gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · yasaklanması gereken şeyler
  4. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  5. · öğretmenler günü
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · şoför polis memuru diyalogları
  9. · msn de aşık olmak

chat kadınları  

1. http://www.hurriyet.com.tr/...

bugünkü pazar yazısındaki ahmet altan 'ın ele aldığı konu...

ahmet altan'ın bu köşe yazılarında kadınlar hakkında bir yazısıyla karşılaşmak pek de olağanüstü bir durum değil.ama bu sefer ki''chat kadınları'' bambaşka bir farkındalıkla karşıma çıkınca ilgimi, çekim alanının içinde buluverdim...

bu toplumun bir parçası olan herkes bilir(kabul eder-ifadede- veya etmez;o farklı...ama bilir,görür);kadının bastırılmışlığını,bunun yarattığı içindeki fırtınaları,bir hayatı kendine uygun görülmüş maske ve/ya maskelerle yaşadığını,yasak-günah listesinin kabarıklığını,bedelinin dışlanmışlık,yaftalar(çirkin) olduğunu...görünenin ötesinde,kendilerini bile gizemleriyle ,bilinmezleriyle şaşım şaşım şaşırtan ,şaşıtma potansiyeli olan bir kendileri daha olduğunu...

chat/sanal alem ,işte kadına başka bir açı daha getiren-bakma anlamında-...olay ,aldatmak,saklı duyguları yaşamanın da ötesinde ele alınmış,aslında anlatılan kadının gerçek yaşamdan kaçışı,karşılaşıncaki bütün büyünün bozuluşu...bütün anlamlar zaten hayatın kendine biçilmiş gerçeklerinden uzaklaşmak,o ayrı kendini yaşamak...bunu da ancak sanal alemin sanallığında yaşandığının farkedimi!gerçek dünyaya açılan kapının her aralanması,gerçekliğin emici gücünde uçup,anlamsızlaşıp kaybolması...maskelerin tekrar takılması;yarı veya tam...

aslında bildiğimiz bir noktaya tekrar vardığımızı farkettim:yasaklar ve insanın üzerindeki yaratımı...
    yasaklar,baskılar ne kadar çoksa gizem,istek,başka varoluşlar...bir o kadar çok,anlamlı bir yapı kazanıyor...iki-üç-dört yüzlü yaşamlara en büyük temeli atar oluyor...en temel besleyicisi oluyor...

bir toplumun sağlık portresini çizelim desek...
    sanal alemde saklı duyguların,isteklerin ortaya çıkışı sağlık mı?yoksa sağlıksızlığın en büyük kanıtı mı?!...önüne mi geçilmeli?bu ikilemin ortasında kalışın sonuçları neler olacak?!

cevaplar mı!bende yok...zaten bir toplum adına bir iki kelime ,örnek ile yargıya varmak bana göre değil!...
    (biyolojiksaat, 19.08.2007 10:54 ~ 20.08.2007 23:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil