claymore 

adana çık aradan

1. diablo ii'nin silahlarından biridir. act i'de yerleden toplamak ve act ii'den itibaren dükkanlardan almak mümkündür. genel olarak özellikleri bi boka benzemediği gibi bol sayıda rare item olarak çıkmasıyla içimiz acıyarak kullanmak zorunda kalmamıza sebep olur. seçilen karakter barbarsa işler biraz değişir iki elde iki tane çift elli kılıç kullanabilen barbar double swing ile bu kılıcı verimli bir biçide kullanabilir.
    bununla beraber türkçe karşılığı iki ağızlı iskoç kılıcıdır. iki ağız derken kastedilenin ne olduğunu ben sevgili diabloseverlere bırakıyorum. şahsen kullanmadığım için de kalitesi hakkında bi yorum yapamayacağımı belirtiyor, şekil olarak şuna benzemektedir deyip link vermek yerine google'ı verimli kullanamayan arkadaşlara balıktutmayı öğretiyorum: üstte grafikler yazıyo oraya basın öyle aratın çıkar.
    (tori, 14.06.2006 03:58)

2. uzun boylu kelt ve iskoç savaşçılarının kullandığı ince, uzun iki elle kullanılan, türkçede birbuçuk elli kılıç olarak tabir edilen klasmana dahil olan ve kabzasının başındaki v şeklinde siperiyle kolayca tanınabilen süper karizmatik iskoç kılıcıdır. bıçak kısmı çok uzun olduundan dengeli olması amacıyla ince ve nispeten hafiftir. hısmı uzakta tutamak ve akabinde hızlı savuruşlarla işini bitirmek için birebirdir.
    (maglor, 18.03.2007 02:50)
  3. animesi ve mangası hala devam etmekte olan, son zamanlarda gördügüm en iyi, konu bakımından en saglam seri. insan bağırsağı ile beslenen yomalarla, yarı yoma-yarı insan ama insanlardan yana taraf olan claymore savaşçıları arasındaki savaşı ve arada kalan insanlari konu alır. eski bir claymore iken, dövüş sırasında, kullanabilecegi yoma gücü limitlerinin üzerine gecip, klasik yomalardan kat be kat güclü ve tehlikeli hale gelen awaken being ler, claymore ları kullanan organizasyon ve esas kahramanımız clare in yaşadıkları, ana hikayeyi teşkil eder.
    (nell, 02.08.2007 00:53)
  4. naruto shippuuden'in 26. bölümünü beklerken lefteyenine sayesinde abandığım anime. toplamda 205 bölümü ve 18 saat oyunu* ile beni sürmenaj konuma sokan narutodan sonra çok etkilemiştir. özellikle gore seviyesinde diyebilceğimiz vahşet boyutu, ve geçtiği dönem * nedeniyle izlenesi ,atmosferi ile şaşılası bir yapım.
    (lucifer, 22.08.2007 15:12 ~ 15:13)
  5. insan yiyen ve yoma olarak bilinen yaratıklardan insanları koruyan yeni bir savaşçı türü olan insan ve yoma karışımı claymoreların hikayesi.. bütün karakterlerin farklı bir hikayesi bulunmakla birlikte claire apayrı bir yaşama sahiptir. bu kadar dramatik bir hale nasıl sokabilirler böyle bir macerayı kafam almıyor. baştan sona sıkılmadan izleyebileceğiniz ve temponun hiç düşmediği bir anime.

hayatımda gördüğüm en gereksiz karakterde bu animededir ne yazıkki, raki.. yalnız claire'la aralarında olan bağ tartışılmaz.. karakterlerin yüzlerindeki mimikler, çizimlerin güzelliği -ki özellikle ağız burun yapıları- çok başarılı. animenin müzikleri de çok başarılı, yerli yerinde giriyorlar olaya..

ayrıca animekafede;

en iyi fantastik seri,
    en iyi macera yapımı,
    en iyi doğaüstü güçlere sahip anime seçilmiştir.
    (madhate, 28.03.2008 09:17)
  6. içine çelik toplar doldurulmuş bir reçine ve c4'den oluşan bir anti personel mayını. abd tarafından 1960'larda geliştirildi. patladığında yaklaşık 700 çelik bilyeyi saniyede 1000 metreden daha fazla bir hızla etrafa saçar. haznesi açılı olduğu için tek yöne ve yaklaşık 60 derecelik bir açıyla gönderir topları. 50 metre yakınındakileri kesin öldürür, 100 metreye kadar olanları yaralar. gene de toplar 250 metreye kadar gidebilir. pusu kurmak veya güvenlik çemberi oluturmak için idealdir.
    (easy company, 28.03.2008 09:32)
  7. bir başlandı mı bir daha bırakılamayan, son derece karizmatik karakterlerle bezeli müthiş bir öykü. sekizinci bölümü ile, izlediğim bütün hayal ürünü yapımlar içinde(testere, altıncı his, recep ivedik dahil) beni en fazla şaşırtan sahneye imzasını atmıştır. halen daha inanamıyorum, inanmak istemiyorum. o sessizlikle birlikte sunulan görüntü karşısında ağız bi karış bakakaldım. valla helal olsun, japon bu işi biliyor. animeleri çocuk işi sayıp böyle müthiş sanat eserlerinden mahrum kalmamak lazım.
    (seçilebilirkişi, 12.08.2008 05:50)
  8. (bkz: teresa of the faint smile)
    (eolys, 12.08.2008 06:21)