|
|
- block rockin beats gibi bir dans anthem'ine imza atmış ingiliz ikili.
- efes pilsen one love festivalinde ülkemizi ve akabinde bizi kökünden sallayacak olan ölümüne gaz ikili.
- (bkz: the test).
- (bkz: 9 haziran 2005 chemical brothers istanbul konseri)
- chemical brothers - kemikıl bıradırs - herkes bunu konuşuyor. kimmiş bunlar?
bu chemical brothers 1989da taa biz ilkokula başlarken ingilterede hatta bir zamanlar osmanlı toprağı olan manchesterda kurulmuş iki kişilik grup. rock, rap fusion, rare, groove jazz, kısmen funk, northern soul, bazen hip-hop, çoğunlukla alternative dance (zıp zıp dansı), trip-hop (trip havası), electronica, funky breaks, big beat, club. bütün busaydıklarımı yapan yetenekli bi grupmuş efendim. araştırdık öğrendik bunlardan uzuncasının büyük büyük büyük annesi istanbulun fethi ile almış pılını pırtını tüm ailesiyle floransaya kaçmış. olay şöyle gelişmiş: o zamanlar toy bi genç kızmış 17sinde çıtır. burda alman lisesinde okurken bizim uzun ihsan efendi ile tanışmış. uzun ihsan efendi de kazanova osmanlı delikanlısı. bir baktı mı yürek yakanlardan. neyse bu kızcağız floransaya gelinceye kadar karnı iyice şişmiş (hikayenin aradaki kısmını atlıyorum (bkz: özel hayata saygı)). tabi o zamanlardan kalmış bu evlilik öncesi cinsel ilişkiye girememe tabusu. kızcağız da tabi çok tepki toplamış. dışlanmış. iş papaya kadar ulaşmış. o zamanların papası da üçüncü ferdinand (bkz: franz ferdinand)mış. o da bu kızı afaroz etmiş ve o zamanlar sürgün yeri olan ingiltereye yollamış. yani kısaca bu chemical brotherstan uzun boylu olanı aslında türk. zaten neden bu kadar başarılılar diye hep kendime sormuşumdur. artık öğrenmiş oldum. neyse push the button gibi bi albümleri çıkmış en son 2005'de. benden söylemesi. hem zaten bizim miamda kayıt yapmışlar..(giberling, 01.05.2005 14:25 ~ 31.05.2005 22:56)
- en çok sevdiğim şarkıları aynı zamanda tek bildiğim şarkıları block rockin beats olan inkilis insanlar.
(ninca, 24.05.2005 16:24 ~ 16:24)
- britanya'dan arada bir bozuk adam da çıkabileceğini göstermiş topluluk. nerde bir pulp bir suede?
- pulp ve suede'le alakası olmayan grup.
- klipleri genelde aşmış olan grup.
(bkz: the test)
(bkz: hey boy hey girl)
- dust brothers idiler, fight club'a soundtrack yaptılar.
- evet, önceden dust brothers oldukları doğrudur fakat bu takriben 93 yılına denk geliyordu ve gerçek dust brothers tarafından dava aedilme tehtidiyle isimlerini değiştirdiler. fight club'ın soundtrack albümünün tamamı dust brothers tarafından yapılmıştır, ki burada sözünü ettiğim orijinal amerikalı olanlar.
- haziranda yeni albümleri (6.stüdyo) we are the night'ı piyasaya sürecek ve tura başlayacak ingiliz müzik ikilisi. umarım push the button gibi çıstak birşey yapmazlar.
- bana hep chemical between us'u çağırıştırmış olan canımız ciğerimiz ikili.
halbuse
(bkz: bush)
(bkz: institute)
- son parçaları duriye * ile ortalığı yaran, elektronik tabanlı müzik yapan insan topluluğu.
- her ne kadar son zamanlarda gözden düşseler de, yaratıcılık bakımından dünyanın en iyilerinden olan ingiiliz elektronik müzik ikilisi. yeni albümleri we are the night ile çoğu kişi tarafından beğenilmediler, ben ise tam aksini iddia ediyorum. şu aralar müzikal anlamda kariyerlerinin zirvesindeler kimyasallar.
ha, asıl güzel atraksiyonları kesinlikle canlı performanslarıdır ki her canlı görüp dinlemelidir. bütün seyircilere aynı anda uyuşturucu almış etkisi yaptırabilirler.
ah bir de klipleri yok mu...
- galvanize le doruğa ulaşmışlardır ama we are the night güzel diildir..ama klipleri dünyadaki en yaratıcı kliplerden dir kanımca başlarda bu kadar ilgi çekmelerinin sebebi de kliplerindeki yaratıcılıktır
- (bkz: kimyasal kardeşler)
- salmon dance parçalarının klibi oldukça eğlencelidir.
- (bkz: electronic battle weapon)
- diptik-dıstik müzikte sevdiğim tek grup. küçükten hep klipleriyle, şarkılarıyla mtv'de dinlediğim müzik tarzı oluşurkene çikiçikidıptis müziği bana sevdirmişlerdi. hâlâ da varlar ne güzel.
edik: kafamda believe çalmaya başladı.(ghujka, 30.06.2008 21:13 ~ 21:15)
- 90'lar bigbeat 'in öncülerinden..
(retro, 30.06.2008 21:19)
- bunların fatih köprüsünden geçişi izne bağlıdır ve gece 02:00'den sonra olmalıdır.
- rock werchter 2008'de hayatımda gördüğüm en sağlam ikinci sahne performansını gösteren electronic grup..aslında çok zorlandım onları birinci sıraya koyayım diye, onlar da beni zorladı..daft punk'ın tahtını bayağı bi salladılar ama başarılı olamadılar..ama yine de hipnotize etmeyi çok iyi başardılar..
(zeus, 04.07.2008 13:42 ~ 13:42)
- 1 eylül 2008'de "brotherhood" isimli yeni bir toplama çıkarıyor bu arkadaşlar. 2 cd olacak toplamanın ilk cd'sinde kariyerlerindeki tüm single'lar (hold tight london, surface to air, the sunshine underground gibi güzellikleri unutuyoruz yani) ve "keep my composure" adında yeni bir şarkı olacak. asıl güzellik ikinci cd'de. the chemical brothers, şimdiye kadar çıkardıkları tüm electronic battle weapon'ları ve yeni ebw (10. oluyor) "midnight madness"ı koymuş bu cd'ye. electronic battle weapon çok nadir bulunan bir seri olduğu için, bir chems toplamasında canlı performans dışında olabilecek en iyi şey gibi duruyor şimdilik.
(noscho, 04.07.2008 13:49 ~ 13:50)
- kimyasal biraderler...
dabi biraderlerin özentisidir bunlar...
|