superman 4 adlı filmde çin seddi'ni tekrar inşa eden,çalınan özgürlük heykeli'ni geri getiren ve politik bir duruşla nükleer savaş karşıtı olarak füzeleri toplayıp uzaya fırlatmasıyla abartının daniskası haline gelen superman'in kostümsüz ve gözlüklü,halkın arasına karışmış hali.
süperman in özelliklerinin tam tersine sahip olan, böylelikle dikkatleri üzerine çekmemeyi amaçlayan kişidir.ama yinede insan bukadar salak olmamalı yahu...
sadece gözlük takıp kimliğini saklama olayı sayısını hatırlamadığım bir macerasında açıklanmıştı. clark'ın gözlük camları dünyaya geldiği roketten alınmıştır. yani kripton camlarıdır. bu sayede karşıdaki insanı hipnoz özelliği bulunur bu gözlüklerin. yani clark'a bakan kişiler onu olduğundan daha cılız, çirkin hatta biraz da fodul görürler. bu özelliğini clark maceranın sonunda öğrenir ve içi daha bi rahat eder artık.
18 yaşına kadar nasıl olmuş da uçmayı öğrenememiş bu adam hayret açıkçası.uçması için sevişmesi mi gerekiyordu?ayrıca kendisi gazeteciyken giydiği takım elbiseleri nereden alıyordu onu da bi açıklayıversinler.takım elbise, altına giyilen süperman kostümünü çok güzel saklıyordu.apış arasını da rahatsız etmiyordu.pişik bile yapmıyordu.ayrıca bir yırtmada hemen düğmeleri kopuyor,pantolon da kendiliğinden çıkıyordu.
süperman (ve dolayısıyla clark kent) çizgi kahramanların en içtenidir ayrıca en alçakgönüllüsüdür kanımca. diğer kahramanlar kostüm giyerek kahraman olur. lakin süpermen diğer meslektaşlarının tersine kostüm giyerek normal insanların arasına karışır. bu yüzden hep yalnız çalışır. çocukluğu kendini sürekli tutumakla ve onun bunun kafasını yarmamaya çalışmakla geçmiştir.olum clark abanma şu topa diyaloglarını sessizce dinlemek zorunda kalmış ve ehehe olum bu gözlükler süs için lan ehehe bakıom aynı bildiğin pimapen camı bu sözleri arasında ezilmiştir.bu problemli çocukluk ilerde kahramanımızın tayt üstüne iç çamaşırı giymesine sebep oluştur. bu tarz süpermanin alter egosu olan clark kentin toplum içinde ezilmişliğine karşı bir baş kaldırı anlamı taşır.
son günlerde gözüme aldığım darbeden ötürü 0.50 astigmat gözlüğümü çıkarmadığımdan arkadaşlarımın beni benzettiği kişi. '' ulan deklarema. superman gibi adamdın. bu hallere düşecek adam mıydın? ee ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin.'' şeklinde cümlelere tanık olmaya başladım. aslında hoşuma da gitmiyor değil. güçlü ve karizmatik kahramanın zeki hali.swh.
pısırıklığıyla insanı çileden çıkartan, ne zaman bir olay olsa ortadan kaybolduğu için superman olduğunu bilmeyen insanların "ne pısırık adam" diye düşünmesi gereken, clarkın kaybolması-supermanin gelmesi bağlantısını kuramayan diğer dizi karakterlerinin de aptal olduğunu düşündürten karakter.