ciddi bir konu varken gülme krizine giren spiker   

adana çık aradan

1. youtube'da yer alan bir videosu olan spikerdir. konuk olan kişi, bildiğim kadarıyla. karısına tecavüz edilmiş bir adamdır. karısı da yanındadır. ama adamın o kadar komik bir konuşması ve ses tonu vardır ki spiker krize girer. o kadar içten güler ki sizi de krize sokar.*

merak edenler için;
    http://www.youtube.com/...
    (tricky, 10.02.2007 12:35 ~ 12:36)

2. ciddi olmak için kasılan ortamların, bünyemde yarattığı, beni gülme krizine sokan alerjim yüzünden, asla yapamayacağıma inandığım yegane meslek bu spikerlik.
    uzun süre boyunca görev yaptığım bir kanalda, spikerlerin işlerini yakından inceleme fırsatı bulabildim. arkadaşlarım oldular. her defasında hayretler ettim; "- nasıl yapıyorsunuz abi, nasıl gülmüyorsunuz.. ben olsam bir gün mutlaka bir yerden, bir sebeple "puhaaaha.." diye patlardım..."
    cevapları; "- o anda ağır grip bile olsan, adrenalin salgılaması sonucu, metabolizma değişikliğe uğruyor; yayın süresince hasta olduğunu farketmiyorsun. böyle birşey.. e bu sebeple konsantrasyonun da tam oluyor; gülmeyi unutuyorsun.."
    yine de bu cevaplardan tatmin olmadım "ulan, yine de ben olsam bir gün dayanamayıp mutlaka bi halt ederdim bu konuda" diyip duruyordum için için...
    "acaba hiç olmuş mudur?" diye geçirdim içimden. "canım mutlaka biryerlerde birgün olmuştur?" "nasıl olmaz yahu?!"
    ben ki; kaç jüri önünde, veya ciddi bir iş görüşmesinde; aklıma 3 sene önce gelmiş alakasız bir olayı, tesadüfen anımsamam veya karşımdakinin yaptığı bir tik, bir mimik; hatta sadece bir kelimeyi yanlış telafuz edip, taktığı komik kravat yüzünden; bomba gibi patlayan bir gülme krizine girip, rezil olmuş, nice fırsatlar kaçırmış, ya da "deli herhalde" diye adlandırılmışın önde gideniyim.
    "ben olsam, kesin gülerdim" dedim. buna emindim.

bunu görünce rahatladım. biri gülmüş..."demek ki yalnız değilim" dedim.

spikerliğin hakkını vermek lazım; zor zenaat...
    (creme brulee, 10.02.2007 12:39 ~ 13:00)