görseller
cin alicin ali
cin alicin ali
belki ilginizi çeker
  1. · üç fakirin bir araya gelince yapabilecekleri
  2. · recai pengül
  3. · emrah koş serisi
  4. · kürdan adam
  5. · bekir coşkun
  6. · ali
  7. · kendi portresini çizen fil
  8. · türkiye deki enayi potansiyelini kullanmak
  9. · ismet inönü
  10. · oynanabilirlik
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  3. · geniş aile
  4. · tanrıya sorulacak tek soru
  5. · uykusu olup da uyumayan insan
  6. · aşk ı memnu
  7. · insanın hayatına sıçan şeyler
  8. · koltukçu
  9. · misafiri geçirememek

cin ali*  

sayfa  / 2
  1. ilkokulda elimize tutuşturulan, cin ali ve babasının macerlarının anlatıldığı, vücudu çöpten oluşan, efsanevi kahraman...
    (johnnyenglish, 14.03.2004 02:14 ~ 02:14)
  2. insan resmi yapamayanların çizdiği çöp adamlara verilen isim.
    (esdora, 17.05.2004 18:11)
  3. (bkz: cin ali abye giriyor)
    (giberling, 26.12.2004 18:30)
  4. 9. ve 10. sunu okumadan atladığım ama okudum diyerek anneme ilk yalanımı söylediğim kitap serisinin kahramanı
    (new mohican is walk on water, 26.12.2004 18:54)
  5. cin'liğinin nerden geldiğini anlayamadığım ilkokul kitap kahramanı. ayrıca ata bakan ali'yle aynı kişi olduklarına inandığım şahsiyet
    (cd12, 26.12.2004 21:11 ~ 21:51)
  6. resim kabiliyeti olmayanların yegane kurtarıcısı olan insan figürü.
    (chrysanthemum, 26.12.2004 21:55)
  7. müfredattan kalktıktan sonra bir beyaz tiplemesi olarak yaşamımıza geri dönen karakter..
    (ava adore, 02.05.2005 19:29)
  8. son macerasında çöpten bir berber fili izlemek için sirke giden, pek ve çok kelimelerini pek çok kullanan, çok çok kullanan kahraman.
    (unforgiven, 30.05.2005 23:37)
  9. 1.sınıfta tanıştığımız, 9 ve 10 numaralı kitabından hala korkmama neden olan çizgi kahramandır.
    (pembe cekirge, 30.05.2005 23:52)
  10. ailemizin kahramanı. seni hiç unutmayacağız cin ali. huzur içinde uyu.
    (beatnik, 15.09.2005 16:44)
  11. okula başladığımızda ilk tanıştığımız kişi, manita ortamı çok sağlam.

ışık ip atla. ışık daha yukarı ve hızlı atla. ışık tamam kilodunu gördüm.
    oya pek güzel kız. tut oya tut. sıkı tut oya sıkı tut, patlayacak!oya patlayacak
    ayşe ılık süt iç. iç ayşe iç. içinde uyku hapı yok ayşe yok.
    osman sende nerden çıktın osman. git kız ol osman git kız ol. yumurta osman yumurta.
    pelin topu sever. sev topu sev. yalnız göğüslerine böcek kaştı pelin, böcek kaçtı.
    dur çıkarayım pelin, dur çıkarayım.maşallah pelin maşaaaaallah
    (nothingelsematters, 17.10.2005 21:29 ~ 21:30)
  12. sadece bir daire 5 cubuktan olusan hocaların insan çizmekte zorlandıkları anda kullandıkları dublor türüdür..genelde yeşil tahtalar üzerine çizilir ders bittikten sonra hocanın çıkışını bekleyen sınıfın fırlamalarından biri cinalinin tam ortasına bir çizik daha koyar ve ali artık çüklüdür..diğer bir fırlama ise silgiyi eline aldığı gibi aliyi sünnet eder ve ali artık bir top tur yeni nesillere topali ali olarak geçer...top ali top..ali topu tut gibi estantenelere maruz kalır artık cin ali...ve işi ticarete dökerek ayşeyide yanına alarak bir randovu evi açarlar ...
    (surat, 17.10.2005 21:45 ~ 21:46)
  13. (bkz: ayşegül)
    (vishnu, 17.10.2005 22:12)
  14. artık müfredattan kaldırılmış olan saçma sapan hikayecikler bütününün baş kahramanı..
    (dark templar, 17.10.2005 22:20)
  15. (bkz: cin ali ile berber fil)
    (bkz: cin ali çocuk bahçesinde)
    (bkz: cin ali'nin atı)
    (bkz: cin ali okulda)

özledik ya dedirten yakışıklı çöp adam.
    (emma, 15.12.2005 20:05)
  16. bir ilkokul öğretmeninin öğrencilere okuma öğretmeyi zevkli hale getirmek için yaratmış olduğu sevimli kahraman.
    (skyish, 15.12.2005 20:30)
  17. okula başladığımız, kocaman beyaz kurdelelerin kafamızın üstüne kelebek gibi konduğu , kolalı yakaların boynumuzu tahriş ettiği, plastik suluk ve plastik beslenme çantasında haşlanmış yumurtalarımızın olduğu günlerde tanıştık kendisiyle. yıllar geçti, biz büyüdük, o emekli oldu. yerine renkli çizimli kitaplarla damla, batur, kaya can isimli meslektaşları geldi. ama hala 80'lerde çocuk olanlara okumayı öğreten bir kahraman olarak gönüllerdedir.
    (madam butterfly, 30.05.2006 11:16 ~ 11:17)
  18. "koş cin ali koş", "bu topu al", "pat pat oyna", "baba bana topaç al" gibi unutulmaz repliklerin sahibi olan ve 1968 yılında öğretmen "rasim kaygusuz" tarafından yazılan ve "selçuk seğmen" tarafından çizilen çöpten karakterdir. bir lafı anlaması için birilerinin kırk defa söylemesi gereken bir kahraman olarak hiçbir cinlik belirtisi göstermezdi,. ama sonradan duruma uyandı ve topacı topu falan bir kenara bırakıp hazır kartreklamlarında boy göstermeye başlayan bir popüler kültür kahramanı oldu. şimdiler de iyi kazanıyormuş.
    (aquila, 19.02.2007 00:10)
  19. (bkz: diego lugano)
    (profesore, 19.02.2007 00:11)
  20. okulda ilk tanıştığımız kişidir aslında kendileri. daha sıra arkadaşımızın adını öğrenmeden onun adını öğreniriz. şuanda bir tane bile ilkokul arkadaşımı hatırlayamazken onun adını hiç unutmayız. bizimle birlikte emek verir okumamıza ve gelişmemize. öncelikle tek hecelik maceralarla daha sonra en uzun kelimelerle. önce atlar,topu tutar,sonra pikniğe gider ve daha neler.şimdiki hiçbir öykü kahramını onun yerini tutamamaktadır.
    (jassmine, 19.02.2007 00:23)
  21. aslında atik ali'nin hayali arkadaşı olan ilkokul efsanesi.*
    (i screama you screama we all scream for ice creama, 12.04.2007 18:26)
  22. (bkz: http://img253.imageshack.us/...)

(ben de hüzün doldum, üç noktaları yerlere serpiştirdim)
    (zeus, 03.07.2007 23:51)
  23. cin ali'den aklımda kalan çizimlerdeki sadelik olmadı benim; daha çok, belki de çizimlerden güçlü olan tipografik düzenlemesindeki kusursuz estetik tadı anımsıyorum. metin, "arial rounded" tarzında tadından yenmez güzellikte serifsiz bir yazıtipinden oluşuyordu. (sonraki yıllarda, trt'nin okuma-yazma öğreten programlarındaki (çok kibar, çok şirin, çok yetenekli) okuma öğretmeninin yazıtipi kuyruklarını ısrarla uzatan tavrının, cin ali ve türevlerindeki bu güçlü tipografik düzenlemeyle bir ilgisi olduğunu düşünüyorum.
    (conrad moricand, 03.07.2007 23:58)
  24. sırf bu cin ali yüzünden bir ara cinleri çubuk şeklinde zannettiğim oldu. o yüzden sevemedim ben bu cin ali'yi.
    (hamsili ekmek, 10.07.2007 11:05)
  25. emekli oldu, hepimizin kahramanıydı ilkokulda, kendini felsefeye vermiş duyduğuma göre, yeni bir kitap üzerinde çalışıyormuş, nietzsche'den etkilendiğini duydum, nihilist olma yolunda ilerliyor, nasılsa bir toplumsal görevide kalmadı artık, özgür...

(bkz: when cin ali wept)
    (hemokudumhemyazdim, 11.07.2007 11:52)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil