300küsür metresine çıkmak için 20küsür dolar 400küsür metresine çıkmak için 5küsür dolar daha isteyen zımbırtı. en tepede fotoğraf çekmek de yasakmış söylenenlere göre. ayakta adam sikiyorlar anlayacağınız. asansöre para vermeyip 1776 basamak merdiveni çıkma şansınız var mı onu bilmiyorum.
hakkında şöyle acayip rekorlar bulunur:
- en hızlı merdiven çıkma: kadınlarda 2000 yılında kırılan 11 dakika 52 saniye, erkeklerde 1989da kırılan 7 dakika 52 saniyelik rekorlar.
- en uzun
tyrolean gezisi: 1986da 365 metre yüksekliğinden 1.2 km ötesindeki bathurst caddesine(çin mahallesiyle italyan mahallesinin köşesi oluyor) 40 kişi ip üstünde inmiş.
-
pogo stick ile merdiven tırmanma rekoru: 1999da 57 dakika 15 saniyede çıkmış manyağın biri
- bir günde en çok basamak çıkma rekoru: 1981de hasta ruhlu bir adam 17 kere çıkmış tepeye. her biri 1760 basamaktan 29920 basamak ediyor.
- motorsikletle merdiven çıkma rekoru: 1984de 1 saatin altında çıkılmış
- dünyanın en uzun
yodel'ı: bunu
burhan çaçan'ın kırdığından şüpheleniyorum. 7 saat 29 dakika yodel çekmişler. ne alaka demeyin şehirde yedi buçuk saat bağırmak ne kafa siker belli değil.
- merdivenlerden acayip nesneler taşıma rekorları:
.........1979da bir piyano merdivenlerden 7 buçuk saatte çıkarılmış
.........1988de bir fırın bir buzdolabı ve bir bulaşık makinesi çıkartılmış
.........1989da bir
suzuki samurai motor çıkarılmış
.........1993te 90 kiloluk bir balkabağı taşınımış
en güzelini en sona sakladım
- en psikopat merdivenden yuvarlanma dublörlüğü. adamın biri 1990da 1 saat 51 dakika boyunca 1760 basamaktan bilerek ve isteyerek yuvarlanmış.
manzara güzeldi. bir de ne kadar gereksiz adam varmış dünyada onu öğrendik.