belki ilginizi çeker
  1. · deniz baykal
  2. · cumhuriyet halk partisi
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · beşiktaş
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · zongul ducks
  6. · okan bayülgen
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · 16 eylül 2007 galatasaray konyaspor maçı
  9. · oturuyor o bilgisayarın karşısına kalkmak bilmiyor

chp li olmak  

1. partinin icraatlarını gidisatını hele baskanını begnemeyip, kusaklardır suren alıskanlıkla altı oktan baskasına oy verememek. genelde chp'lier partiden daha solcudurlar. hatta icinde sosyalistinden, komunistine kadar duzenin icinde olmayı reddeden ama alıskanlıklarını bırakamayanlar bolca rastlanır
    (potak, 28.11.2005 23:36)
  2. deniz baykal'ın amerikan karşıtlığıyla alakamız yok sözünü kendilerine söylediğinizde yalandır, medya akp'nin elinde diyen. chp'ye verilmeyen oylar akp'ye gider, gericilik gelir dediklerinde, chp'nin yozgat'ta türban dağıtmasını hatırlattığınızda, ne var yani diyen kişilerdir. şöyle diyaloglara da sebep olurlar...

l (libertar): amca şimdi siz tarımı ayağa kaldıracaz diyonuz.
    a (libertarın amcası): evet kaldıracaz.
    l: ab'yle yola devam edecez diyosunuz.
    a: evet edecez.
    l: ab yasaları zaten bu ülkede tarımı mahveden niye yalan söylüyonuz....

a: biz iktidara gelince yoksullara yardım dağıtacaz.
    l: imf'yle ilişkilere devam edeceniz mi?
    a: mecburen edecek o.
    l: amca imf asgari ücrete bile zam yaptırmıyo, siz para dağıtınca sesini çıkarmayacak öyle mi?.....

l: amca ya.
    a: efendim.
    l: sen eskiden böyle yalancı değildin ne oldu sana...
    (libertar, 19.07.2007 01:56)
  3. zor zanaattır kanımca zira insanı bir nevi sizofren yapabilir.
    insanı solcu olmayan bir partiyi savunmak zorunda bıraktırır. dolayısıyla solcu olduğuna inanan bünyeye deveye hendek atlatmak misali bir iş yaptırır. söz konusu hendek seçim barajı, deve ise bizzat deniz baykal olabilir.
    (trişka, 19.07.2007 02:14)
  4. chipli olmaktır. doğum sırasında bıngıldağın altına takılır, düşünmeyi engeller. insanı bi' haysiyetsize senelerce katlanan ev hanımı figürüne sokar.

(bkz: kocamdır sever de döver de)
    (zoser, 27.10.2007 06:54)
  5. 30 yıldır iktidara gelmediği halde bir partinin neden anap tan da dyp den de ve ve ve akp den de fazla eleştirildiğini anlamamaktır.
    (lebowski, 10.02.2009 23:12 ~ 23:14)
  6. (ironik giri yetmezliği, 19.02.2009 18:04)
  7. hiç bir şekilde onaylamadığı bir partiye sadece sol görüşte başka yüksek oy alan parti olmadığı için oy verme durumu. onaylamama sebepleri açıktır:
    (bkz: deniz baykal)
    (bkz: çarşaf açılımı)(bkz: kuran kursu açılımı)
    (biletli, 19.02.2009 18:12 ~ 18:14)
  8. (drugaddiet, 19.02.2009 18:18)
  9. bir mirası savunmak,bitmemiş bir devrim sürecini devam ettirmektir.
    liboş,dönek,işbirlikçi,müteahhit tayfanın elindeki medya vasıtası ile her gün aşağılanmaktır.
    abd,ab,fethullah,şeriat,tüsiad,müsiad,din bezirganları ile mücadele etmektir.
    yani kısacası birçok cephede savaşmaktır.
    (rafinevinterize, 21.03.2009 00:17)
  10. (drugaddiet, 24.08.2009 23:45)
  11. chpli olmak demek söz anlamında,cumhuriyet halk partisi taraftarı olmak,partiyi desteklemek,ona oy vermek anlamına gelir.
    sokakta durum: solcu olmak demektir.
    partide durum: azınlık olmak demektir.
    kahvehanelerde: işe yaramamak,ortalık karıştırmak demektir.
    anathema se sözlüğünde: türkiye de olmayan siyasetin olmayan partilerinden olmayan bir tanesine gönül vermek,yanlış yapmakdemektir.

(bkz: anarşi)

(bkz: anarşizm)
    (anathema se, 25.08.2009 00:13 ~ 00:13)
  12. bir taraf olmaktır. iyisiyle, kötüsüyle, günahıyla, sevabıyla partiyi sonuna kadar desteklemektir ki bence siyasi açıdan yanlıştır. akpli olmak, fenerli olmak, artvinli olmak gibi bir şeye dönüşmemesi lazım gelen bir durumdur.

bu seçimde chp' ye oy verdim daha doğru bir söyleyiştir sanki. ilerisi çok daha tehlikeli boyutlara gidebilir.

chp li olunmaz,
    chp li doğulur,
    chp li olmayan,
    oros.... (oha!)

- abi sen nerelisin?
    + giresun
    - sen?
    + mardin
    - sen abi?
    + chp liyim.
    - nasıl yani? izmirli misin?
    + yok chp liyim, merkez binada yatıp kalkıyorum..
    - peki hani takımı tutuyorsunuz?
    + cimbomluyum..
    - sen?
    + ben bi tek benim öntakımları tutuyorum, hanım da aynı takımdan ehe ehe..
    - sen s.ktir git! sen abi?
    + chp liyim.
    - kim oynuyor sizde sol açıkta?
    + kemal kılıçdaroğlu
    - abi o orda oynamaz..sizin teknik direktörü kovmanız lazım. kaç yıldır takımın başında hep şerefli ikincilik ayağında. yabancı teknik direktör şart size.
    + hiç derdimi deşme kardeş! millet elano' yu keita' yı alıyo, biz 3 tane çarşaflı stoper, onlar da hep yedek, bir maça çıkmadılar alındıklarından beri..
    (füçır, 25.08.2009 00:34)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil