görseller
coca cola yazısının tersten okunuşucoca cola yazısının tersten okunuşu

belki ilginizi çeker
  1. · le cola yazısının tersten okunuşu
  2. · houston we have a problem
  3. · ömer çelakıl
  4. · içinden haç işareti çıkan domates
  5. · çizgi film
  6. · kola sevmeyen insan
gündem
  1. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  2. · disko kralı
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · nu bleu
  9. · hoşlanılan kıza uçan tekme atmak

coca cola yazısının tersten okunuşu  

sayfa  / 2
  1. insanı dumurlardan dumurlara uğratan, bir garip keloğlan moduna sokan iddia-tül fecaat.

http://www.turkish-media.com/...
    (master of puppets solosu, 23.01.2009 20:38)
  2. "israildir israil." - refw emailiano - 2009
    (misuf, 23.01.2009 20:42)
  3. aloc acoc'tur.
    (bir şeyler olacak yarın, 23.01.2009 20:42)
  4. dinimize karşı yapılan büyük savaşın bir oyunudur.

allahını seven fw etsin!!!

aslfjalskfjaslj canlarım ya.
    (alexander supertramp, 23.01.2009 20:47)
  5. bayıldım ben bu iddiaya. "mekke yok" kısmı özellikle içime işledi. arkadaşımız uğraşmış didinmiş ortaya bir komplo teorisi çıkarmış da hani bir dine laf sokma çabası içinde olduğunu var saydığı firma neden olan bir şehre yok desin. öpüyorum burdan.
    "koy asi" isimli bir ürünle müslüman ülke piyasalarını alt üst etmesini bekliyorum arkadaşın.
    (manbearpig, 23.01.2009 20:49)
  6. (eden, 23.01.2009 20:50)
  7. (dicus carica, 23.01.2009 20:51)
  8. etiketi ters çevirince çıkan yazıyı, arapçaya çevirerek, "la muhammed, la mekke" yazısını çıkarıp, bir de türkçeleştirerek "muhammed yok, mekke yok" şekline çevrilmesidir.

bir zamanlar pek modaydı bu mailleri forward etmek, sonra bir ara duruldu. ardından israil' in gazze' ye saldırmasıyla yine aynı forward mail furyası patladı.
    (bana bir nick bulun, 23.01.2009 20:52)
  9. akıllara durgunluk veren bir mesaj çıkıyor. neyse ki bu mesajı da tekrar tersten okuyunca yaşanılan beyin spazmı sona eriyor.
    (zaknafein, 23.01.2009 20:54)
  10. ömer çelakıl ve halefleri ile başlayan götünden şifre uydurma modasının zaman zaman dillendirilen halkası. coca cola'dan elde edilen gelirlerin çoğunun israil'e gittiğini ananem bile biliyorken, şifreye ne hacet. hem böyle şifreleri isteyen herkes, zorlasa uydurur.
    (bülend, 23.01.2009 20:55 ~ 26.01.2009 03:39)
  11. (togisama, 23.01.2009 20:55)
  12. (bulanti, 23.01.2009 20:57)
  13. arapça "muhammed yok mekke yok" yazdığını iddia eden bi zihniyetin eseridir.
    (bkz: paranoyak olmak)
    (teardrop, 29.01.2009 11:30 ~ 11:33)
  14. ısrar üzerine ben de uğraştım bu işle. ters çevirdim düz çevirdim yazıyı birşey okuyamadım. sonra o maili gördüm. adamlar bu yazıyı ortaya çıkarmak için bayağı kasmışlar. oradan öyle bir yazı çıkarılamaz bence. ha coca cola içmeyin, içirtmeyin o ayrı tabi.
    (ysf, 29.01.2009 11:50)
  15. (attila the hun, 29.01.2009 11:52)
  16. aman tanrım! ne kadar da zeki insanlarımız varmış bizim... yani bu nasıl bir dehadır ki coca cola logosunu ters çevirip, ezip, büzüp, çekip, uzatıp, silip, ekleyip de bu derin mesajı bizlere iletmeyi başarmıştır? yeryüzünde ne kadar çok mübarek insan varmış da bizim haberimiz yokmuş.

yahu bu ne şimdi? coca cola yazı fontuyla sınırsız sayıda anlamlı ve anlamsız harf kümeleri üretilebilir. şimdi oturup bu fontun oluşturduğu anlamlı ve anlamsız harf kümelerini yana yöreye çevirip, ezerek, büzerek, silerek falan tonla "o yoktur, şu da yoktur" metni çıkartmak mümkündür. haydi bakalım... ne yapacağız şimdi?

ne günlere kaldık... paranoya paranoya nereye kadar?
    (eudaimonist, 29.01.2009 12:16)
  17. yeni bir word dosyası açın, sayfaya coca cola yazıp yazıyı ters çevirin. nasıl ters çevireceğiz diye düşünüyorsanız, düşünmeyin derhal "aloc acoc" yazın.

yazdıktan sonra ctrl+a yapıp tüm yazıyı seçin. son olarak yazı karakterleri sekmesine giderek "wingdings 2" yazı karakterini seçin. ortaya çıkan şeklin asetat üzerine çıktısını alın.

ardından aynı metnin "symbol" yazı karakterinin seçilmesiyle oluşan şeklinin yine asetat çıktısını alın. son olarak aydınlık bir yüzey üzerinde bu iki asetatı üst üste koyarak bakın...ne gördünüz hiçbir şey değil mi? dağılalım şimdi.
    (diazepam, 29.01.2009 12:24 ~ 13:48)
  18. fruko yazısını ele alalım mesela. tersten okuyoruz, ne çıktı?

okurf.

hazreti muhammed' e gelen ilk emir neydi?

" yüce allah' ın adıyla, okurf."

işte gerçekten dini bütün bir içecek. takdir ediyoruz, dualarımız seninle fruko.
    (christian troy, 29.01.2009 12:32 ~ 12:37)
  19. 1. anaya küfredilmez,
    2. evliyse avradına küfredilmez,
    3. müslümansa mekke yok, muhammed yok denmez.

ayıp ediyor coca cola ,kınayarak tüketiyoruz...
    (register, 29.01.2009 12:39)
  20. saçmalığın daniskası.ters çevirip bir şeyler çıkartmak için çok kastım ama bir anlam çıkartamadım.
    (cash herif, 29.01.2009 12:42)
  21. aloc acoc yani obeb okek demek istemişler burda. matematiğe değinmişler öyle demeyin yanlış anlamayın hemen. cağnım coca cola..
    (aethernium, 29.01.2009 12:43)
  22. amuda kalkarak tersten okunduğunda allah akıl fikir versin ifadesi gayet açık ve net.
    (arapbebek, 29.01.2009 12:48)
  23. başlığı gördükten sonra aynanın karşısına geçip amuda kalktım ve gördüklerim karşısında şok oldum. ben bu şekilde neye benziyordum, doludan aldım boşa koydum boştan aldım doluya koydum. bir kılıfa uyduramadım. sonra saçlardan biraz aldım, sakalı biraz incelttim, oradan kıstım, buradan arttırdım, ehh biraz bir şeye benzedim.

sağlam kılıfa geçirilmiş durumdur.
    (sokaklambasi, 29.01.2009 12:51)
  24. hiçbir şey üretmeden tüketmeye alışmış arap dünyasının ve buna inanan forward mailci türk internet kullanıcılarının içler acısı durumunu ortaya çıkaran tersten okunuştur.
    (maslow, 29.01.2009 12:55 ~ 12:56)
  25. malum spam mailde coca cola yazısının ayna simetriği incelenmektedir. lakin bu ayna simetriği ne arap aalfabessiyle ne de başka bi alfabeyle bir halta benzemediği için "bakın şimdi bir iki düzenleme yapıyoruz" diyerek ayrı bir şekil göstermektedirler bizi.

bu olay bana doğrudan danimarka'daki hz muahammed karikatürleri vakasını anımsatıyor. özetle kariktürler yayınlandıktan ve oradaki müslümanlar tepki verdikten iki üç ay kadar sonra bir imam yayınlanan karikatürler ve artı üç kriktür ile birlikte bütün müslüman ülkelerin elçiliklerini dolaşır... danimarkalı gazetenin bastığı karikatürler, bir taanesi dışında müslümanları gücendirecek çizimler değildir. ancak prensip olarak, hz muhammed'in resmedilmesi hoş karşılanmıyor. o bir karikatürde ise hz muhammed'in başında fitili yanan bir bomba var... peki ya diğer o üç karikatür? bunlar basılan karikatürler değil. ancak bu olaydan sonra bazı zibidiler internet üzerinden, sırf sataşmak ve kışkırtmak amacıyla hakartamiz karikatürler yayınladı. oradan seçme üç karikatür... aralarında hz muhammed'in domuz olarak resmedildiği karikatürler mevcut. bak sen şu imama... ortalık da bundan sonra karıştı ve asıl o zaman islam imajı zedelendi. müslümanllar ülkelerinde elçilikler yaktılar, hristiyanlara saldırdılar...

daha ayrıntılı: (bkz: hz muhaammed karikatürleri/!azwepsa)

la muhammed la mekke... ya bırak allasen... ben o yazıyı eviriip iki üç değişiklik yaptığım zaman "no ta* no israel" yazıyor.
    (azwepsa, 29.01.2009 12:56)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil