|
|
- cast-in-place
örn. cip wall (yerinde oluşturulan, prefabrike olmayan, duvar)
cip pile (fore kazık)(deccal, 14.04.2004 00:26 ~ 00:26)
- bir uluslararası ticari terim.
açılımı "carriage and insurance paid to", manası taşıma ve sigorta bedeli ödenmiş olarak teslim.
- açılımı commercially important person olan kısaltma.
(finch, 29.07.2006 21:43)
- civic involvement project; sabancı üniversitesi toplumsal duyarlılık projelerinin kısaltımı.
- cep telefonları çıktı çıkalı, telefonu açar açmaz ilk iş, karşı tarafa nerede ne yaptığımız bilgisini verme alışkanlığı edindik. "şu an iskelede midye dolma yiyorum." "şu an tuvalette speedball yapıyorum bi saniye." "ıhh, hacı şu an geliyorum ben ariim seni." gibi.
peki, diyelim uçağa bineceksiniz, saatin gelmesini bekliyorsunuz. telefonunuz çaldı "napıyon kanka?" sorusuyla karşılaştınız. ne dersiniz? "iyi babs ya, sabiha gökçen'deyim, uçak muçak..." gibi bir şeyler değil mi? değil. eğer cip salonundaysanız şöyle bir şey diyorsunuz: "selam şeri, siaypi'de bekliyorum ben dee. evet koko viyanaa. hıı, kahvaltı içiin." bu yani. insanlar bilmeyecekse iki tane skindirik koltuk için eşek yüküyle para vermenin ne manası var değil mi?
o değil alışkanlık oldu fena halde: "selam şerii, helada bekliyorum ben dee. evet koko ishaal. anam kol gibi sıçtı herif!"
|