|
|
- telekom'un verdiği izinle indirdiğim demosundan az önce çıktım, ayağımın tozu ile buradayım ve birkaç cümle ile haziran'ın 15'inde bizlerle olacak oyun hakkında bir iki şey sözlemek istiyorum:
piyasada pek alternatifi olmayan bir serî colin mcrae, ama "ühü, başka şansımız da yok!" filan demeye de bırakmıyor; electronic arts değil codemasters! efendim. menü... pek hoşuma gitti, harika geçişler, kolay ulaşabilirlik vs. işte, takdir ettim. oyuna girdim, üç seçim hakkınız var, eh, elbette evo'yu seçtim. şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, codemasters, bu "neon" denen grafik motoru ile piyasanın... bir görsel bu kadar mı oturmuş olur? evet, demo olması sebebi ile meydana geldiğini düşündüğüm birkaç abuk hata var ama, olay çok muazzam ve düşük seviye pc'ler için de, düşük detayda, iyi optimize edilmiş. hani derdik ya, "lan o kazmalıkta gireceksin duvara, araba yola devam edecek? ybsg!" diye, şimdi aynı şeyi iletemeyeceğiz yetkililere maalesef. zîra oyunda herşey birbiri ile bir etkileşim içinde ve araba her an olduğu yere yığılabilir; bunun için arabayı daha evvel gözle görülür biçimde çiğnemenize de gerek yok, vurun, yığılsın oraya.
anlatmakla olacağını sanmıyorum, mükemmel bir etkileşim var cidden; siz hangi oyunda bir karış çukura girip yol dışına savrulan araba gördünüz? eh, televizyonda görüyoruz ama...
fakat ayrı bir tespitim, arabalara, need for speed carbon'daki drift kontrol tarzı ile hitâp edişin biraz sinir bozucu olduğu. neyse, bakalım, alışırız birkaç turdan sonra... yine de:
teşekkürler codemasters!(marsh, 04.06.2007 17:52)
- codemasters 'ın ralli oyunu serisinin en son ürünü. sağlam bir sistemle görsel bir şölen sunuyor.
- birbirinden değişik ve bir o kadar da güzel yarış modlarıyla sizi saatlerce pc başında tutabilecek güzide oyun...
- birincisinden itibaren tüm colin mc rae oyunlarını büyük bir zevkle oynamış ve bitirmiş bir insan olarak, oynamayı dört gözle beklediğim oyundur. demosuna ya da screenshotlarına bakmasam da biliyorum ki codemasters yine mükemmel bir oyun yapmıştır. oynayabilmek için yeni bilgisayarımı beklemekteyim maalesef...
- colin mcrae 2 ve 3 te co pilotun konuşmasıyla direksiyon çevirmeye alışkın bir kör olarak, co pilotu konuşturmayı başaramadığım için maalesef oynayamadığım güzel oyun. serinin bu oyununda dilini yutmuş koduğumun ipnesi. böyle süper bir oyunu böyle gudik bir sebepten oynayamadığım için kendime mi kızsam bilemedim.
|