|
|
- esefle kınanacak bir vakadır.
birkaç kere dikkatlice izledim, ulan var da acaba ben mi göremiyorum dedim; ama hakikaten yok gözlerim beni yanıltmıyorsa.
ayrıca bu arkadaş da iyi gözlemci, çıplaklık üzerine yoğunlaşmışız, uuuuuuu: (bkz: @1831979)
chevy chase amcayı kullanarak müthiş bir giriş yapmıştı, yer yerinden oynamıştı, ardından ikincisini çektiler ya da üçleme şeklinde çekmişlerdi de sırayla sürüyorlardı, akabinde hamamlısını, amerikan conisinin turka'yı tükettikten sonra silahını bırakışını, içindeki turka'yı çıkart deyip galatadan uçan genç arkadaşlısını ve son olarak da plajlısını...
dikkat edilecek olursa genelden genç kesime doğru bir kayış var. genç arkadaşların gönüllerini kazanamadıklarının farkındalar.
şimdi bu adamlar plajdaki reklamda, mayolu, bikinili dişi arkadaş kullanmadılar, bizim kalbimizi kırdılar. insan birkaç tane serpiştirir kardeşim, adamlar deniz kenarına gelmişler, bir kıraathaneye gidip de okey oynamıyorlar ki öyle giyinsinler. erkeklere de dikkat ettim, acaba giydikleri şortlar filan dizden mi diye; ama sanırım buna pek riayet edilmemiş. daha çok kadın üzerine ve naçıplaklık üzerine yoğunlaşmışlar. allahbilir yine yeşil sermayeden olan bir reklam firmasına yaptırmışlardır. amanın çok esef verici bir şey bu. ben bu arkadaşları izniniz olursa gerici ve yobaz olarak nitelendirmek istiyorum. ama allah'tan türbanlı bir hanım koymamışlar oraya, ne de olsa türbanlılar denize filan gitmez.
insanlar bu kadar dar görüşlü olabilirler mi, insan bir iki bikinili kadın koyar değil mi oraya. tekrarlayıp duruyorum ama öyle be kardeşim. ulan bunu büyük olarak tabir edilen gazeteler yapmıyorlar mı! arka, orta, ek güzelleri koymuyorlar mı, çarşaf çarşah cıbıldak hatun basmıyorlar mı, lan yoksa ben mi uyduruyorum bunları!
madem gençlerin kalplerini kazanmak istiyorsunuz, koy oraya bir iki genç kızımızın hafif bikinilisinden; ama yok, ülker'in reklamı ya, bu ülkerciler de çok yeşil sermayeciler abi, bir de bunların ürünlerini alan insanlar var, adamlar ne çıkarırsa çıkarsın gözleri kapalı alıyorlar. hani insan biraz tüketici zihniyetine filan sahip olur. zaten ülkenin başına da bunlar gibi olanlar gelecek. işte cidden tehlikenin farkında mıyız olayı gerekli burada. ülke elden gidiyor, ayvayı yedik, bir zaman demirelin türbanlılar arabistana durumu şimdi tersine dönecek ve cola turka içmeyenler amerikaya denilecek. ne yapacağız? haydi gençler kendinize gelin, ülke elden gidiyor, plajın geçtiği bir reklamda bile bikinili dişiler yok, görün halimizi. bu kadar gerici olduk, allah'ım modernite denen şey zaten çıplaklık değil mi! olay o kadar özgürüm ki çıplanıyorum değil mi, her şey kılık kıyafete göre değil mi! türbanlı tü kaka, insan değil durumu hakim değil mi ya da bize kaktırılmak istenen bu değil mi! bir de bu şekilde, türbanlı, başı kapalı hanımları rencide edip, ezik insan psikolojisine sokup, sisteme dahil olabilmeleri için daha fazla efor, daha fazla bilmem ne yapmaları isteniyor olmasın mı!
ülker grubunu protesto edin, mail atın, reklamın kaldırılması için rtük'ü telefon, faks, email yağmuruna tutun. belki o zaman adam olurlar da reklamın kıyısına köşesine bir çıplak hatun iliştirirler de biz de adamları modern olarak belleriz. ohhhh, inşallah...
koyun lan, bir tanecik koyun koyun koyun ki sizi gerici diye yaftalamasınlar
yaşasın türkiye
mucuk
- coca coladan daha fazla bırrrr etkisi yaptığını tüketici kitleye vermeye çalışmışlardır.içi üşüyen insanlar kıyafetlerden medet ummuş ve soyunmamıştır. yoksa geri kafalılıkla, dincilikle falan ne alakası var kardeşim siz de bi acayipsizniz. yapmaz onlar öyle şeyler.
- (bkz: @1851847)
- ne yaptığının değil nasıl yaptığının önemli olduğu durumlardan bir tanesidir.
edit:
(bkz: @1862942)(negatif, 26.08.2007 21:19 ~ 28.08.2007 18:44)
- ne de olsa tayyip'in şirketidir deyip, gülüp geçilecek olay.
(bkz: ağlanılacak haline gülmek)
(bkz: giriyi edit manyağı yapmak)(zagnem, 26.08.2007 21:23 ~ 21:26)
- ülker'in kadın veya mayo değil, kola pazarlamaya çalıştığının göstergesidir.
(bkz: elalemin derdi bizi mi gerdi)
- çağdaşlığı çıplaklık zanneden plaj görünce aklına bikini mayo gelen ilerici güruhun eleştirdiği hadise.
(asfur, 26.08.2007 21:43)
- "hedef kitlesine" kilitlenmiş reklamdır.. alt mesajı ise: "modern muhafazakar" algısıdır, hedef kitle dışında kalanlara selam etmişlerdir..
- "prezervatif reklamında neden yarak yok deseniz anlarım belki de bu ne lan şimdi" dediğimdir.
son anda kafaya dank etmesiyle beraber gelen edit: mayolu kadın yaraktan farksızdır anlamında demedim. kesinlikle onu demedim. şerefsizim demedim...
- en alakasız yere bile yarı çıplak en az bir kadının kondurulması nedeniyle türk milletinin pek bir garipsediği olay.alışmış insanlar bütün yaz selülit var mı diye gözlerini kadınların kalçalarında gezdirmeye mayolu bir insan evladı göremeyince tuhaf oluyor tabi.
- yanlış bir saptamadır.
olmaz olurlar mı? onların hepsi kuma gömülü... cahiliye dönemi adetleri işte.
- (bkz: cola turka reklamındaki sahilde sevişen gençler)
(scurtel, 26.08.2007 22:33 ~ 22:33)
- coca cola, pepsi, ice tea, sprite reklamında aynı durum olsa meraklı tipin pek de ilgisini çekmeyecek olan durumdur.
- haklı eleştiridir. madem plaj'da çekiyorsun bir de plaj atmosferini illa ki yansıtacam diyorsuno zaman günlük elbiseyle güneşlenen kadın koymayacaksın dedirten durumdur. ha biz sizin ne olduğunuzu biliyoruz o ayrı .
- "yapma be!!! tam da bir tüp kayganlaştırıcı krem ve bir tomar peçeteyle televizyonun karşısına çırılçıplak oturmuş sıradaki reklam kuşağının başlamasını bekliyordum." dedirten tespittir. kara haberdir.
|