avustralyalı ünlü suçlu kasap mark read'in yaşam hikayesinden yola çıkarak yazdığı 9 kitaptan birinden uyarlanan film.
başrolde , troy ve hulk'dan hatırlayacağımız eric bana var ki bence harika bir oyunculuk çıkarmış. chopper ın ruh halini gerçekten hissetmenizi sağlıyor izlerken. ayrıca birçoklarının hulk ve troy'dan hatırladığı karizmatik görüntüsünden çok farklı olarak, kulaksız *, gümüş dişli, tombul bir surat ve her yeri dövme ile kaplanmış irice bir gövde ile karşılıyor izleyenlerini eric bana abimiz.
film çekiminin sonuna doğru maaşlarından memnun olmayan ışıkçıların ve bazı çalışanların seti terkettiği rivayeti vardır birde.
kişiye özel, el yapımı motosikletlerin genel adıdır. ilk zamanlar amerika'da ağır işlerde çalışan işçi sınıfının arasından doğan ve onların rağbet ettiği bir motosiklet tarzı olmakla beraber zamanla bütün dünya'da ilgi odağı olan bir sektör halini almıştır. pırıl pırıl parlayan krom ağırlıklı görüntüsü, kükrer gibi çalışan güçlü motor sesiyle bambaşka bir tarzdır.
bir rivayete göre de helikopter pervanelerinden gelen "chop chop" sesine çok benzeyen bir motor sesi olduğu için* chopper diye anıldıklarıdır.
tam anlamıyla asfalt makinalarıdır. yere çok yakın yapıları nedeniyle engebeli arazide kullanılmazlar. motoru ve lastikleri dışında genelde bütün parçaları müşterinin talebine göre şekillenir ve satışı çok pahalıdır. chopperı diğer motosiklet modellerinden örn:cruiser ayıran en önemli özelliği dünya'da tek olmalarıdır. sahibinin talebine göre şekillenen bu makinalar sahibine hastır, sadece onda vardır ve taklit edilmedikçe öyle kalacaktır.
yurt dışında chopper üretimiyle uğraşan bir çok firma vardır. en ünlülerinden biriside discovery'de bir programlarıda olan orange county choppers
türkiye'de henüz tam anlamıyla chopper diyebileceğimiz kişiye özel tasarım makinalar üreten bir firma yoktur. varsa da ben bilmiyorum.
edit: gün itibariyle türkiye'de de üretiminin yapılmakta olduğunu öğrendim. fiyatları tahmin edildiği gibi çok yüksektir. şu an için 30 milyardan açıyorlar kapıyı.
bir katilin biyografisini ele alır film.
ve öykü başarılı bir şekilde anlatılır.
---spoiler---
film de canlandırılan chopper karakteri ciddi manada canlandırılmış ve erik bana öyle bir oyunculuk sergiliyor ki harbi harbi izlerken acaip oluyorsunuz ama içimde kaldı şunu da yazmazsam çatlarım
mal chopper bir jimmy piçinin kafasına sıkamadın gitti aq