belki ilginizi çeker
  1. · cola nın sırrı ve çiş
  2. · 1 numaralı şişe
  3. · israil malı ürünler
  4. · kolanın içinde fare var
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · zongul ducks
  3. · yetenek sizsiniz türkiye
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · fotoğraf makinası olmayan japon
  6. · ezel
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · yağmur
  9. · ilan ı aşkı anlamazlıktan gelen kız modeli

coca cola efsaneleri  

1. "amerika'da tuvaletleri cola ile temizleyip beyazlatırlarmış","bir bardak kolanın içine et atmışlar bir saat içinde çürümüş".bunlar başı çeken coca cola efsaneleridir.aile içinde de cola yi engellemek için çeşitli efsaneler yaratılabilmesi de mümkündür,babannem bile bana "bu su insanın dilini de deler kızım"demişti mesela.
    (şapkalı a, 06.01.2006 22:10)
  2. coca cola şirketinin ceo'suna sormuşlar bu üründen ne kadar kâr ediyosun demiş bi cola şişesini ters çevirip dökmüş şişe bitince eski haline getirmiş , içinde birkaç damla cola kalmış ve şöyle demiş : -şişedeki masraflar yere dökülen de kârımız. (ya da buna benzer bişey demiş)
    (in stereo where available, 06.01.2006 22:14)
  3. benim için mcdonalds gibi biryerde "coca cola istiyorum" dediğim anda karşımdaki insanın "cola kalmadı efendim başka birşey verelim" demesiydi. hala o şaka gibi anı hatırlarım. orada bir noter olsa idi şu an mcdonaldsın sayılı ceolarından biriydim.
    (man on the moon, 06.01.2006 22:20)
  4. myth busters programının bir bölümünde hepsi(tuvalet temizlemek, kolada et ve diş bekletmek, araba parlatmak vb.. 10-15 şey) denenen efsaneler. sonuçta sadece kolanın çok iyi krom parlattığı çıkmıştı..
    (radula, 06.01.2006 22:48)
  5. (akaydo, 06.01.2006 23:10)
  6. bir çoğu efsane olmakla kalıyordur bunların ama bir gerçek var ki o da coca cola'nın dünyayı, ülkemizi ve kültürümüzü yavaş yavaş çürüttüğüdür. ayrıca aşırı tüketen kuzenimin midesi de delinmişti; direk koladan mıydı bilemiyorum ama.
    (gelecegim, 06.01.2006 23:14)
  7. annem ben küçükken bi olay anlatmıştı ve bende acayip bir etki bırakmıştı.

-bak olum benim arkadaşım gülten'in oğlu bir gün çok rahatsızlanmış. bir anda bütün vücudu bembeyaz olmuş. hiç anlayamamışlar ne olduğunu. doktora gitmişler. doktor çok kola içmekten boğazının delindiğini ve kansız kaldığını söylemiş, sen de içme emi olum.

peki anne o kanlar nereye gitti diye bi soruyu soramayacak kadar küçükmüşüm yani.
    o günden sonra kolaya bakış açım değişmişti ve bir müddet tırsarak içmişimdir.
    (mertyucel, 06.01.2007 01:15 ~ 01:15)
  8. daha önce beşyüzkere * coco-cola şişelerin içinden bilumum hırdavat , çöp poşeti ,plastik torba çıkması olaylarıda bu efsanelere katılır diye düşünüyorum.fakat bir fark bu sayılan şeylerin çeşitli yeşilay gibi dernerklerce fotoğrafları ile birlikte kanıtlanmasıdır.
    (madbrother, 06.01.2007 01:22 ~ 01:23)
  9. "fare zehiri varmış içinde.
    hatta sırf bu yüzden hindistan'da satılması yasaklanmış."

dediler bana. düşündüm;

1. neden fare zehiri? coca cola'nın sahipleri manyak mı? niye müşterisini zehirleyip öldürsün? bu fare zehiri bağımlılık yapıcı bi'şey mi?

2. fare zehiri nedir bi kere? bunun kimyasal bir adı yok mu? zehir deyince bin türlü şey gelir insanın aklına. hem zehir denilen madde her türlü ortamda zehir değildir. belki fareyi öldürüyordur ama insan için gayet faydalı bir besin öğesidir?

3. neden hindistan? neden lüksemburg, zimbabwe veya nepal değil de hindistan?

inanmadım ben de. hala içer dururum coca cola..
    (gxix, 06.01.2007 01:28)
  10. şirketin bu konularda yorumlarınıza açık yanıtları için:

http://www2.coca-cola.com/...
    (mavio, 06.01.2007 01:46 ~ 01:46)
  11. bir diğer efsane de, coca-cola'nın formülünü bilen sayılı kişilerin beraber uçağa binmediği yönündedir.
    (geukka, 06.01.2007 01:47)
  12. (16v, 06.01.2007 02:08)
  13. muammer karabulut,cola'nın sırrı ve çişadlı kitabında firmaya açtığı dava sonucunda yaşadıkları ve tiskintiyle karşılanan çişin ve kolanın birleştiği noktayı anlatmış.uzun bir süre cola içemememe neden olmuş ama daha sonra amaaannn boşver şeklinde bi tepkiyle normal hayatıma dönmeme sebep olmuştur
    (pureevilmusic, 04.03.2008 13:51)
  14. şimdi efenim coca colanın hammaddeleirinden biri de zakkum köküymüş, bu kök de en körpe haliyle çernobilde bulunurmuş. tabi bu kökleri tek tek toplamak kapitalist tutuma aykırı olduğundan, makinelerle toprağın üstünde ne bulunursa toplarlarmış. köklerin içine karışan sincap, iguana, kokarca ve binbir haşerat da içine karışıvermiş bu zakkum köklerinin haliyle.

ayrıca farkettiniz mi bilmem coca cola yazısı tersinden okunup arapçaya çevrilince " sizin ağzınızı yüzünüzü sikerim, o. çocukları" yazısı beliriyor. fabrikalarda çalıştırılan zenci kölelerin her bir kutuyu paketlemeden sikine taşşağına sürmüş olması da işi daha da vahim kılıyor.
    (sakuragikun, 09.03.2009 15:44)
  15. neymiş efendim cocacola nın sırrını sadece iki kişi biliyormuşmuş. bu iki kişi birlikte bir yere gidecek olsalarmışmış aynı taşıta binmezlermişmiş. bak bak bak... bunun nedeni ise eğer bir kaza durumu falan olursa en azından sırrı bilen bir kişi kalsınmışmış.

+ hacı taksime gidelim mi?
    - bana uyar gidelim
    + iyi şurdan taksiye atlayalım
    - yok kanka sen taksiye bin ben dolmuşla gideyim biliyorsun
    + off yaa napalım hacı başa gelen çekilir.
    (rugan, 26.06.2009 01:44)
  16. fare zehiri diye dönen şehir efsanesi kulaktan kulaga değişmiş bi hasat devresidir.kola yapımında kullanılan meyan kökü hasat makineleriyle toplanır.bu esnada fareler zaten orada olmazlar hasat makineleri güçlü sesli ve fare gibi yere çenesini koyduğunda en ufak titreşimleri bile algılayan bi hayvanın kaçmamasına imkan vermeyen makinelerdir.yani ortada fare yoktur olsa bile sadece fare vardır zehri yoktur.
    .tıpkı sigarada bilmemkaç çeşit zehir var derken adamlar cadı kazanı gibi biraz ondan biraz bundan zehir atalım demezler.onlar tütünü koruyan maddeler olup bu koruyucu maddeler şu anda evinizde üretmediğiniz her gıdada mevcuttur,o yüzden biraz rahat olmak lazım yoksa hayatın tadı mı kalır
    (multipl skleroz, 26.06.2009 11:07)
  17. eskiden kutu bira boyutunda kutu coca cola vardı. bir efsane! işte onun tadını asla unutamıyorum. lanet firmaya defalarca mail gönderdim hani benden başka talepler de vardır ciddiye alırlar gibi. okadar mail sonrası gelen tek cevap '' ilginize teşekkür ederiz'' oldu! olsun rüyalarıma giren o modeli bekleyeceğim!
    (corqerbota, 11.11.2009 12:11)
  18. coca cola'nın fabrikasında çalışan biri, asit kazanına düşmüş ve erimiş. kimse fark etmemiş tabii. insanlar da, içinde adamın parçacıkları bulunan colaları afiyetle içmişler.
    (tarashaktimantra, 11.11.2009 12:39)
  19. içinde böcük varmış lan sakın içmeyin. * *
    (darbeli matkap, 11.11.2009 12:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil