bisküvi ve
çikolata kralı ülker'in kaliteli ürünlerinden, çukulata ve hindistan cevizi ikilisini iyi kullanmış
abur cubur. bence tek sorunu boyutu...
**
sütlü çikolata kaplı hindistan cevizli bar
(mavio, 26.07.2004 01:34)
saçma reklamı, doyum olmaz tadıyla bir ara baya tüketirdim, ama bir süre sonra bayıyor (her şey gibi)
bir ülker ürünü olmasa günde en az on tane yemekten kendimi alamayacağım güzel şey.
rengi ve biçimiyle bounty taklidi olduğunu düşündüğüm, tadı güzel ancak ne yazık ki ülker'e ait olan çikolata.ülker'in olmasa alırdım 20 tane coco star, yanına da 2 litre su, yerdim bütün gün.
egzotizmin tadı burada da çıkar sloganının geçtiği, benim algılayamadığım derinlikte bir espri anlayışına sahip reklamı sayesinde hiç yemeden sinir olduğum çikolata.
dersane zamanlarımda geometri hocasının "bu soruyu çözene bi coco star
** alıcam" demesiyle hafızamda ayrıca bi yer etmiş çikolata.
bitter çikolatalı olanıda çıktı daha yoğun çikolata tadı için
bu çikolatanın içindeki hindistan cevizi taneleri insanın dişine fena halde kaçmaktadır. diş fırçasına yakın biryerde değilseniz yememeniz önerilir.
düz duvara tırmanma aleti.
ülker'in 1988-89 yıllarında coco negro adı ile üretip bir süre sonra üretimden kaldırdığı (muhtemelen adından dolayı) nefis hindistan cevizli çikolatasının 2000'li yıllardaki yeni adı.
kantinlerde en çok satanlar listesinde başa oynayan ama hindistan cevizli olduğu için pek hazzetmediğim ülker çikolatası (kantin top 10)
5'i bir yerde olanları da vardır, bünyesine güvenenler için.
kokain bağımlı bir rock yıldızını anımsatan, kafa yapan
ülker ürünü.
2lisi 5lisi 10lusu var. ayrıca rakibi
eti bumbada.
(venom, 05.05.2007 19:33 ~ 19:33)
yaz aylarında otomatik kutularda soğutma tertibatı yok veya çalışmaz vaziyette ise yarı eriyik bir vaziyette bulunur. 30kuruş olup 1 lira atınca makina paraüstü vermez. neymiş efendim 50 kuruşun altında olmalıymış iade tutarı. bunu da bildirmez lcd ekran, kutuyu silkelerken evvelce onunla hemhal olup da oradan geçenlerin ikazı ile bi tane daha alınır. başka şeyler de alınabilir ama en düşük fiyatlı olan odur. neyse 40 kuruş makinaya yar edilmemiştir. paketini sıyırırken, çukulata çeperi de yüzey gerilim hattı boyunca ikiye ayrılır ki manzara insanın aklına ister istemez karnıyarığı getirir.
üşenmeyip incelemeye koyulduğum çikolata:
artıları:
+müthiş tadı. bol sütlü çikolata ve içinde hindistan cevizi rendesi, kim hayır diyebilir?
+ucuzluğu. ekmek, gazete vb. almak için markete yollanan çocuk artan parayla bunu alırsa pek anlaşılmaz. ama toblerone alsa kabak gibi çıkar ortaya durum.
+bir lokmada ağıza atılabilecek boyutları. çikolata hastalarının vazgeçilmezidir bu, ısırık almaya dayanamazlar. sanki biri o çikolatayı elinden alacak diye düşünürler. coco star bu yüzden tek lokmalık oluşuyla kraldır.
+büyük marketlerde 5'li, 10'lu paketlerde satılıyor oluşu. insan var insan var. bir tostu 30 lokmada yiyen kızlarımız da var, gözü doymayıp kokoreci bütün ekmeğe yaptıran tosun oğlanlarımız da. herkes düşünülmeli tabii ki.
eksileri:
+ülker markasına bağlı oluşu. gerçi bunun bir eksi olup olmaması kişiden kişiye değişebilir. her görüşe saygılıyız.
+2 dakikalık market-ev arasındaki yolun yarısına gelmeden bitecek kadar küçük oluşu. hiç değilse metro, albeni kadar olsa tadı damakta kalmazdı.
+bağımlılık yaratması. evet yaratıyor. hele zengin değilseniz vay halinize, para yetiştiremezsiniz. sırf bunu adam gibi yiyebilmek için ek işte çalışan tanıdıklarım var.
+büyük marketlerde raflarda satılması. nitekim yaz aylarında şokella gibi oluyor o kağıdın içinde.
önüme 5 i 1 arada şeklinde konulduğunda tüm bu eksilerini unuttuğum çikolatadır aynı zamanda.
(phoarbix, 28.08.2008 16:41 ~ 04.09.2008 09:56)
bir aralar tiksinsem de şu an zevkle yediğim çikolatadır.
(nefel, 10.11.2009 20:00)
bir lokmada biten lezzet.