belki ilginizi çeker
  1. · seri eksi oy veren ibne
  2. · sözlükteki beyinsizler
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  2. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  3. · ibrahim üzülmez
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · her yerinden öpüyorum rüştü
  6. · okan bayülgen
  7. · 2012
  8. · ersin karabulut ve sandık içi aldatmacası
  9. · bağımsız adaylara verilen oy israftır

chp yi beyin kullanmadan eleştirmek  

1. son zamanlarda özellikle haberlerdeki okuyucu yorumlarında iyiden iyiye dikkatimi çeken olaydır. sanki hayal gücü 0.0000001 beygir* olan tek bir kişinin elinden çıkmış gibi bir görüntü çizmektedir. daha ziyade güdülmüş beyinlerce kullanılan bu klişelerin cep kitabı şeklinde derlenmiş olarak dağıtılmış olma ihtimali de az değil hani. kitapçıkta yorumlar verildikten sonra misal 10 kelimelik bir yorumda 7 adet anahtar kelime verilip bunların dışındaki kelimeleri anlatımı bozmayacak şekilde değiştirebilirsiniz diye yazmışta olabilirler. ya da bu kitapçık konusu benim hayal dünyamın bir mahsülüdür de kullanılan klişeler eşşek babanın donu gevşek özdeyişindeki bilgelikle de kullanılıyor olabilir. en nihayetinde bu eleştirilerin en dikkat çekici noktası hiç bir şekilde sosyal devlet, demokratik haklar ve özgürlükler, insan hakları, ekonomik program gibi konularda olmayıp daha ziyade çok düşünmeyen insanları hedef kitlesi olarak belirlemiş sloganlara benzemesidir. zira bahsini ettiğim konularda eleştiri getirmeleri için fanatiği oldukları partinin bu konularda savunulabilir olması gerekmektedir. sizi daha çok meraklandırmadan örneklere geçmek istiyorum, kesinlikle tanıdık gelecektir.

örnek 1 : konu akp nin yaptığı bir arkadan dolanma anayasayı delme girişimidir ve chp bu konuda eleştiride bulunmuştur.

örnek 1 e ait yorum : bu chp de sırf muhalefet yapmak için muhalefet yapıyor. sizin gibi siyaset yapanların devri bitti bu ülkede.

örnek 1 e ait anahtar kelimeler : chp, muhalafet, sırf, yapmış olmak, devir, bitti, bu ülkede

örnek 2 : deniz baykal la ilgili herhangi bir haber.

örnek 2 ye ait yorum : yeter artık deniz baykal, bu ülkeye yarardan çok zarar verdin. halen konuşmaya utanmıyor musun

örnek 2 ye ait anahtar kelimeler :yeter artık deniz baykal, bu ülkeye yarardan çok zarar verdin.

örnek 3 : konu uzaktan yakından seçimle alakalıdır, chp li birisi iyi kötü bir şeyler söylemiştir

örnek 3 e ait yorum : bu millet size sandıkta dersinizi verdi, daha neyin peşindesiniz, anlayın artık bu millet sizi istemiyor

örnek 3 e ait anahtar kelimeler : sandık, ders, vermek, millet, sizi, istemiyor

not : daha çok zamanım olduğu zaman "chp yi eleştirmek isteyen güdük beyinlere dev kaynak" şeklinde bu örnekleri genişletmeyi düşünüyorum.

edit : klavyemde bazı harfler çalışmamakta ısrarlı
    edit2 : bu girimle chp yi savunduğumu sanan arılara sevgilerimi iletiyor yazıyı tekrar okumalarını tavsiye ediyorum, ha yeri geldiğinde chp yi de savunurum tkp yi de ama bu giri o giri değil be.
    (stewie griffin, 29.07.2008 13:18 ~ 30.07.2008 12:14)
  2. chp değil de deniz baykal bu şekilde eleştirilebilir.
    (personaljesus, 29.07.2008 13:46)
  3. "efendim an olmuyor ki yeni bir örneğiyle karşılaşmayalım" dediğimiz eleştirilerdir. en sıcağından bir bukle;

örnek x : konu deniz baykal ın grup toplantısında yaptığı konuşmadır. baykal terör eylemiyle ilgili konuda söyleyeceklerini söyleyip ergenekon iddianamesine geçmiştir. 60 milyon ytl lik rüşvet iddiasından hareketle recep tayyip erdoğan ında bu davada sanık olduğunu söylemiştir

örnek x e ait yorum : sayın baykal böyle bır günde hala polıtıka yapıyor en azından bu hafta ara verıp sayın basbakan gıbı ölen vatandaslara saygı gösterebılırdı. ama ıste hepımızın bıldıgı baykal ne söyledıgını bılmeyerek her telden caldı, arasından sec, begen, al.

örnek x e ait anahtar kelimeler : baykal, böyle bir gün, hala, siyaset, sayın başbakan gibi, saygı, ne söylediğini bilmemek
    (stewie griffin, 29.07.2008 15:27)
  4. (şehzade mustafa, 29.07.2008 16:03)
  5. önermeyi ve maksadı tersten* anlamalara mahal vermiş konudur. nitekim dalga konusu olan chp nin eleştirilmesi değil, chp nin beyin kullanılmadan eleştirilmesidir.

düzeltme : ihtiyaç olmayan ve zaten 50 karaktere sığmayan üstelik sözlüğü konsepti gözardı ederek seven bakınız, uçurulmaya mahal vermeden kaldırıldı.
    (stewie griffin, 29.07.2008 16:13 ~ 15.09.2008 23:03)
  6. "şu an ki chp yi eleştirmek için beyine mi gerek var?" sorusunu akla getiren cümle.
    (nistelrooney, 29.07.2008 16:15)
  7. "chp'yi beyin kullanmadan savunmak" diye bir bakınız vermek istiyorum, sonra düşünüyorum da son zamanlarda chp'nin içinde bulunduğu hâl, tutum ve davranışları savunmak için kesinlikle beyin gücünü zorlamak gerek diye vaz geçiyorum.
    (closer, 30.07.2008 12:09)
  8. önder sav gibi bir adamın genel sekreteri olduğu bir partiyi eleştirmek, abesle iştigal olduğundan, chp yi eleştirmeye gerek yok dediğim tespittir.
    (general olma hevesi kursağında kalan adam, 30.07.2008 12:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil