coca cola light gibi şekersiz ve kalorisiz bir içecektir. light coladaki aspartam dışında buna ek olarak
asesülfam potasyum da içermektedir. sanırım sadece abd ve kanada'da satılmaktadır.
eskinde diet cola olan şimdi coca cola light adıyla bilinen türe göre aşağı yukarı aynı tattadır. biraz daha şeker tadı veriyor
papillalarıma göre. sikindirik. reklamı iyi ama: (bkz:
http://www.youtube.com/...)
dün ilk defa denediğim ve tadında çok da değişiklik algılamadığım yeni bir coca cola ürünü. sadece ambalajını iyi yapmış adamlar. c
oca cola lighttan çok daha iyi olmuş o nedenle. yine de coca cola light candır diyorum.
türkiye pazarına girmeye hazırlanan içecek.
mevcut kolanın konya ve onun gibi pazarları için tercih ettiği gibi şerbet tadındaki hali. sıfır şeker, kalorisi az diye aldım, ama şerbet içmek istesem şerbet alırdım diye çöpe attım. kola dediğin genizi yakar, en az fransızlar ve ürünleri kadar sahtekar bir ürün. kesin firmanın fransız bir çalışanının işidir bu ürün. bu tip sahtekarlıkları amerikalılardan ziyade fransızlar yapar. hazır yeri gelmişken işin içinde fransızın f si olan bir ürünü almayın, aldırmayın derim. hepsi eşcinseller.
mevcut ambalajlarının ufaltılması gerektiğini düşündüğüm içecek.
yarısı içilemeden çöpe gidiyor, su israfına neden oluyor.
reklamlarında
uğur yüceli gördüğümüz eskinin light'ı.
zaten hali hazırda amerika ve avrupa pazarında zero diye satılan
coca-cola light'ın üzerine giydiği yeni giysisidir..yani türkiye için yeni imajı..haa, peki neden böyle bir atraksiyona gerek duyulmuştur?! onun cevabı da basit bir pazarlama stratejisinin altında yatmaktadır..
süper bir reklama ve pazarlama stratejisine sahip. lakin gelin görünki tadı aynı
le cola!. verilen paraya yazık.
deterjan markalarının yüz yıldır aynı özellikteki ürünlerini farklı isimlerle satmaları gibi bir şeydir.
gazlıdır çocuklara tavsiye edilmez!
şişe tasarımı hoş, içi boş kola.
çok kötü çok..
yazın fazla fazla içip bokunu çıkarttığım içecek. adamlar 24 kutusunu $5.50'den satınca insan mecbur gibi hissediyor, tüketim toplumuna ayak uyduruyor. coca cola zero'nun gelmesi
coca cola cherry gibi rusya'da bile satılıp türkiye'de olmayan coca cola ve fanta türlerinin gelmesini ne ölçüde tetikler orasını zaman gösterecek.
benden uzak, çöplüğe yakın olsundur.
sadece pazarlaması güzel olan içecek, diğer her tür içeriğinde başarızlığa uğramış bana göre..tadı da aynı falan demesinler bence, insanları çok büyük keriz yerine koymak olur bu..
not: en azından kutuda satılanın tadı hiç benzemiyor normal kolaya..bir arkadaş pet şişelerde satılanın tadının cidden kolaya benzediği tezini sundu ama bana hiç inandırıcı gelmedi..haa, öyleyse, daha da fena..coca cola gibi bir firmanın ürünlerinde tutarsızlık gösterebileceğini en azından bu evrende beklemem
*..
(zeus, 03.03.2008 08:40 ~ 08:41)
kapkara görüntüsü ile bana
madeni yağ tenekesini andıran tadıda görüntüsüde itici gelen şekersiz coca cola ürünü
on üzerinden "sıfır" verdiğim gazlı içecek.
coca cola'nın özünde diyet kendinde ise aynı kola tadı var diyerek pazara soktuğu ürünü. yalnız şöyle bir şey var coca cola light'ın bile tadı daha güzel. kameralarımız aracılığıyla 10 üzerinden 1 veriyoruz ve bu ürüne türkiye'den ekmek çıkmaz diyerek devam ediyoruz.
şekerden 600 kat daha tatlı olan fakat neredeyse hiç kalori değeri olmayan bir çeşit şeker kullanılarak yapılan içeçek.
(bkz:
http://www.ikikereiyi.com/)
acayip bir satış stratejisi uygulanan coca cola'nın yeni! içeceği. aslında tek yeniliği ambalajında ve isminde olan bu içeceği satmak için coca cola'nın yapmadığı yok. dün sabah bakkala gittiğimde bakkalın her yerini coca cola afişleriyle gördüm. kullandıkları kalem, bozuk para tablası bilmemneler hep zero eşantiyonuydu. adamlar sıkı takipteler, hergün gelip coca cola dolaplarını falan iyice kontrol ediyorlarmış.
şu sıralar herkesin elinde gördüğüm içecek. "lan benim o favori içecekten ver nevzat" şeklinde bir cümle de duydum bugün. ne zaman favorin oldu ne için favorin oldu, zaten üflesem uçacaksın senin en işin olur zeroyla heroyla meroyla it herif.
sırf iş görüşmelerinde sorulan o gıcık soruya pat diye anında cevap vermek için kendime gelecekteki meslek edindiğim "marka yöneticiliği" konusunda coca cola markasının yüce yöneticisi-yöneticilerini örnek almamı sağlayan yenilenerek yinelenen pazarlama taktiklerinden.
hakkında birbirinden iğrenç o kadar efsane dolaşşın, sen panik yapma reklam yap ve malı götür.
bildiğin light kolayı al içine biriki afili tatlı ekle "zero" diye, yeni diye, erkekler içsin diye sat!
helal olsun !
tek cümleyle helal olsun , bu kadar gizli saklı hikayelere rağmen, bu kadar satış düşürme tuzakları ya da gerçek hikayelerine rağmen onları çürütmek amacına yönelmek yerine ya da sırlarını ifşa etmektense hedef saptırıp tüketimi artırma yoluna gitmek büyük bir başarıdır. büyük bir pazarlama zekasıdır.
böcek hikayesinden beri pek içemiyorum ama sevsek de sevmesek de coca-cola markası dünyanın en iyi yönetilen markasıdır .
sanki daha bir şekerli söylenenlerin aksine.
(lolla, 22.03.2008 00:20)
kristal kolayla mukayese edildiğinde sınıfta kalan coca cola'nın leş ürünü.
ingiltere pazarında limonlusu ve vişnelisi bulunabilen içecek.
çok fazla kola tüketiyor ve bundan rahatsız oluyorsanız tiksinmek için birebir.kesinlikle çok fazla şekerli.asitteki baloncukların içerken adeta yüzünüze zıplamasına rağmen içildiğinde asitli de değil.. ağızda çok yapay bir tad bırakıyor..ve son olarak
cochineal böceği-
larvalar-dünyada bir çok okulun ürün satışlarını yasaklaması-açılan(açılamayan) davalardan sonra iyice sevimsiz hale gelen ürün.