görseller
chp ye oy verirsem allah bana hesap sorarchp ye oy verirsem allah bana hesap sorar

belki ilginizi çeker
  1. · tkp ye oy vermezsem allah bana hesap sorar
  2. · parti üzerinden siyaset konuşmak
  3. · çarşaflıların chp ye rozetlerini iade etmesi
  4. · giriye yazarın diğer girilerine bakarak oy vermek
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · kar yağarken hissedilen duygular
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · prison brake
  5. · beşiktaş
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · uludağ sözlük
  8. · unutulmaz cm olayları
  9. · sabit bir noktaya bakmak

chp ye oy verirsem allah bana hesap sorar  

1. bugün kulaklarımla bizzat duyduğum cümle..

tamam verme, ben de vemiyorum ama daha mantıklı bir sebep söyle.."mehmet sevigen saç ektirdi, ısınamadım" de, "deniz baykal ın elmacık kemikleri çıkık claudia schiffer gibi" de, "chp nin laiklik politikası hoşuma gitmiyor" de ama bu nedir?

gerçi adam da sanki chp nin laiklik politikası eleştirmeye çalışıyor gibiydi ama olmaz ki böyle de söylenmez ki..

dağdaki çobanla elitist aysun kayacı nın oyu aynı olursa olacağı budur.. şaka yaptım..
    (füçır, 05.02.2009 19:44)
  2. chp'ye oy verirken eli taş kesilen bir adamın efsanesi de anlatılırmış, ondan olsa gerek.
    artık tkp'ye oy vereni siz düşünün.
    (elpinoras, 05.02.2009 19:47)
  3. "akp'nin çaldığını görmüyor musunuz ? " sorusuna "çalıyor ama allah diyerek çalıyor. öbürleri gibi dinsizlere oy verip çaldırırsam günah olur" gibi şuursuz bir cevabı iç huzuruyla verenler tanıyorum. işte onların kuracağı türden bir cümle bu.

akepe destekçilerinin profilini anlamak için güzel bir örnek, hoş bir -geleceğe dair umutsuzluk- sebebi.
    (hüzünden bozma mutluluk, 05.02.2009 19:51)
  4. (elpinoras, 05.02.2009 19:52)
  5. (togisama, 05.02.2009 19:55)
  6. - gecen benim tanıdığım chp'ye oy verdi kıııız.
    + ee noldu?
    - gözleri kör oldu. iki bacağı kangrenden kesildi. sahra çölündede güneşlenirken kutup ayısı bafiledi.
    + abaaaaooov.
    (xea, 05.02.2009 19:56 ~ 19:57)
  7. - ay n'oldu suratına kız, mühürlemişler seni?
    + ay neriman teyzee, tam chp'ye oy veriyordum ki, mühür kontrolden çıktı, yüzüme yüzüme indi. aman, uzak dursun bi' daha chp'ye oy mu veririm?
    - ay ciddi misin kız?
    + nerede benim türbanım?
    (sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi, 05.02.2009 20:00 ~ 20:00)
  8. - ne taktın lan kafana?
    + ne takması abi göktaşı bu. chp'ye oy verirken, sandık başındayken, başıma düştü.
    - deme.
    + dedim vallahi.
    (elpinoras, 05.02.2009 20:01)
  9. aklen ve ruhen fazla hassas bir insanın düşüncesi. vakti zamanında devletin camilerde açtığı kuran kurslarına çocuğunu 12 yaşından küçük olduğu için gönderemeyen dinine düşkün insan kursların tamamen kapatılmasını isteyen chp'den çekinmekle haklıdır. akil ve baliğ olduğu için ibadetle mükellef bu hassas müslüman allah'ın ona verdiği aklı bir sınav yeri olan bu dünyada kullanmakla da sorumludur. daha fiili din hürriyeti karşıtlığının üzerinden on sene geçmemişken her mahalleye kuran kursu açalım da mahalle sakinimizin medeni bir ihtiyaç olan manevi ihtiyaçlarını da karşılayalım demesine inanıp hiç siyasi olmayan(!) bu hizmeti dangalaklıkla karşılarsa hüküm günü götüne kaçmaz o verdiği oylar ama toplumun götüne dini siyasete alet eden bir partinin sözde oku girer. ampulun girdiği gibi.
    (herzevekil, 05.02.2009 20:16)
  10. + eveet sıradaki!
    .
    .
    - geldim yüce allah'ım (tırs) (el pençe divan)
    - bunca yıl size layık bir kul olmaya çalıştım, elimden geleni yaptım, günahlarım var ise bağışlayın
    .
    + dur bakalım anlarız şimdi neler yaptığını
    + yazıcı melek gelsin!
    > buyrun efendim,
    + süleyman kulumun dosyasını getir bana
    .
    .
    > getirdim efendim,
    .
    + hmmmm, süleyman,, (sayfa çevir)
    + namazlarını kılmışsın, bir iki eksik dışında hepsi tamam, aferim
    - evet efendim, hepsini kılmaya çalıştım
    + oruçlar da tamam,
    + ergenlik çağında karıya kıza bakmışsın biraz ama, çok abartmamışsın aferim
    - sağolun efendim
    + aferim lan, hacca bile gitmişsin,
    - gittim efendim,
    + her sene kurban da kesmişsin,
    - kestim efendim
    + iyi bir insan olmuşsun tüm yaşamın boyunca, aferim
    - olmaya çalıştım efendim
    + hmmmm,
    .
    + bu ne lan, chp'ye oy vermişsin? benim hesap soracağımı düşünemedin mi? ben sana o aklı boşa mı verdim?
    - bağışla rabbim, ben ettim sen etme, kurbanın olam (alta sıç)
    + alın bu münafığı önümden, cehennemin en kuytu köşesine atın, 50 yıl yansın
    - rabbim nolur, affet, lütfen, akp'nin verdiği kömürler yanmadıydı, ben ondan şeettim
    + kaybol lan, kaybol...
    (ya arkadaşım bi dinle önce, 05.02.2009 20:41)
  11. "allah başka partiye oy vermemizi isteseydi akıllı yaratırdı" şeklinde devam edebilecek söz öbeği.

edit: iş bu giri partiyle, seçmeniyle değil bu cümleyi kuranla alakalıdır.
    (visam lord, 11.02.2009 18:24 ~ 13.02.2009 14:23)
  12. + ey sevgili kulum sana akıl verdim fikir verdim ne diye chp ye oy verdin
    -birincisi allahım sen yoktun diye düşündüydüm ben bir de kime vericektim akp ye mi verseydim
    + eh verseydin akpye oy görürdün o zaman ne olacağını
    - nasıl yani, neyi görürdüm allahım ?
    + sus ve ilerle yolun tam gaz cehennem

++ tanrım sıradaki kulunuz geldi, yine türkiyeden ama akpye oy vermiş
    + onu da paketleyin bizzat şeytanın kendisine yollayın o halleder zira onla muhattap bile olamıyacağım artık! hatta hatta paketin içine dikenler batırın ki şeytana ulaşamadan acımaya başlasın canı
    (sleepyhead, 11.02.2009 18:32 ~ 18:37)
  13. sözkonusu "şey" hakkında şu diyalog her şeyi açıklar niteliktedir;

-chp ye oy verirsem allah bana hesap sorar.
    +tamam.
    (postsoul, 11.02.2009 18:36)
  14. bi de o gün üstünde ne olduğunu sorar.
    (tchaikovski, 11.02.2009 18:41)
  15. zaten kimi mübarek sandıklar chp oylarını kabul etmiyor tükürüyorlarmış...yaa ya allah ın hikmeti.
    (deli raporlu psikolog, 11.02.2009 18:49)
  16. tamamıyla dogru bir cümledir.
    şöyleki insanoğlunun yaptığı her tercihten allah kendisini sorumlu tutacak ve ondan hesap soracaktır.
    oy vermekte bir tercihtir. o zaman sen oyunu akp dtp chp kgb cia nereye verirsen ver onu soracaktır sana
    zaten mühim olan onun sorması degil senin ne cevap verecegindir.
    her mahalleye kuran kursu açacaklardı ondan verdim desen yırtarsın belki şahsi kanaatim.
    (mulenbu, 11.02.2009 18:54)
  17. böyle düşünen birini allah hesap falan sormaz. zaten bu hesap ne zaman sorulur, öldüğün zaman. cennete mi cehenneme mi gideceğin zaman. böyle düşünüyorsan direk cennete gidersin. gitmeyebilirsin de. akli dengesi yerinde olmayanlar bence direk cennete gider. nasıl olsa dünyada bir şey görmedi diye. şehit olanlar direk cennete gidiyor mesela, akli dengesi yerinde olmayanlar da gitmeli. belki de gidiyordur. neyse kafam karıştı; ama yine de böyle düşünüyorsan, direk cennete gidersin. hesap falan da sorulmaz.
    (lorenzen, 11.02.2009 23:15)
  18. toplumumuzun allah ve din kisvesi adı altında ayakta nasıl sikildiğinin açık göstergesidir(sanki yıllardır bu boku yemiyorlarmıs gibi). rtenin davos çıkarmasından sonra daha da yaygınlaşmasını beklediğim yargıdır. ne de olsa o arap ve müslüman halkın koruyucusu olmuştur. efendiye itaatsizlik olur mu hiç? çok ayıp.. değil allah şu dünyada gün yüzü göremessin valla.
    (moonshield, 11.02.2009 23:29)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil