sesler başta olmak üzere.malesef bu oyunda "mercury rising" , "electrician on the field" gibi ilginç replikler beklemeyin.tüm ünitelerden esprili laf almak için uğraştım ama 3-5 adedi geçmedi.adamlar "for mother russia" bile demiyorsa ben ne yapayım böyle red alerti demekten alamıyorum kendimi.
alıştığımız red alertten çok farklı bir oyun gibi görünmese de bir kaç önemli ekleme ve yenilik mevcut.oyunun hikayesi red alert'e göre fazla fantastik olduğu için tüm ünitelerde köklü bir değişiklik söz konusu diyebilirim.binalar bile bu değişimden nasiplerini almışlar ki , bir kaç bina haricinde hepsini denizin ortasına yerleştirebiliyorsunuz ve bir çok araç da karada ve denizde gidebilen tipten.bu da farklı stratejiler izleyebileceğinizi gösteriyor.hikaye dolayısıyla süper silahların da değiştiğini , bir nebze espritüel olduklarını söyleyebilirim.
su grafikleri çok hoş ama sivil binalarındaki kaplamalar ara sıra rezalet boyutlara erişmiş.legodan evler gibi duruyorlar ancak patlama , çatlama , duman gibi efektler yeni nesl bir oyuna yakışır derecede.tabi bu efektleri hakkıyla görmek de iyi bir ekran kartı istiyor.
oynayışta bir ilginç ekleme de görevleri solo veya bir arkadaşınızla beraber yapabiliyor olmanız.solo modu seçseniz de , sizin tarafınızdan fakat bilgisayar kontrollü başka bir komutan emirlerinize amade.tabi bu emirler , şuraya git , buraya saldır , adam topla saldır ve benim yaptıklarımı yaptan ibaretler.yine de güzel olmuş.
oyuna japonlar eklenmiş durumda.üniteleri de animeleri aratmıyor tabi ki.katana ile kesme ve biçme işlemi gerçekleştiren piyadelerden tutun , dev robotlara kadar uzanan bir yelpazede.onlar da ayrı bir renk katmışlar.
bu kadar yeniliğin yanında daha önce söylediğim gibi ünite repliklerinin eski red alertleri aratması oyunun tüm atmosferini bana göre almış gitmiş durumda ne yazık ki.ama yüksek puanları hak eden , kaliteli bir yapım.her zamanki gibi mükemmel kalitedeki ara videolar var.sırf onları izlemek için bile oynanır.
çok önemli not : ruslarla oyun bitirdim fakat yuri ortalarda yoktu.aferim ea ..
ea, c&c serilerinin, üretiminden sorumlu olduğundan beri sebep olduğu çöküşü tamamlıyor... ah be
westwood studios...
ünite seslendirmelerinden, grafiklerin tamamen uyduruk amerikan çizgi filmlerine dönmesine kadar her yönüyle rezil bir sürümle karşı karşıyayız....
tanya sarışın ya daha ne diyim...
uninstall-
shift delete xxx-ra3.iso....
fena olmayan bir oyun.
şimdii...red alert serisinin ilk oyunu gayet gerçekçi,bildiğimiz tank top,tüfek,piyade gibi uçuk olmayan birimleriyle(chronosphere vardı diyceksiniz oyuna ne kadar entegreydi derim) ve stalinli,avrupalı,einsteinli senaryosuyla harika bir savaş atmosferine sahip bir oyundu.yılışık grafikler filan yoktu,karlı dağlarda,avrupada,rusyada gayet gerçekçi bir atmosfer içinde savaşıyorduk.ikinci dünya savaşına hoş bir alternatifti yani ve zamanına göre de devrim yaratmış bir oyundur zaten.
red alert 2 ise serinin cıvımaya başladığı oyun oldu.yunuslar,ahtapotlar gibi deniz birlikleri filan nooluyo aabi.campaign bölümleri bir strateji oyunundan çok script edilmiş eventlerin sıraya dizilmesi ve bakın biz new york içinde geçen bölüm yaptık filan gibi triplere feda edilmişti.senaryo ve karakterler cıvımış,gerçekçilik iyice düşmüştü.ilk oyunun ruhuna sahip olmamakla beraber gene de zevkli sayılabilir bir oyundu.
red alert 3 seriyi bu konuda daha da ileri taşıyor ve iyice lavuk bir çizgi film havasına sokuyor.ilk red alert in soğuk ve ciddi savaş atmosferini katanalı sik kafalı japon askerleri,askerleri top gibi fırlatabilen teçhizatlar,yerde yürürken birden havalanabilen adamlar gibi tuhaf bir battlefield ortamı alıyor.dolayısıyla oyun inanılmaz cheesy bir hal alıyor,ööle oynuyosunuz ama aynı tadı vermediği kesin.
bir diğer not ise ara videolarda losttaki bakunin,prison breakteki abruzzi,spiderman deki bomba gazete müdürü,pirates of the carribeandaki cıvırın babası gibi isimlerini bilmediğim pek çok ikinci sınıf ünlüyü ve taş kontenjanından jenny mccarthy i barındırmakta.
yuri's revenge'i görüp rts oynamaya başlamış biri olarak oynamayı beceremediğim için ağlamaklı olduğum oyun. malesef aşırı karışık. gel gör ki videoları falan çok gralsal.
(hector, 11.11.2008 00:34 ~ 00:35)
bir kısım allied komutanlarının çakala yatıp geçmişe ışınlanıp genç adolf'a suikast düzenlemelerinin ardından avrupa'da kendine rakip bulamayınca güçlenip ortalığı birbirine katan sovyetler birliği ve müttefik'lerin savaşı 3. perdesinde...
bu kez de ruslar zaman makinesini icad ediyorlar...
işler sarpa sarınca geçmişe ışınlanan sevgili rus komutanlarımız "başımıza ne geldiyse bu herif yüzünden geldi" mantığıyla bu kez einstein abiyi öldürürler ve kendi zamanlarına dönerler.ancak döndüklerinde karşılaştıkları manzara daha da kötü olacaktır...
yerküre'nin diğer taraflarından çok sevgili japon abiler aşırı teknolojik oyuncaklarıyla hem müttefikleri hem de sovyetleri tehdit etmeye geliyorlardır.bu durum üzerine sovyet liderinin "2 atom bombası atar hallederiz" önergesinin karşılığı ise basit,mizahi ve tabi ki ortalığı karıştıracak niteliktedir...
"abi einstein'ı öldürdük, atom bombası icad edilemedi ki..."
(tabi chronosphere'in hala bu evrende varolması biraz enteresan bir detay, yoksayın...)
an itibariyle fark ettiğim kadarıyla...
ıq değeri "normal" olarak nitelendirilebilecek insanların, oyundaki stratejik bug'ları kullanmamaları halinde skirmish modunda teketek bir oyunu brutal zorluk seviyesinde bir rakibi yenmesinin imkansız olduğu oyundur...
sinematikleri bol, ayrıca sinematiklerde birbirinden güzel teğmenlere, bilimum asker hatunlara rastladığımız bir oyun. ussr'ı seçtim misal, dibim düştü. bize brifing veren hatun askeri korumak için bile oynarım bu oyunu.
şaka bi yana seslendirmeler, müzik -özellikle müzik- çok iyi. ekşının ortasında 0'lı rifflerle, beni otel odasında
darma duman etmiştir.
muhtemelen sadece internet cafede oynayıp onun dışında rüyamda göreceğim c&c un şimdilik son serisi.red alert adına yakışır bir oyun olduğunu umuyorum.
zamanında red alert 2 ye bile burun kıvıran command conquer dendiğinde gözleri dolan baba oğullar için gözyaşı unsurudur.
şüphesiz ki oyunun en hayal kırıklığı yaratan olayı,
allies campain'indeyken size yavşayan tanya'nın, biraz sonra oynadığınız
empire of the rising sun campain'inde nefret dolu bakışlar atmasıdır...
elinden sanal bebeği alınmış 90lar çocuğu gibi oldum, eridim, bittim..
açıldğında sovyet bayrağı önünde bikinili kadın bulunduran bi strateji oyunu. sonuna 2den sonra 3koyuldu diye piyasaya kendini yeni diye satan zavallı bi oyun işte. bir kaç seksi kadın ve de bu sefer zirve yapmış sovyet aşşalığıyıcılığı hariç bu sonuncu da hiç bi bok yok diğerleri gibi. sözüm ona bu kadınlar ajan. gidiyorlar elin memleketini çökertiyorlar. komik ya valla komik. onun dışında mıı? booş booş. arazi aynı, ev mekan aynı, uçan kaçan hepsi aynı. tek anladığım ve de işime gelen yanı komünizmden hala korktukları ve onu kadın ajanlarla çökertebileceklerini sandıkları bir ideoloji olarak görmeleri. yazık la valla size. buradan memlekete ineyim. zor bi iniş ama inerim şimdi. yazık valla oyunun üreticisine, yazık bundan medet uman oyun alemine, yazık oyunun ülkemizdeki alıcılarına, yazık bu korkak kapitalistlere, patronlara yazık şimdi geriye bişey bırakmayan ama hayaletini her daim canlı tutan sovyetten hala çoook korkanlara yazık da yazık ula size. en yazığı da taksim'i 1mayıs'ta işçilerine hala açamayan(yemeyen) ve bunlarla sıkı işbirliği olan iktidara ve iktidarlara. korkun bence de yazık mazık ama korkun. korkun ve bilin ki sizi oralardan indireceğimiz günden sonra değil oyundaki; gerçek hayattaki seksi ajanlarınız bile getiremeyecek kendinize sizi. memleket pazarlayıcıları sizi. ya hayır çok doldum çoook, kahpe insanlar siziii.