cinsel göndermeler içeren reklamlar   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. son dönemde çekilen reklamların ortak teması. özellikle parfüm reklamları bu konuda öncüdürler.
    (offfffbea, 16.10.2004 17:22)

2. (bkz: bi biskrem versem) örneğinde görülebilir bu durum. zaten reklamın sonunda aynen şu şekilde bir yazı vardır: "bir [biskrem pakedi] versem" . e tabii ki "bi versen" herif arabayı kucaklar.
    (thereddeer, 16.10.2004 17:42)
  3. algidanın magnum reklamlarında gönderme olayının boku çıkarılmıştır kanaatimce.reklamdaki hatunların magnumu hangi haleti ruhiye içerisinde ve daha elim olmak üzere ne niyetine yaladıkları kafalarda soru işaretleri yaratmaktadır.
    (bkz: çoluk çocuk magnum yiyemez olduk vallahi)
    (dau, 16.10.2004 18:30)
  4. dolmabahçeden taksime çıkarken inönü stadının yanında kalan panodaki ok reklamı bunlardan biridir.
    çifter çifter prezervatifler yan yana konulmuş, renkleri de çiftler halinde siyah-beyaz bordo-mavi sarı-laciver ve sarı-kırmızı. altında da yaran yazı: her takıma uyar!
    (darqclown, 25.11.2005 23:34)
  5. (bkz: puma/@110161)
    (man on the moon, 25.11.2005 23:40 ~ 03.06.2006 13:58)
  6. -macit beni otomobillendirsene

(bkz: imar bankası)
    (dlord, 25.11.2005 23:50)
  7. parfüm reklamlarında sıkça kendini gösteren bir olay. bazen güzel kullanılırsa güzel, bazen kötü kullanılırsa kötü olur.
    (maddog, 26.11.2005 18:55)
  8. "cinsellik sattırır" anlayışının ürünü reklamlardır.
    (eudaimonia, 17.01.2006 00:11)
  9. bayan kesminin erkekler kadar ilgisini çekmeyen reklam türleridir genelde.
    özellikle hedef kitle gençlerse sık sık başvurulan ve tutan bir yöntemdir.
    "aa.. kadına bak ne kadar sexy hemen gidip o parfümü alayım" gibi bir diyaloğa rastlayamasak da reklamın asıl amacına * yaklaşmak bu yöntemle daha bir aktif hale gelmiştir.
    (warbringer, 17.01.2006 00:15)
  10. içindeki "bağırsak" modelinin rektum kısmının gözümüze sokulduğu pınar prebiyotik reklamının da dahil olduğu güruh. bu kısmın kornaya benzemesi de ayrı bir ironidir*...(makat resmen bilinçaltımıza bilinçaltımıza sokuluyor... bu kadar da olmaz. nerde bu derin devlet?)
    (camel, 17.01.2006 00:15)
  11. herbal essences üzerine tanımam bu konuda
    (kornish, 17.01.2006 00:22)
  12. bilinçaltına ya da üstüne, bariz ya da inceden yollanan mesajlarla çoğu reklam bu gruba girer, , zira sex sells. ha öyle olması amaçlanmamışsa bile şu dünyada hazır çorba fetişisti bile vardır eminim. tahrik olmaının sınırı yok.
    (etipuf, 17.01.2006 00:26)
  13. sakız reklamlarının bile dahil olduğu tür reklamlar.
    (warbringer, 17.01.2006 00:30 ~ 21:37)
  14. (bkz: şok şeker)
    (kornish, 17.01.2006 00:34)
  15. özellikle parfüm reklamlarında gözümüze (başka bişi solemek vardı ama töbe diyoz) sokarkene beynimize kazımaya çalışılan son olarak dünya güzeli hatunumuzun biğr sakız reklamında o kırmızı tül ile suyumsu şeyin içinde kıvrandığı reklam modelleridir...mahremiyet kavramı hem geleneklerimizde hem de dinimizde varken özellikle bayanların her otun bokun reklamında sexy olarak kabul edilen yarı çıplak -hatta tamamen çıplak- bir şekilde kullanılmaları ve ürünleri bu şekilde pazarlamaya çalışmaları ne acı vericidir. hyr sorsan o hatuna o işini yapıyo öyle der...açık açık kadın pazarlama budur bence...
    (palantir, 17.01.2006 00:52)
  16. ya çok başarılı ya da saçma sapan reklamlardır. ilkine örnek olarak; yeni uyanmış bir çiftin ve erkeğin sırtında bıraktığı çiziklerle mutlu ve gururlu kadının bulunduğu parfüm reklamı söylenebilir. bir diğer örnek ise arabadan olağanüstü etkilenen plastik bir mankenin canlanıp göğüs uçlarının sertleştiği araba reklamıdır. saçma sapan olanlara örnek veremiyorum çünkü hatırlamıyorum.*
    (artemisia, 17.01.2006 00:53 ~ 01:01)
  17. her gün bir avuç fındık iyi gelir
    (berem, 17.01.2006 00:59)
  18. genel olarak işlenen reklam teması cinsellik merkezlidir zaten. sonuçları itibariyle hayal kırıklığı yarattıkları da sonradan anlaşılacaktır. örneğin; parfüm reklamları tarafından hipnoze edilmiş bir bünye, büyüleyici parfüm kokusunun metreler ötesinden kimseyi peşinden sürüklemediğini o muhteşem kokuyla sokaklara daldığı ilk andan itibaren öğrenip, düşler aleminden uyanacaktır.
    (respectful, 17.01.2006 01:30)
  19. kitkat reklamları buna tam örnektir. er kişi dişicanla teneffüste ilk kez sınıfta yalnız kalır ama sonra bir hışım dışarı çıkar.olayı öğrenmek isteyenlere ise şu açıklamayı yapar;
    er kişi : -ilk defa başbaşa kaldık!!.. o ne yaptı???!!! başladı ısırmaya!!!...(acıklı bir şekilde) dur dedim ama durmadı...

gene bir kitkat reklam klasiği,
    sekreter hanım patronun odasından bir hışım dışarı çıkar, elinde dosyalar, kıkırdayarak olayı anlatır.

dişican: -ay ben ne bok yedim, tam da en heyecanlı yerinde girdim odaya, vah vah, bir girdim daha yeni soymaya başlamıştı (abartı olabilir)..

reklam sloganı ise : sen sen ol kimsenin (bkz: kitkat) keyfini bozma!...oldu canım..

(bkz: fesat değilim)
    (bkz: hayır komisyon almıyorum)
    (selenikom, 17.01.2006 19:00)
  20. johnyyy... li magnum reklamı. adı sanı duyulmamış taş gibi bir insan, karındaki dövme, kayıp giden ipek çarşaflar. çok başarılı... (bkz: kırk bir kere maşallah)

edit: gerçi magnum deyince olay "cinsel gönderme"yi aşmış yerini bariz bir cinsel çağrışıma bırakmıştır ama johny zaten kategoriler dışıdır. *
    (mystra, 17.01.2006 19:48 ~ 19:55)
  21. şampuan reklamları. bunlar iki çeşit olur genelde; "heeyooo ne kadar eğleniyoruz neşeden kudurup saçlarımı bir o yana bir bu yana savuruyorum" cinsi vardır, bir de seksi olanı. bu seksi olanda taş hatun duşa girmiş saçlarını orgazm olur vaziyette yıkarken kamera hatunun sırtını popo çatalına kadar (asla poponun kendisi gözükmez) ya da göğüs uçları sınır olacak şekilde önden çeker.
    (okulluserseri, 17.01.2006 19:53)
  22. hakan plastik reklamında yapılmaya çalışılmış reklam türü. şöyle:
    (elinde boru var, karısıyla ingilizce konuşuyo)*
    -içinden çok şey geçiyo ama hiç ses yapmıyo, tıpkı benim gibi...
    (milwaukee, 03.06.2006 11:59 ~ 29.07.2007 01:03)
  23. naylon çorap reklamları. nedense penti vb. markaların reklamlarında ve gazete ilanlarında çıplak güzel bacaklı bir kadın oynar. üstelik bir penti reklamında çıplak bir kadın çorapları ellerine geçirmiş bir vaziyette kolları ile göğüslerini kapamakta çoraplı ellerini de gözümüze sokmaktadır. hangi kadın çorabı ellerine giyer? veya çorap satmak için illa çıplak bir kadın mı gereklidir?
    (chrystal, 03.06.2006 12:09 ~ 12:10)
  24. (bkz: patos critos)
    (the nova, 25.07.2006 21:03)
  25. şampuan reklamları da oldukça tahrik edici. özellikle herbal essences reklamı bu tarz reklamların bayrak tutanıdır. "herbal essences, duyguların doğal uyanışı" sloganıyla zaten anlatılmak isteneni anlatmaktadır. buna nazaran "herbal essences ile hiç ummadığınız yerlerde keyifli anlar yaşayabilirsiniz." denmektedir.
    bir int.sitesinde 80'ler deneme sınavı başlığı altında sorulan soruların içinde geçen şampuanın ismi gene herbal essences olmuştur. (78.nci soru)
    (bkz: www.gag.web.tr/yazi.php?yad=151
    (ccuk, 25.07.2006 22:12 ~ 22:26)
 sayfa  / 2