mortal kombat da özellikle mk 3 ve trilogy den sonra sapıklık derecesine ulaşan mükemmel bir dövüş hedesi.smoke la en son %80 damage verdiğimi hatırlıyorum rakibe ama bu sanırım 6 7 sene önceydi.
özellikle tekkenstreet fighter plus a gibi oyunlarda sık rastlanan hareket kombinasyonu. eğer çok uzun olursa bonus kazanırsınız. ayrıca eğer makina yerine arkadaşınızla oynuyorsanız tadından yenmez.
öğrenciler arasında zor bir ödev için oluşturulan gruba verilebilecek isimdir.
ödevcan:şu ödevi bi combo yapalım artık yapancan
yapancan:tamam aga bugün git yarın gel
ileri-geri, ileri ileri, aşşağıdan sağ tarafa kolla cacık hareketi, tekme-tekme, yumruk,zıplama,tekme.
tekken de bu combo yu yapmak için ağzımın-yüzümün ne hale geldiğini tahmin bile edemezsiniz. sanki aptal bir ifadeyle ağzından salyalar saçarak "comolokko" diye bağınan italyan pizzacı gibi bir cibilliyete büründüğümü benim kanki boy tahir in ansızın çektiği fotoğraf karesinde farkettim.
yalama olmuştuk o günlerdi, elimizde ekmek arası salam-kaşar ve kola, bir yandan hunharca ısırıyor, diğer yandan da gözümüzü ekrandan ayırmadan joyistik parçalıyorduk.parçolıyorduk parçalamasına ama ben hiçbir zaman bu kaplan kafalı tekken dövüşcüsünü yenemiyordum. bizim tahir in kontrolü altında olan kaplan kafa beni kaptı mı bırakmıyordu kardeşim. tekme-tekme yumruk,tekme.
limitsiz salam kaşar ve kolanın bünyede yarattığı cıvık etki, ekstra olarak gene kolanın yarattığı geğirik faktörü, 5 lt den sonra bastıran çiş ve uzun bir müddet tekken den başını kaldıramamış biz iki gerizekalı için "işerken osurup sıçıp üzerine de geğirmek" pek zor olmamıştı o cuma gecesi.
tahir tuvalete işeme niyetli gitmişti, sonra geri dönüp o sikko kaplan kafalı tiple benim zavallı paul ümü yerden yere vuracaktı gene. uyuz olurdum o kaplan kafaya, kaptı mı bir daha bırakmazdı deyyus, öldürene kadar abanırdı piçko. neyse, gitti bu tuvalete, şırr sesini duyuyorum. çiş üzerine kola etkisini gösterdi ve geğirdi, hala işemekte o sıra tabi. artık bir de osurayım mı dedi bu salak ne yaptıysa gaz çıkarırken cırrrrrt diye bir ses geldi. anlamıştım wc de neler döndüğünü, bozmadım. tahir in içeride çok işi vardı artık.
2 player dedim, karşıma kaplan kafayı aldım. benim yadigar paul ile hareketsiz duran kaplan kafanın azını yüzünü siktim, böyle gerilip gerilip "auuvaa" diye yumruklu ölüm vuruşunu falan yaptım.tahir paçasından akan bokları temizlerken ben egomu tatmin ediyordum.
o güner sonra çok şey değişti. tahir in annesi gülten teyze play station oynamayı bize yasaklamıştı. üzerine ekmeen arası salam kaşar-kola combosunuda bitirmişti. karar aldık, tahir e kaplan kafayı yasakladık. bu da gitti o dansçı zıptırık-oynak adamla oynamaya başladı ateri salonunda.böyle rasgele basınca tuşlara döven adam. tanrım ne gıcık bi şeydir o da ya. gelen gideni aratırmış, kaplan kafayı özlemedim desem yalan olur.