club simulator   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. simulasyonun kralı.

club simulator'da tahmin edebileceğiniz gibi club işletmecisisiniz. oyunun başında default olarak çiçekli gömlek, parmak arası terlik gibi item'lere ek olarak 100 bin avro para veriliyor. club' ı çok cicileyip bicilemeye uğraşmayın aksi takdirde topu dikersiniz. belirli gider kalemleri ile gelir kalemlerinin dengede olduğu bir sistem kurmanız gerekli. ancak şunu unutmayın ki bu bir tycoon değil simulator. bundan ötürü çok fazla oyun gözüyle değil işletmeci gözüyle bakmanız gerekiyor. reel hayata dair ögeler kullanılmış.

öncelikle kapıya diktiğiniz adam içerideki hatun - erkek oranını dengelemek zorunda. balance sağlandıktan sonra erkeklerden giriş ücreti alınması gerekiyor. müşteriyi de sağlam para bırakabilecek olanlardan seçmek zaruri. bunun dışında entertainment için lazer şovunu takiben gökten placebo kıvamında pıtlar yağmalı. gücü düşük olmalı bunların ki bunun için bir kimyager tutmanız gerekli. müşterilerinizin sadece su içmesini istemezsiniz sanıyorum. bununla birlikte sahnenin kenarlarından bastığınız sis, insanları susatacak ve içmeye yönlendirecek bir takım maddeler içermeli ki profit'iniz maksimize olsun. oyundaki en büyük gider kalemleri gözlemleyebildiğim kadarıyla kayıda geçmemek suretiyle devlet birimlerine oluyor. tabii ki bunları minimize etmenin yolu da var. onu da oyunu oynadıkça keşfedin.
    (radiance, 11.03.2007 18:50)
  2. simulasyondaki en önemli özelliklerden birisi rakip club'ları scout edebilme özelliği. adamlarınızdan birisini rakip club a yolluyoruz. ve onlar neler yapıyor, ne gibi ses sistemleri almışlar, dj 'leri nasıl gibi etmenleri keşfedebiliyoruz. tabii aynı şekilde rakip club'lar da sizi scout ediyorlar. bundan dolayı kapıya diktiğiniz bodyguard'ın et beyinli olmaması ve kişileri tanıması büyük önem taşıyor. clubber opsiyonu ayrıca kendi içinde çeşitli incelikleri barındırmaktadır. ne gibi mi mesela ? biraz örnekleyelim;

*her clubber'da ne kadar ortamların yılanı olduğunu gösteren bir ibare bulunmaktadır. bu bize clubber'ımızın seviyesi hakkında fikir verecektir.

*dj' lerle arkadaş olmak +rep puanı kazandıracaktır kişilere. dj yakaladığınız takdirde direk muhabbete girin. club simulator a yeni başladıysanız eğer yanınızdaki 50 kişiyle birden "dj adamımsın" işareti yapmanız da işe yarayabilir ancak dikkatli olunması gereklidir bunun için. şarkının olmadık bir yerinde "dj adamımsın" çekerseniz reputation puanınıza kocaman bir eksi gelecektir ve diğer clubber katılımcılar sizi kınayacaktır. dj ile arkadaş olmak size "dj arkadaşım" diyebilme özelliği kazandıracaktır. henüz ortamda yeniyseniz "dj arkadaşım" opsiyonunu kullanmak riskli olabilir. zira o sırada gerçekten dj in arkadaşlarından birisi hatta bizzat dj 'in kendisi ortamda bulunabilir. bu durumda ağır bir rencide puanı yersiniz ki bu size maddi olarak da zarar verir.
    (radiance, 11.03.2007 19:12)
  3. clubber opsiyonu içinde genç katılımcılar için b-boy özelliği bulunmaktadır. kafakopter hareketi yalnızca b-boy' lar tarafından yapılmakla birlikte b-boy' lar - 50 respect puanı ile başlamaktadırlar. bunun aksine b-boy'lar oyunda teen hunting tabir edilen hadisede +20 puan alırlar ve bu özelliklerini belirli bir seviyeye gelene kadar korurlar. işletmeci olabilmek için b-boy özelliği kapalı olmalıdır ancak 18 yaşından küçük katılımcıları hedefleyen bir pedofil iseniz b-boy seçeneği tam size göre!
    (radiance, 11.03.2007 19:21)
  4. simulator değil oyundur. 3 oyuncu artı bir oyunbozan götü borazan ile oynanır. oyundur! oyundur! oyundur!
    (azwepsa, 11.03.2007 19:23)
  5. içinde ''tipik maganda müşteriler nasıl kapı dışarı edilir'', ''damsız müşteriler nasıl kovulur'', ''club ve bar güvenliği nasıl sağlanır'' gibi soruların cevabını bulacağınız simülatördür. eğlence sektöründe yer almak isteyen kişilerin faydalanması gereken bir şaheserdir.
    (dünyayı kurtaran adam, 11.03.2007 19:39)
  6. bodyguard opsiyonu gerçekten epey önemlidir.
    bodyguard mümkün mertebe güçlü olduğu gibi aynı zamanda zeki de olmalıdır.

bodyguardın zeki olması şu gibi sebeplerden zaruridir.

mekanınız güzel iş yapıyorsa ortama damlamaya çalışacak denyolar olacaktır. "bir arkadaşa bakıp çıkıcam", "ben de bu ortamın çocuğuyum" gibi çemkirmelere karşı dirençli, dirayetli olması gereklidir. iyi bir bodyguard müşterileri tanır, dallamaları detect eyler ve uzaklaştırır. kalabalığın arasında ortama girmeye çalışanları şahin gibi gözleri sayesinde direk tespit eder ve yere düşen repleri toplamaya çalışan oyuncuları uzak tutar. scout kaçınılmazdır ancak scout'ı minimize etmek de bodyguard'ın başlıca görevlerindendir.
    (radiance, 11.03.2007 19:44)
  7. her ne kadar club formasyonuna sahip olmasam da, aldığım kapsamlı disco ve dj eğitimim sonucunda söyleyebilirim ki, gerek hatunlara yaklaşırken türk olmanın eksilerini yaratamaması, gerek girişte bouncer efektini modelleyememesi,gerek latin figürleri atanların hatunları kaldırmasını gösterememesi ve tuvalette sevişmeye çalışırken bodyguardlar tarafından basılma gibi gerçek kesit elemanlarının eksik olmasından kelli simulasyon falan olamaz. yerim ben öyle simulasyonu. yoksa ne ala öyle koş saksıya bas, zıpla, duvardan sek, exi kap, birinci bardan aldığın redbull ile inventorydeki vodkayı karıştır, sonra ortamlarda çılgın at, hatunu kap. böyle simulasyon mu olur...

gerçek hayatta (bkz: sorry mario, princess is in another club)
    (kornish, 11.03.2007 21:00)
  8. (bkz: her eve bir club yapılacak)

(bkz: alternatif cem uzan sloganları)
    (guenhwyvar, 11.03.2007 21:02)
  9. bu simulatörde ''prezarvatif makinasının tuvaletin yanına konulması'', ''sulu bira nasıl yapılır'', masa hesaplarındaki küçük oynamalar nasıl müşteriye çaktırmadan yazılır'' gibi bir çok eğitici ve öğretici bilgi edindim. kodlayan arkadaşları tebrik ederim. ayrıca level dergisi nisan ayında bir demosunu vererek bu simülatörü tanıtacaktır. ilgilenenlere duyurulur.
    (dünyayı kurtaran adam, 11.03.2007 21:17)
  10. simülatörde müşteriler random zamanlarda içki fiyatlarına siksik etmektedir. sağ alt köşede yer alan siksikmetre'yi kırmızı renge getirmemeye özen gösterin.
    (wondrous, 28.03.2008 02:15)
  11. simulatörde takılırken dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri de "sığar mıyız" göstergesidir. bu göstergede iki adet nokta bulunur. bunlardan biri psikolojik kapasite öteki ise gerçek kapasitedir.

psikolojik sınır genellikle mekan kapasitesinin 1/3 ü civarındadır.
    (radiance, 28.03.2008 02:19)
  12. belli miktarda sermaye yapıldığında mutlaka club kapısına insan sarrafı point'i minimum 8/10 olan ağabeylerden basın.

bu ağabeyler, giriş ücretinden sıvışmak için "yea biz x bey'in misafiriyiz, kapıya söyleyecekti yea" şeklinde ayak yapanlardan kurtarır. bu tipler random zamanlarda kapıda belirirler. dışarıda ortamların yılanı olup, kapıda "yea abi yea alsanız nolur abi yea" çekerler.
    (wondrous, 28.03.2008 02:22)
  13. noscho'nun akıllara zarar, cilveli radyo programı. aldığım bilgilere göre az sonra yayında olacakmış.
    (great dilemma, 10.05.2008 21:56)
  14. teknik aksaklık sebebiyle ilk yayınını bir hafta ertelemiş gözüken program. radyo dinleyicilerinden şimdiden özür dilerim.

not: ertelememiş, teknik aksaklığı çözmüş diyorlar.
    (noscho, 10.05.2008 22:20 ~ 23:33)
  15. yayınlandığı ilk günden gönlümü fetetmeyi başarmış yepyeni, gıcır gıcır itüsözlük radyo programı. ya şarkılar arası konuşma yok ya da ben geç açtığım için denk gelemedim. olsa fena olmaz aslında ama gene de çalınan müzikler şahane, insan mest oluyor.

edit: teknik sorun sebebiyle sadece bu haftalık konuşmasız olacakmış.
    (delicaponcadı, 10.05.2008 23:39 ~ 23:43)
  16. çalan şarkıları gördükçe içimin eridiği ama "dinle" yi on milyon kere basarak folloş etmeme rağmen bir türlü sayfanın açılmadığı dinleyemediğim program
    (bkz: bana biraz radyodan bahsetsene)
    (tersdönenşemsiye, 10.05.2008 23:42)
  17. pırıl pırıl, cillop gibi bir playlistle daha ilk gecesinden itü sözlük radyosu'na renk getirmiştir. daha az teknik aksaklık olursa noscho mikrofonda ne güzellikler yaratır, hep beraber göreceğiz.

ek: onu da gördük. çok başarılı, cidden.
    (thecrimson, 10.05.2008 23:43 ~ 16.07.2008 12:02)
  18. programın müzikal akışı çok hoş ve sürükleyici.noschonun mikrafondaki performansını da merakla bekliyoruz.
    (blondestorm, 11.05.2008 00:09 ~ 00:09)
  19. tadı damağımızda kalanıdır isr'nun..
    bi daha olsun bi daha dinlerim, öyle de bi program!
    (dirtypain, 11.05.2008 00:11)
  20. yetişebildiğim kadarıyla gayet güzel bir program; zaten tanıtım yazısı "aha budur!" dedirtmişti. demek ki neymiş, radyomuzun yeni yayın döneminde cumartesi gecesine de bir tick atıyormuşuz. öncelikle babacan bir tavırla, işe yaramazsa şiddetle tavsiye edilir.
    (alternatif maliyet, 11.05.2008 00:21)
  21. camdan atlamaya sebebiyet verebilecek,yepyeni program..
    programın dj'i olan noscho'ya tam programı bitirirsen camdan atlarım sorumlusu olarakta seni gösteririm gibisinden tehdit mesajları atacaktım ama program bitti kaşla göz arasında..neyse güle güle sözlük..ben bi atlayayım...

noscho'ya not:olum neden böyle yapıyorsun ya..biraz daha devam ettirsen ne olur birşeyle uğraşıyoruz şurda arkadan ne güzel geliyordu müzikler sıcak sıcak..şimdi kalkıp şarkımı ayarlayacağız

genel bi not bu da:noscho'yu kesinlikle tanımıyorum ilk defa hakkında birşey yazıyorum.."ulan ibneye bak kankasını nasılda anlata anlata bitirememiş gibisinden söylemleri sıfıra indirebilmek içindi bu not..
    (torbaci sirin, 11.05.2008 00:25)
  22. (bkz: dj adamımsın)
    (zeus, 11.05.2008 00:38)
  23. dj'i* beirut çalacam diye bana sürpriz yaptı ama nazar değdi herhalde..bu akşam ki yayını; birazdan, kendi kendine reset yemiş bilgisayarın açılması ile devam edecektir..

ve yine dj'inin belirttiği gibi, gün geçmiyor ki club simulator bi sorun olmadan bi yayını tamamlayabilsin..
    (zeus, 31.05.2008 22:56 ~ 22:56)
  24. öyle güzel şarkılar çalıyor ki noscho, şarkıları bırakıp program hakkında yorum bile yazamıyor insan. deştin yine böğrümüzü...
    (closer, 31.05.2008 23:01 ~ 23:03)
  25. eğer şu programı bir gün teknik aksaklık olmadan bitirebilirsem bütün sözlüğe çay ısmarlayacağım cafe dört'te. o derece sorunlu geçiyor yayın yani.

not: merak edenler için banyomu yaptım da girdim yayına.

edit: az önce 4. ctrl+alt+del kurtarma operasyonumu yapmış bulunmaktayım.
    (noscho, 31.05.2008 23:03 ~ 23:11)
 sayfa  / 2