bu tipler ortaokul-lise yıllarında yavaş yavaş kendini göstermeye başlarlar. tahtaya kalkan arkadaşlarını ilginç figürler ile güldürmek gibi engin bir amaçları vardır o dönemde. "ya öğretmenim hamdi beni güldürüyor" gibi bir ispiyondan sonra genelde dayak yiyerek motive olur ve güçlenirler.
yıllar sonra mesela telefonda iş görüşmesinin ilk adımını yaptığın bir anda götünü açıp "sorsana buna da iş çıkar mı" diyebilecek kadar gelişenleri vardır.
evet gülmüştüm. ama komik olan tabiki göt değildi. konuşma sırasında karşı tarafa hissettirmeye çalıştığım ciddi, disiplinli , çalışkan insan modeliyle çatışan ortamdı.
- tabiki bu konuda şirketinizin gereken hassasiyeti gösterdiğinden eminim pııhh pıhh pııhh
+musait olduğunuzdan eminmisiniz ?
-evet evet , kusura bakmayın ilginç bişey olduda burada puhaahaa
+neyse biz sizi sonra arayalım isterseniz.
- (..yaktın ulan beni...) on dakika felan sonra ararsanız iyi olur aslında puahhaa
+ peki iyi günler. (çat)
canlı yayın esnasında reji ekibinin vazgeçilmez eğlencesidir.sunucuya konuşması gereken konular,sorması gerekenler,sözü bırakıcağı konuklar tüm ciddiyetle önündeki notebooka yazılır.hepsi tek görüşte okuyup algılanabilecek şekilde hazırlanır bu yazıların.
-berk, ahmet beye pimapenin kaç bayisi bulunduğunu,bayilikleri arttırmak için ne gibi yöntemler denediklerini sor sonra bi alt dudak ver.
ekrana bakan berk, ahmet beye gereksiz sıcaklıktaki gülüşüyle sorusunu yöneltir.
çok kötü sopa yememe neden olan tiplerdir.
8. sınıftayız neredeyse her dese geç girmemiz yüzünden tüm derslerden önce müdür yardımcısına bir uğramak, geç kağıdı almak zorunda kalıyoruz.bu durum bir kaç gün tekrarlanınca ve yine geç kağıdı almaya gittiğimizde müdür yardımcısı bizi pek hoş karşılamadı tabi.
3 kişi yanyana dururken benim hiperaktif arkadaşım hocaya çaktırmadan arkamdan vurmaya başladı doğal olarak ben de gülmeye başladım.bunu üzerine müdür yardımcısı daha da sert sövmeye başladı:
m:adam gibi durun lan karşımda
biz:....
m:saat kaç lan saat kaç dakka olmuş ders başlayalı nerdesiniz siz?
ark:hocam saat yok şu an kolumda dışardaki saate bakıp geleyim mi?
tabi tahmin edersiniz ki bu diyalogtan sonra yarıla yarıla dayak yemenin zevkini de yaşamış olduk.