görseller
cinderella mancinderella man
cinderella man 
belki ilginizi çeker
  1. · the butterfly man
  2. · cinderella
  3. · mutlaka izlenilmesi gereken filmler
  4. · paul giamatti
  5. · a farewell to kings
  6. · arşivlenmesi gereken filmler
  7. · gelmiş geçmiş en balon filmler
  8. · postmodern şiir denemeleri
  9. · ron howard
  10. · russell crowe
gündem
  1. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  5. · mutluluk veren küçük şeyler
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · michelin
  9. · patik giyen rockçı

cinderella man  

1. gladiator ve a beatiful mind sonrası biyografi filmlerinin aranan adamı haline gelen russell crowe'un yeni filmi. seyirciye büyük bir heyecan vaat eden kaliteli yapım.

yetenekli ve azimli bir boksörün değişen hayatını büyük bunalımdan önce, büyük bunalım sırasında ve çok az da olsa büyük bunalım sonrasında incelemektedir film.

james braddock kişisi filmin başında herkesi pataklayabilecek gibi görünen, ailesini çok seven, karısı ve çocuklarıyla mutlu yuvasında yaşayan, iyi para kazanıp kendi yağında kavrulan bir boksör olarak karşımıza çıkıyor filmin başında. daha sonra ise evlerinden ahır gibi bir yere taşınmış vaziyette, perişan, sıkıcı maçlarla karşımıza çıkıyor aynı adam. çocuklarına doğru düzgün bakmaktan aciz olsa da hala prensiplerine ve ailesine olan bağına son derece düşkün braddock abimiz. elektrikleri kesiliyor, sürekli sakatlanıyor, bokstan para kazanmıyor. rıhtımda iş bulamıyor. kısacası hayat rezil.

bu perişan dönemde devletten yardım almak zorunda bile kalıyor çocuklarını yanında tutabilmek için. hatta boks salonuna gidip bir dönem arkadaşı olan insanlardan para dileniyor. sonra varoş döneminden bir şekilde kurtuluyor, sefalet devam etse de hayat kendisi ve ailesi için daha yaşanılır bir hale geliyor, rıhtımda işlere hafif hafif gider oluyor.

böyle kendi yağında kavrulurken hikayenin twisti gelip çatıyor ve eski menajeri lisansı elinden alınan james j. braddock abimize sadece bir seferlik maç teklif ediyor. maç insan azmanı bir boksöre karşı. bu insan azmanının gerçek rakibi sakatlandığı için maça çıkmamış ve maç iptal olmanın eşiğinde. kimse insan azmanı abiyle antrenmansız maç yapmaya yanaşmamış. bu durumda devreye braddock giriyor. kendisine teklif edilen 250 dolar karşılığı seve seve kumtorbası görevi görebileceğini söylüyor. ve herneyse yine spotların altında james j. braddock...

(filmde neredeyse bütün maçlar çok güzel canlandırılmış dolayısıyla her maçın ayrı bir tadı var. iyi bir boks seyircisiyseniz bilin ki filmdeki kesitler boks müsabakalarından çok daha zevkli.)

braddock maça hazırlanırken karnı gurulduyor ve bunun üzerine menajer kişisi bir tabak kıymalı patates sunuyor braddock'a. bu yemeği yiyen braddock'un gözü dönüyor ve ringe çıkıyor. karşısında daha önce yenildiği bir rakip... yanlış hatırlamıyorsam lewis. maç başlıyor ve ilk iki raunt sağlam bir sopa yiyor braddock fakat daha sonra rıhtımda sağ eli sakatken sol eliyle çalışmasının faydasını görüyor. eskiden sadece sağı güçlü bir boksörken şimdi iki eliyle kombine dalışlar yapan bir canavara dönüşmüş. lewis'i güzelce pataklıyor ve film bu nakavttan sonra başlıyor.

maç sonrası unutulmaz bir replik de kazandırıyor dikkatli seyirciye. "kıymalı patates yiyince böyle oluyor, bir de biftek yediğimi hayal etsene."

gerisini anlatmayacağım tabii ki, gidin izleyin. vcdsini bile almayın. sinemaya gitmeye değicek muhteşem bir yapıt. buraya kadar ağzınız sulansın diye anlattım. filmi deşifre ettiysem affedin.
    (apoptosis, 04.10.2005 12:14 ~ 12:17)
  2. hüngür hüngür ağlamaktan, braddock'un max bear'la yaptığı ünvan maçında yumruğunuzu sıkmaktan, filmin sonunda içinizin kelebeklenmesinden*, önce james jim braddock'a arkasından da russell crowe'a deliler gibi saygı duymaktan kendinizi alamayacağınız, son zamanların en güzel filmi.
    hikayenin tamamen gerçek olması da ayrı bir coşkunluk katıyor olaya.

russell crowe oscar'ı almazsa büyük sürpriz olur. ayrıca bana göre en iyi film ve en iyi görüntü oscarlar'ı da cepte gibi.

kısacası gidin görün ama bir kere değil.

[not:filmin güzel quotelar içeren wallpaperları için http://www.cinderellamanmovie.com adresini kullanabilirsiniz.]
    (ninca, 08.10.2005 22:26 ~ 22:32)
  3. filmin en kötü sahnesi; jim braddock'ın boks maçında eli kırılmasına rağmen ailesine para götürebilmek için kırık eliyle gözü yaşararak adama yumruk sallamasıydı.*
    (hansvoralberg, 10.10.2005 00:02)
  4. izlerken gözlerimin yaşardığı film...hele russell crowe'un "for milk" dediği sahne beni benden almıştır
    (lkr, 01.01.2007 20:37)
  5. rush ın a farewell to kings albümünden bir parça

sözleri:
    a modest man from mandrake
    travelled rich to the city
    he had a need to discover
    a use for his newly-found wealth

because he was human
    because he had goodness
    because he was moral
    they called him insane
    delusions of grandeur
    visions of splendor
    a manic depressive
    he walks in the rain

eyes wide open
    heart undefended
    ınnocence untarnished...

cinderella man
    doing what you can
    they can't understand
    what it means
    cinderella man
    hang on to your plans
    try as they might
    they cannot steal your dreams

ın the betrayal of his love he awakened
    to face a world of cold reality
    and a look in the eyes of the hungry
    awakened him to what he could do

he held up his riches
    to challenge the hungry
    purposeful motion
    for one so insane
    they tried to fight him
    just couldn't beat him
    this manic depressive
    who walks in the rain
    (invader, 02.01.2007 16:06)
  6. eski bir dostum bana babasının acaip sert, despot bi adam olduğunu; fakat rocky 4'ü izlerken ağladığını anlattığında 1 saat gülmüştüm. aradan 1 ay geçmeden 2 bira eşliğinde cinderella man'i izlerken hüngür hüngür ağlayınca ertesi gün gidip özür diledim. -spoiler diyelim- final sahnesinde russel crowe her yumruk attığında "üeeeeaaa" diye çemkirdiğimi hatırlıyorum. sıradan bir film değildir.
    (insert coin, 28.07.2007 11:48 ~ 11:49)
  7. hayatımda ilk defa boks maçı izlerken bu kadar heyecanlandığım ve bu maçı gözlerim dolarak izlediğim film.
    (hysterie, 26.08.2007 10:29)
  8. berbat bir filmdi...
    (crow, 16.09.2007 02:40)
  9. bu güne kadar oyun oynarken kendimi oyuna hep kaptırmışımdır. sola viraj alırken, bedenim ve kafam da sola doğru haraket etmiştir, kaleciyle karşı karşıya kaldığımda masaya tekme atmışımdır.

bir filmi izlerken ilk defa kendimden geçtim, yumruğu yememek için kafamı sağa çevirdiğimin farkına varınca donup kaldım. bu filmin adı: cinderella man.

bu film bir boks maçı filmi değildir.
    (mustafa, 30.09.2007 01:02)
  10. dikkat: bu entry spoiler içebilir.

jim braddock ( russell crowe) başarılı bir boksördür. dolayısıyla kazancı da iyidir. fakat dünyayı sarsan 1929 ekonomik buhranı ile sefaletin kucağına sürüklenir. kendi yemeğinden kısıp çocuğuna yedirir, üç beş dolar kazanacağım diye aç acına maça çıkar, orasını burasını kırar, amelelik yapar.

eski şaşalı günlerinden eser yoktur. hatta o kadar kötü bir durumdadır ki boks arenasının bulunduğu salonda para dilenir antrenörlerden, oradaki maçları ayarlayanlardan.

zamanın en iyi boksörlerinden max baer ile yaptığı boks maçı hayatının seyrini değiştirir. ringte iki kişiyi öldürmüş bu adamı, ilerleyen yaşına rağmen yere serer.

oyunculuğu, senaryosu, görüntüsü iyi bir film. gerçek yaşamdan uyarlanmış. fakat bu uyarlamanın çok da doğruyu yansıttığı kanaatinde değilim. eminim ne max baer, rakibini durmadan karısı üzerinden kışkırtacak kadar şerefsizin önde gideni, ne de jim braddock, o kadar sefalet içinde siniri bozulup da çocuklarına, karısına en azından bir kere sesini yükseltmeyecek kadar peygamber sabrında, ve ne de onun karısı çocuğu hastalıktan kıvranırken ve kocası eve para getiremezken gülümseyebilecek kadar melek.
    (muhabirkedi, 05.02.2008 18:24 ~ 18:24)
  11. "ulan russell, nasıl başarıyorsun bunu nasıl?" dedirten, doğal bir ağlatı.
    (neazadem, 22.09.2008 13:27)
  12. allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin temasının işlendiği, işte budur dedirten film.
    (zedt, 26.11.2008 22:22)
  13. filmin sonunun acıklı biteceğine dair bir fikre kapılınmış, yani bir yerlerden öyle duyulmuş, heyecanlı teyze maç falan izleyemeyenlerden, en ufak sürtüşmede ay ay diye bağıranlardan*, ve kuzenle birlikte izlenmiş bir filmdir. adamın nakavt olup öleceğini düşündüğümüzden maç gerçekmişcesine yaşamış heyecanlanmışızdır. film o akşamki fenerbahçe maçından bile daha heyecanlı gelmiştir bize.
    (idiot, 10.12.2008 22:54)
  14. hard diskimde uzun süredir duran bir filmdi. ne zaman izlemek istesem "aman boks falan, şimdi nasıl izlenir?" diye vazgeçiyordum. kısmet bu geceyeymiş. bir boks filmi olmakla beraber şüphesiz çok iyi de bir drama. arka planı güzel yansıtmışlar. etkileyici, kimi zamansa yürek parçalatan sahneleri var. özellikle gidip eski arkadaşlarından para dilendiği sahne feciydi. oğluna verdiği sözü tutamamış olmak yerine gururunu ayağının altına alıp bir zamanlar aynı konumda olduğu insanlardan para dilenmek... sözünü tutmuş bir baba olmak çok daha onurlu bir hareketti o kesin.
    bir de filmin yardımcı erkek oyuncusunu unutmamak lazım. paul giamatti müthiş bir oyunculuk sergilemiş. onun russell crowe'u gaza getirdiği sahnelerde ben bile yerimde duramadım.
    iyi bir film. gerçek olması da başka bir güzellik katmış. hâlâ izlemeyenler varsa ve benim gibi "aman boks filmi işte" diye geçiştiriyorlarsa kesinlikle bu fikirlerini gözden geçirmeleri gerektiğini düşündüğüm filmdir.
    (serpico, 28.12.2008 03:47 ~ 03:49)
  15. amerikadaki o dönem krizi.açlığı,sefaleti,zengin fakir uçurumunu gösteren müthiş bir boks temalı film.braddock un hırsına hayran olmamak elde değil gerçekten özellikle maçtan önce tabaktan kaşıksız makarna yediği sahne unutulmaz...
    (aegnor, 28.12.2008 08:28)
  16. russell crowe'un dilendiği sahneye ağlamayan adamın hislerinden şüphe duyacağım film
    (rakkaus, 22.05.2009 01:57)
  17. boks filmi diye ön yargılı yaklaşmayınız.

kesinlikle bir boks filmi değil, filmin içinde boks geçiyor diyelim.
    (ne et çıktı mübarekten, 24.07.2009 15:06)
  18. yahu kavgalı dövüşlü filmde ne işimiz dedirten ama sonrasında ters köşeye yatıran film. kesinlikle her şeyiyle çok güzeldir,duygulandırır. izlemeyenlere tavsiyedir.
    (papirus, 13.08.2009 23:30)
  19. salya sümük ağlatır.
    (alttantire, 13.10.2009 16:11)
  20. seyrederken türk milli takımını 2008 avrupa şampiyonasında izliyor gibi çaresizliği hissettiğim, olan şeylere kızdığım, sabırsızlandığım, acıyı hissettiğim ve yumruğumu havaya kaldırarak coştuğum filmdir.
    (aaron, 27.10.2009 03:39 ~ 03:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil