nefret edilesi bir iltifat, sıfat herneyse. bizim kızın oyuncak ayısının adı bir de.
tekil kullanımından daha berbatı ise şu şekil bir tamlama olabilir
(bkz: cici bayan)
şöyle bakınca tek elle tutulur çizerleri göxel, yetkin ve alpay erdem gibi duruyor. şu kriz ortamında fermuar'ın yaşadığı sondan kurtulabilir mi bilmem.
lombaktan ayrılanların kuracağı söylenen dergi.daha doğrusu güzelim dergiyi batıranların kuracagı söylenen dergi.muhalif değillermiş.iyi de zaten caf caf diye bir dergi vardı böyle bir sloganlı.her şey bir yana dergi bütçemize ek olabilecek iyi bir dergi çıkarmaları temennisiyle (bkz: kaç cc siniz ayol siz)
bugün merak edip aldım, ve dedikleri gibi suya sabuna dokunmayan bir mizah dergisi çıkarmışlar. aşağıda da cici editör adı altında yayınlanan yazı var, dergide neden siyasete yer vermediklerini açıklamışlar ancak mizahın ülke gerçeklerinden kopuk olamayacağına inanan biri olarak gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
"merhaba cici okurlar
birazdan fark edeceksiniz, bizim gündemimiz biraz farklı. neden böyle diyecek olursanız, ben bir gün olsun dergiden bir arkadaşımızın gelip de bize " yaa arkadaşlar duydunuz mu, tayyip erdoğan davos'ta olay çıkarmış" dediğini duymadım. çoklukla "adriana lima var mısın yok musun'a çıkacakmış" diye geldiler hep...aramızda gayri safi milli hasıla ile ilgili bir sohbet hiçbir zaman geçmedi. parlemento adını yalnızca güney kore millet meclisinde kavga çıktığı zaman kullandık. hal böyleyken dergimizde siyasi gündem içeren iki sayfa hazırlamak ve sizlere bunu sunmak bir yandan kurnazlık, öte yandan da zannediyorum dünyanın en büyük kerizliği olurdu. zira ne samimi olabilirdik, ne de işin hakkını verirdik. birazdan okuyacağınız sayfalar işte bu dar vizyonla hazırlanmıştır. sonrasında da bir takım tipler, karikatürler ve yazılar okuyacaksınız.hepimize hayırlı olsun. öptük..."
ilk sayısı olmasının hatrına bugün alıp şöyle bir göz gezdirdiğim dergidir. söyledikleri gibi siyasetten uzak durmuşlardır. sırf alpay erdem için alınabilitesi yüksektir. bikaç sayı takip edelim bakalım belki biraz gelişim gösterirlerse sürekli alınan bir dergi halini alabilir. ama bu şimdilik zor gözüküyor karikatür kalitelerini biraz daha arttırmaları gerekiyor. yine de en son penguen'de okuduğum çocuğunu dürbünle izleyen adam'ı uzun bi aradan sonra burda tekrar görünce bi hoş oldum.
apolitik mizah dergisi. alpay erdem olmasa hele hiç çekilmeyecek dergidir. 'tayyipsiz mizah dergisi-baykal da yok' sloganıyla ben dahil bir çok kişide tayyipsiz mizah dergisi mi olur tepkisini uyandırmıştır.
ülke gerçeklerine duyarsız bir mizah dergisi olarak kaç ay dayanabilecek acaba, zira bir dergi sadece alpay erdem ve göksel için de bir yere kadar alınır...
lombak'tan bazı çizerlerin köşelerinin bulunduğu mizah dergisi. adını ilk apolitik mizah dergisi sloganıyla duydum ancak tam da apolitik olmadığını aldıktan, okuduktan sonra farkettim. güncel olaylara ve yorumlara yer veriyor ancak sloganında da belirttiği üzere rte ve baykal'a gönderme yapmıyor. belki de derginin ardındaki grup bu politikacıların her hafta gündeme getirilmesinin kitleleri bir nevi duyarsızlaştırdığını düşünmüştür. grafiğin eğiminin x ekseninde ilerledikçe azalması, bir etkenin etkisinin zaman geçtikçe azalması gibi...
apolitik olarak çıkarmak istenilen lombaktan ayrılan bir gurup çizerin çıkarmayı düşündüğü 'tayyipsiz mizah dergisi' sloganıyla yola çıkan alpay erden liderliğinde ki dergi idi alpay erdem 3. sayından sonra dergiyi terk-i endam eyledi ve uykusuz dergisinde çizmeye başlıyacak ikinci yaşına bastığı dergide kendisini gösterdi zaten