son zamanlarda özellikle haberlerdeki okuyucu yorumlarında iyiden iyiye dikkatimi çeken olaydır. sanki hayal gücü 0.0000001 beygir
* olan tek bir kişinin elinden çıkmış gibi bir görüntü çizmektedir. daha ziyade güdülmüş beyinlerce kullanılan bu klişelerin cep kitabı şeklinde derlenmiş olarak dağıtılmış olma ihtimali de az değil hani. kitapçıkta yorumlar verildikten sonra misal 10 kelimelik bir yorumda 7 adet anahtar kelime verilip bunların dışındaki kelimeleri anlatımı bozmayacak şekilde değiştirebilirsiniz diye yazmışta olabilirler. ya da bu kitapçık konusu benim hayal dünyamın bir mahsülüdür de kullanılan klişeler
eşşek babanın donu gevşek özdeyişindeki bilgelikle de kullanılıyor olabilir. en nihayetinde bu eleştirilerin en dikkat çekici noktası hiç bir şekilde
sosyal devlet,
demokratik haklar ve özgürlükler,
insan hakları,
ekonomik program gibi konularda olmayıp daha ziyade çok düşünmeyen insanları hedef kitlesi olarak belirlemiş sloganlara benzemesidir. zira bahsini ettiğim konularda eleştiri getirmeleri için fanatiği oldukları partinin bu konularda savunulabilir olması gerekmektedir. sizi daha çok meraklandırmadan örneklere geçmek istiyorum, kesinlikle tanıdık gelecektir.
örnek 1 : konu akp nin yaptığı bir arkadan dolanma anayasayı delme girişimidir ve chp bu konuda eleştiride bulunmuştur.
örnek 1 e ait yorum : bu chp de sırf muhalefet yapmak için muhalefet yapıyor. sizin gibi siyaset yapanların devri bitti bu ülkede.
örnek 1 e ait anahtar kelimeler : chp, muhalafet, sırf, yapmış olmak, devir, bitti, bu ülkede
örnek 2 :
deniz baykal la ilgili herhangi bir haber.
örnek 2 ye ait yorum : yeter artık
deniz baykal, bu ülkeye yarardan çok zarar verdin. halen konuşmaya utanmıyor musun
örnek 2 ye ait anahtar kelimeler :yeter artık deniz baykal, bu ülkeye yarardan çok zarar verdin.
örnek 3 : konu uzaktan yakından seçimle alakalıdır, chp li birisi iyi kötü bir şeyler söylemiştir
örnek 3 e ait yorum : bu millet size sandıkta dersinizi verdi, daha neyin peşindesiniz, anlayın artık bu millet sizi istemiyor
örnek 3 e ait anahtar kelimeler : sandık, ders, vermek, millet, sizi, istemiyor
not : daha çok zamanım olduğu zaman "chp yi eleştirmek isteyen güdük beyinlere dev kaynak" şeklinde bu örnekleri genişletmeyi düşünüyorum.
edit : klavyemde bazı harfler çalışmamakta ısrarlı
edit2 : bu girimle chp yi savunduğumu sanan arılara sevgilerimi iletiyor yazıyı tekrar okumalarını tavsiye ediyorum, ha yeri geldiğinde chp yi de savunurum tkp yi de ama bu giri o giri değil be.