zamanında melik duyar'la
mega hafıza gubidikliğinin sunuculuğunu da yapmış hafif karizmatik oyuncu...
yağmur ve ırmak ünal'ın babaları.
nisan yagmuru dizisinde
hülya koçyiğit ile oynamıştır.
kuruluş adlı dizi yapımdaki
osmancık rolüyle ben henüz küçük bir çocukken hayranlığımı kazanmış oyuncu. ses tonunun ve sakalının kendisine kattığı karizma sebebiyle yıllardır kendisinden soğutmamıştır.
bir televizyon programında "sizin eviniz soyulmuştu galiba, neler oldu" diye soran sunucuya "soydular..." şeklinde cevap verip saniyelerce bön bön bakarak yarmış insandır. herhalde repliklerden kişisel cümlelere yer kalmamış beyinde.
tv'de görünenin aksine çok mütevazi ve çok şeker bir insandır.
kadir has üniversitesinde öğretmenlik yapıyor.
yeni birde oyunu çıktı
seni seviyorum isimli 1983 yapımı filmde, türkan şoray'ın yanına en iyi yakışan erkek oyuncunun o olduğu ıspatlanmıştır.
sesini açıkça kıskandığım insan. cihan ünal kadar kadar güzel bir sese sahip olsam herhalde konuşmak için nazlanır ve konuşmayı karşımdakine lütuf sayardım.
kastamonuludur. herhangi bir osmanlı padişahı denilince akla ilk gelen aktördür. ayrıca bir zamanlar türkiye'nin en güzel kadını türkan şoray ile evlenmiştir. kadınlar çiçektir, çiçekler su ister nem ister reklamlarından da hatırlanır kendisi.
sakal da yakışır hani.
yağmur ünal'ın kızı olarak hatırlanması ne kadar acıdır. tiyatrocudur ayrıca esas meslek olarak sonradan sinemaya geçmiştir.