görseller
cipralexcipralex

belki ilginizi çeker
  1. · anorgazmi
  2. · cipralex kullanan arkadaş
  3. · pharmaton
  4. · ejakülasyon
  5. · cipram
  6. · koy götüne rahvan gitsin
  7. · libido katili
  8. · küme tipi baş ağrısı
  9. · psikiyatrik ilaçlar
  10. · sürekli neşeli olan insan
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  2. · 100 opera
  3. · aşk ı memnu
  4. · colin kazım richards
  5. · ezel
  6. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · tyler durden
  9. · devlet üniversiteleri paralı olmalı

cipralex  

1. lundbeck firmasınca üretilen antidepresan ilaç. etken maddesi essitalopram. seçiciliği sitaloprama (cipram) göre daha fazla olduğu ileri sürülür. sosyal fobi tedavisinde paroksetine göre daha etkili ve anlamlı sonuçlar alındığı bildirilmiştir.
    (penguin, 14.03.2006 23:55)
  2. yan etkileri azaltılmış bol bol uyku veren majör depresyon,agorafobili veya agorafobisiz panik bozukluğu,sosyal anksiyete bozukluğu,yaygın anksiyete bozukluğu durumlarında kullanılan antidepresan.
    (pati, 08.04.2006 20:45 ~ 20:45)
  3. (bkz: cipralex kullanan arkadaş)
    (maya, 27.07.2007 05:53)
  4. enteresan bir biçimde küme tipi baş ağrısı tedavisinde de kullanılıyor. serotoninin selektif inhibitörünü içeren etkin madde ihtiva etmesinden dolayı tabi. hem başının ağrısı azalıyor, hem de pamuk gibi bir adam oluyorsun. kullandığım dönemden yaşadığım bir diyalog aynen şu:

işçi: şefim döşediğimiz taşlardan biri kendi kendine söküldü! bizi kesin işten atarlar!
    ben: hö? amaan koy götüne rahvan gitsin... (çay içmeye devam)

böyle bir ilaç. dünya umrunuzda olmuyor.
    (eksiksizuyum, 27.07.2007 09:09)
  5. eskiden ssk ödemezdi bu ilacı, şu an ödüyor. kısa zamanda etki eder, takıntı yaptığınız bir fikir ya da düşünceye konsantre olmanızı engelliyor fikrimce.
    (divine spleen, 28.08.2007 19:29)
  6. bu ilacı 6-7 gün içmeyi unutuverdiğinizde hayatınız kararır, ağlamaklı olursunuz. herşey anlamsızlaşır, tüm enerjinizi yitirirsiniz, hayat buz gibi yüzünüze vurur. bağımlılık mı yapıyor bilmiyorum ama şu an kara kara düşünüyorum; umarım bağımılık yaratmaz diye..
    (divine spleen, 15.12.2007 12:03)
  7. erken boşalma tedavisinde de etkin bir şekilde kullanılır. (ejakülasyonu geciktirir.)
    (gxix, 27.12.2007 03:58 ~ 03:58)
  8. (bkz: cipram)
    (bosvermis bunye, 27.12.2007 04:00)
  9. enerji verir ve kafası rahat bi insan haline getirir kullananı. ayrıca bayanlarda anorgazmiye neden oluyor.
    (cam eldiven, 14.01.2008 02:10)
  10. tepkileri nötrleyen, bir noktaya kitlenip saatlerce bakabilmenizi sağlayan, buna rağmen herhangi bir düşünceye odaklanmanızı engelleyen hap.
    (epiphany, 19.03.2008 18:17)
  11. acımda, sevincimde, öfkemde, heyecanımda bana yarenlik ettin..hepsini benimle paylaşıp beni sükunete erdirdin, bana güç verdin, güç verip insanlarla savaşmayı ve konuşmayı öğrettin, beni yoran gereksiz detayları yok ettin..
    bir insan, bir ilacı özler mi? seni çok özledim be cipralex..
    (divine spleen, 27.08.2008 19:37 ~ 19:42)
  12. hayatınıza girdiği ilk günlerde yaşamınızı alt üst eden fakat alışınca sigara misali onsuz yapamadığınız antidepresandır.
    (isimsiz doktor, 20.02.2009 22:48)
  13. anksiyete bozukluğu, sosyal anksiyete bozukluğu ve depresyon tedavisinde kullanılır.

psikiyatrimin pharmaton ile birlikte önerdiği ilaç.
    (aishe, 06.03.2009 19:16 ~ 19:55)
  14. bünyeye göre etkisini değiştiren ilaçtır. kimine kilo aldırır kimini mutlu eder kimini uyutur. ama asıl etkisini bıraktıktan sonra gösterir. asıl depresyon neymiş o zaman anlarsınız. şiddetle tavsiye edilmez o yüzden. uzak durun
    (çerçevesiz gözlüklerin arkasındaki ruhsuz güneş, 18.08.2009 18:43)
  15. (bkz: libido katili)
    (kaptanınteknesinebendebinecem, 21.08.2009 19:30)
  16. öss'ye hazırlandığım zamanlarda doktor tavsiyesiyle kullandığım ve 5 fincan sade kahve etkisi yapıp uykumu kaçıran, fazla enerji vermekten başka pek bir işe yaramayan ilaç. bu yönüyle diğer antidepresanlara pek benzemiyor, güzel bir şey yani...
    (skalupcur, 21.08.2009 19:38)
  17. kaygı konusunda piyasada bulunan en etkili antidepresan olduğu söyleniyor.
    (agorafobik, 21.08.2009 20:30)
  18. 7 aydır kullandığım ve beynimi samana çeviren hanı "kesseler acımaz" moduna sokan,sabırla beni yeşerteceği günü bekleyerek her geçe çişimi yapıp yatağa yatmadan önce mutfağa uğramama sebep olan minik beyaz..
    (safinaz, 29.08.2009 23:48)
  19. iyidir hoştur da unutkanlık yapıyor. içinde bulunduğunuz depresyondan çıkarmaya birebir.. yüzünüzden akan mutsuzluktan ağladı ağlayacak bir yüz ifadesinden kurtulursunuz. ilk bir hafta yarım içilip daha sonra tam içilmesi tavsiye edilir. ilk 10-15 gün bünye "ne oluyo lan" tepkisi veriyor. bu tepki nelerdir hemen aydınlatıyım. ilacı içtikten yarım saat bi saat sonra aşırı uyku veriyor. mışıl mışıl uyurken bir anda müthiş bir baş ağrısıyla uyanıyorsunuz. baş ağrısı kısa süreli 1-2 dakikalık ağrı allahtan kısa süreli yoksa o ağrıya tahammül edilemez. sonra bütün gece uyku muyku hak getire yok tabii bitti sabaha kadar yatakta artık sağa sola kıvranıp dur anasını satıyim. bütün gün mal gibi dolaşır tam oh be kendime geldim dersiniz ki akşam olur hadi bakalım tekrar ilaç vakti.. böyle iki hafta geçirdikten sonra bünye ilaca alışmaya başlar ve yavaş yavaş tüm yan etkilerden kurtulmuş olursunuz. ilk günler çok zor, ağır geçebilir sırf bu yüzden ilacı bırakmak gereksiz. sabredip acılara katlanılması gerekiyor sonrası çok güzel.. tekrar eski mutlu şenşakrak halinize dönebiliyorsunuz. çok rahat oluyorsunuz "koy götüne gitsin" der der durusunuz artık. o derece rahat oluyorsunuz. anlık düşüyor vodafone gibi sadece anı yaşıyorsunuz. sadece anı yaşamak pek iyi değil aslında tamda burada unutkanlık başlıyor.

uyarı: ilacın şahsımda gösteridiği etki bunlardır herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. bu ilacı kullanan arkadaşlarımda daha farklı etkiler göstermiştir.
    şahsi fikrim; kişinin psikolojik durumuna bağlı olarak yanetkileri farklılık gösteriyor olabilir. yanlış düşünüyor da olabilirim. ne biliyim kafanıza göre takılın ama doktorunuz bu ilacı tavsiye ettiyse kullanın kesinlikle yılmayın.
    (ya herşeyim ya hiçim, 01.09.2009 22:10 ~ 22:13)
  20. tekrar kullanmaya başladığım ve önceki girime inat bu kez de aşırı uyuma isteği veren garip ilaç. psikolojik duruma göre değişiyor sanırım etkisi. biraz salaklaştırıyor bünyeyi. unutkanlık hadisesi bende de mevcut. ayrıca prospektüsünde uyardığı gibi geç boşalmaya sebep oluyor. iştah kaybı da dahil yan etkilerine. yan etkilere bak maşallah, insanın depresyona giresi geliyor. kilo veremeyen ve erken boşalanlara duyrulur.
    (skalupcur, 01.09.2009 22:54)
  21. son 2 gündür kullandığım ve yan etki olarak kafamı yerinden kopartmak isteği yaratıcak kadar bir baş ağrısı ve hafif bir bulantı. bunun dışında uyku getirdiği, mayıştırdığı söylensede bende tam aksi büyük bir enerji patlaması yaratıyor ve uykum gelmiyor. ama 2 gündür pek değişiklik görünmesede henüz insana kendini iyi hissettirdiği ve olaylara olan tepkileri iyi ya da kötü azalttığı kesin.
    (ink, 02.09.2009 04:50)
  22. aylar sonra yeniden başlanılınca ne çok özlediğinizi farkettiğiniz, içinizdeki 'höflenme' duygusunu alıp götüren, yerine 'pamuk gibi' hissetmenizi sağlayan; bunların yanında eskiden olduğu gibi bol uykulu günlerin sizi beklediği hissinin dışında tüm sıkıntılarınızı alıp götüren, muazzam, fevkalade...
    (mıllığı kırık, 11.09.2009 17:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil