gündem
  1. · dünyanın en seksi şarkısı
  2. · ugg
  3. · domuz gribi
  4. · apertura 2009
  5. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · hayal et sevgilim
  9. · elveda de

coca cola nın kutup hayvanları takıntısı  

1. kış mevsiminde, alttan verilen ayılı-penguenli reklamların eşliğinde ilginç reklam-satış stratejisine bürünmüş bir şirketin diğer kutup hayvanlarını es geçmesi cidden garip. balina var, deniz ayıları var, var allah var. bir belgeselde gördüğüm kadarıyla kutup tavşanı bile var. belki bu "buraların ağası biziz" temalı, bilinçaltına oynayan reklamlardan birisi ise sonradan piyasaya çıkan penguenlerin ne işi var. şu ülkede kaç kişi canlı penguen gördü, veyahut kaç kişi canlı kutup ayısı gördü? normal ayı bile görmeyen insanlar varken iri yarı bir yaratık ile onun siki kadar kuşun maceraları özellikle 7 yaş altı veledleri kendine çekmeyi nasıl başarabiliyor?

---uzun zaman önce---
    (anneannenin evinde sülalece toplanılmış, kimsenin ilgilenmediği tv karşısında zapping yapılmaktadır.)
    + abiieee... kutupayısını açsanaaa (4 yaşındaki kuzen)
    ---şimdiki zaman dönüş---

türkcell'in "`çocuk şirinliği altında alttan verilen reklam mesajı`" temasının, bir türevini de burada görüyoruz. hepsi yaratıcı ve güzel reklamlar olarak nitelendiriliyor ama bazen reklamı olan söz konusu markanın adını, reklam objelerinin arkasına saklaması ve sözkonusu firmaların aleyhine çok çeşitli şehir efsaneleri üretilmesi bu tür reklamlara yönlenmesini düşündürtse de yine de tasvip etmiyoruz. asıl olan mal ise malı ve üretimini tanıtmalı. içeriğinden çok görünüşünü sergilemek ne kadar doğru?

konuyu çok saptırmadan buradan coca-cola'ya sesleniyorum. rahat bırakın ulan hayvanları, formülü ver sen bize, formülü !
    (nickim elli karakteri geçemezmiş çok bilmişsin sen, 24.01.2009 18:55 ~ 18:58)
  2. sahibinin bedevi kökenli olmasından kaynaklanıyor olabilir.
    (eksiksizuyum, 24.01.2009 18:57 ~ 18:57)
  3. coca cola'nın sahiplerinin zoofili de sınır tanımadığının göstergesidir.

- geçen bir eşek s.kmişim ama varya öyle böyle değil.
    + o da bişey mi ben kutup ayısı aldım...
    (andy kaufman, 24.01.2009 19:00 ~ 19:00)
  4. benim çok hoşuma giden bir takıntıdır.. çünkü nedense o foklar, penguenler, kutup ayıları pek bi sevimli geliyor bana her coca cola içişlerinde..! *
    (syntinen, 24.01.2009 19:23)
  5. gizli eşcinsellik belirtisi
    (bkz: nasıl bir başlık lan bu)

bana kalırsa tek sebebi kutup ayılarının şişeyi tek elleriyle (ön ayakları aslında) tutup içebilmesi. maymunlar da şişeyi tek elleriyle tutabiliyor ama kutup ayısı daha... sempatik?

kutup ayılarının bedevî'lerle olan ilişkisinden bahsetmeyeceğim hayır.
    (beyazleblebi, 24.01.2009 19:29)
  6. koyu renkli kola şişesi beyaz tenli hayvanın elindeyken güçlü bir kontrast yaratır. kontrastlar ürünün daha çok farkedilmesini ve dikkat çekmesini sağlar.

yani burda hayvanın din/dil/cinsiyet/ırk/siyasi görüşünden** çok ten rengi önemlidir.
    (epicomius, 24.01.2009 19:34 ~ 19:36)
  7. (jkfl, 24.01.2009 20:03)
  8. coca colanın anti-islam takıntıları içinde en ince düşünülmüş olanıdır. bahtsız bedevi ve kutup ayısıyla ilgili özdeyişten yola çıkarsak ve bedevilerin de müslüman olduğunu düşünürsek; coca colanın bu hayvana neden bu kadar taktığını rahatça bulabiliriz...
    (alemin doncusu, 24.01.2009 20:19 ~ 20:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil