aklıma takılan ve programlarda üzerinde durulan birkaç soruya cevap bulmaya çalışıyorum :
(1) cihan oskay neden beş buçuk sene sonra bütün bunları açıkladı?
adam vicdanını rahatlatmak istediğini ve türk futbolunu temizleme isteğini bas bas bağırıyor.zaten gelmiş altmış küsür yaşına.bu saatten sonra böyle bir istek duyması normal değil mi?bana gayet mantıklı geliyor.herhangi bir yaşlı, konuşmadığı bir arkadaşına öteki dünya kaygısıyla hatalarını açıklayıp özür dilese herkes alkışlayacak da şimdi mi sorun oluyor bu tür kaygılar?kaldı ki olaydan bir hafta sonra bunları açıklasaydı yine piyon damgası yemeyecek miydi?şikeyi açıklamanın belli bir süresi mi var?
7 aralık 2006 teketek programında "aziz yıldırım'la olan iyi ilişkileriniz devam etseydi bunları açıklar mıydınız?" gibi bir soru yöneltildi, adam da açıkyüreklilikle "açıklamayabilirdim, çünkü açıklamamın bir nedeni de kullanıldığımı hissetmem" dedi.iyi ya da kötü, adamın karakteri neden tartışılıyor ki?çözün bütün olayları, sonra adam nerde karşılıksız çek vermiş, nerde usulsüzlük yapmışsa onu araştırın.
(2) programlara katılanlar cihan oskay'ı hep kötülüyor, neden? (demek ki bu adam kötü, yalancı, amsikbok birisi)
programlara katılanlar kanımca fenerbahçe'nin kışkırtması sonucu söz alıyorlar."neden bir kişi de cihan oskay'ı övmüyor, bu adamın yaptıkları doğrudur arkadaş" diyorlar.sorarım size, siz olsanız böyle bir şeye kalkışır mısınız?zaten herkes adamın üstüne gelmekte, siz de "aman, bu tepkilerin bi kısmını da ben alayım üzerime" der misiniz?kardeşi bile kızını sokağa attıktan sonra bu adamın çektiği tepkinin büyüklüğünden siz de korkmaz mısınız? (cihan oskay'ın kardeşi hollanda fenerbahçeliler derneği kurucu üyelerindenmiş, bu tepkinin nereden geldiğini siz tahmin edin)
(3) hala tff ve savcılığın (her ne kadar tebliğ gönderildi deseler de) ciddi bir girişimi olmadı, neden?
ulu fenerbahçe camiası cihan oskay'ın çıktığı her programda söz alıp onun sahtekarlıklarından bahsedip cevaplarını bile dinlemeden telefonu kapatıyor, vereceği cevaplara karşılık veremeyeceklerinden mi korkuyorlar ki böyle aciz bir davranışta bulunuyorlar?
(4) bu adam bu kadar çileye neden katlanıyor?
bahsettiğim gibi bu adam her yerde dışlanıyor, kendi kardeşi yeğenini sokağa atıyor.adam gelecek aylarda ailesini nasıl geçindireceğini düşünüyor."şov yapıyor" diyenler konu kapandıktan sonra cihan oskay'ın beşiktaş, galatasaray ya da başka herhangi bir rakip kulüpte yönetici olarak işe başlayacağını mı düşünüyor?
aziz yıldırım basın toplantısında 2001'den beri o şahsı görmedim diyor, cihan oskay kanıt olarak
7 aralık 2006 teketek programında 2005 tff seçimi arifesinde gayet güzel bir sohbetteki görüntülerini gösterdi."o şahıs benim odamı bile bilmez tarzında saçma, ne işe yaradığı anlaşılmayan (bilse nolur, bilmese nolur) iddialarda bulundu.alpay transferinde aziz yıldırım'ın ofisine gidişini en ince ayrıntılarına kadar, bir ton isim vererek (istese "kimse görmeden gizlice gittik" de diyebilir) anlatıyor.bunlara benzer birkaç aziz yıldırım iddiasını çürütüp aziz yıldırım'ı yalancı veya iftiracı konumuna düşürdüğü halde neden kimse "ee, sen niye böyle bir yalan söyledin?" diye aziz yıldırım'a çemkiremiyor?
petrol ofisi başkanı
şahin ulu oktay derelioğlu'nun cihan oskay'dan teşvik primi müjdesini aldıktan sonra takım arkadaşlarına "beyler müjde, 250 bin dolarımız yolda" dediğini canlı yayında söylediği halde neden bu şahısa 2. bir söz hakkı verilmedi ya da neden bu konunun üstüne gidilmedi?
etik kurallara aykırı ya da değil, bu adam kanıt olarak sunabileceği konuşmaları bir şekilde telefona kaydetmiş.bu kayıtlarda cihan oskay'la konuşan şahıslar neden sürekli bağırmak yerine doğru düzgün kanıtlar sunup sakince cihan oskay'ın yalanını! açığa çıkarma yoluna gitmiyorlar?