belki ilginizi çeker
  1. · halk partisi
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · öğretmenler günü
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · btb
  9. · necdet ronabar

chp nin anayasa mahkemesi tarafından kapatılması  

1. yargıtay cumhuriyet başsavcısı tarafından akp ye karşı kapatma davası açılması üzerine medya organlarında "anayasa mahkemesi tarafından kapatılmış siyasi partiler" listesinde cumhuriyet halk partisi'nin (chp) yer almasının kafaları karıştırmasıdır.

işin aslı şudur efendim:

1989’da selahattin bingöl’ün genel başkanı olduğu halk partisi isimli bir parti kurulur. bu parti, 13 temmuz 1990’da kurucular kurulu toplantısında partinin adını cumhuriyet halk partisi olarak değiştirince, 2533 sayılı siyasi partilerin feshine dair kanuna göre "cumhuriyet halk partisi" ismi kullanılamayacağından partinin kapatılması istemiyle dava açılır. 25 ocak 1991’de kurucular kurulu partinin adından “cumhuriyet” sözcüğünü kaldırdıysa da 24 eylül 1991 tarihinde anayasa mahkemesi, halk partisi’nin kapatılmasına karar verir.

(bkz: http://www.anayasa.gov.tr/...)

edit: neyse ben hiç bir şey demiyorum. (bkz: seri eksi oy veren homo sapiens)
    (syst, 16.03.2008 23:30 ~ 17.03.2008 00:12)
  2. an itibariyle gerçekleşmesi imkansız olan(gözüken) fiil.
    (kötüböcek, 16.03.2008 23:42)
  3. türkiyede partilerin oylarını nasıl artırdığının görülmesi üzerine chpnin ve işbirlikçilerinin de yardımıyla chp yi daha iyi yerlere getirmek için çok değerli cumhuriyet başsavcısı ve en az onun kadar değerli anayasa mahkemesi üyerlerinin biraz çalışarak rahatlıkla başarabilecekleri hadisedir. sonrasında ise değiştik denmeli- hakikaten değişilmeli- ve amblem ışık yayan bir nesne olmalıdır.
    (kalbime gömerim o zaman, 17.03.2008 00:17)
  4. tbmm'de grubu bulunan 4 partiden (akp-chp-mhp ve dtp) ikisine kapatma davası açılınca (dtp ve akp), şimdi sıra chp'de mi yoksa mhp'de mi diye düşündüren durum.
    (syst, 17.03.2008 00:57)
  5. (bjaso, 17.03.2008 00:58)
  6. deniz baykalın türban tartışmaları sırasında bir din bilgini edasıyla yaptığı laikliğe "aykırı" konuşmalarından ötürü muhtemel durum.
    (denk, 17.03.2008 15:22)
  7. atatürk'ü istismar etmek, adına leke sürmek, bu ülke için hiç bir şey yapmadan atatürk'ün arkasına sığınmak suçları nedeniyle açılmakta geç dahi kalınmış dava..
    (paradasim, 20.03.2008 00:08)
  8. chp'nin kapatma davasının iptali için anayasa mahkemesine başvurmasıyla sonuçlanır.
    (anne ben itülü oldum, 16.04.2008 23:35)
  9. böyle giderse gerçekleşmesi çok da uzak olmayan hadise. biraz bekleyin o zaman kına yakarsınız eğer gerekli organınız yerinde durursa.
    (sermestan, 16.04.2008 23:54)
  10. partiyi kapatınca bizi nere kapatacaklar acaba *
    (nicksiz adama kız verilmez bizde, 01.10.2009 23:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil