charlie wilson s war 

adana çık aradan

1. nedense büyük gürültüler kopararak vizyona giren her film, sessiz sedasız çekip gidiyor. buda onlardan biri olacak sanırım. öncelikle ağır ilerleyen bir film. 80 li yılların sonunda rusya ve afganistan arasında ki savaş devam etmektedir. ve afganistan ağır sovyet ordusu karşısında büyük kayıplar vermektedir. charlie wilson denen şahsiyette varını yoğunu ortaya koyup afganistanı bu savaştan kurtarmaya çalışmaktadır. ağır ve genelinde diologlar olan bir film. sıkılma ihtimaliniz büyük ama yinede izlenebilir.
    (yazar kafa, 06.02.2008 14:22)

2. afganistan, sovyet işgali altındayken, kominizme karşı mücadele eden mücahitlere silah yardımı yapan abd nin teksaslı kongre üyesi charlie wilson'un hayatının anlatıldığı film.

charlie wilson ( tom hanks) , güzel kadın düşkünü, seks partilerine adı karışmış biri.

sevgilisi joanne herring ( julia roberts) ile afganistan a yardım ediyorlar, silah gönderiyorlar.. falan.

fazla birşey yazmak istemiyorum, çünkü son derece sıkıcı bir film. belgeselimsi, hafif amerikan propogandası soslu, bitse de gitsek dedirten türde.

ben ki tom hanks'e her filminin ardından - bir dahaki filmini görünceye kadar- aşık olurum. ama bunda ı-ıh. hiçbir şey hissetmedim. filmin sıkıcılığı adeta gözümü kör etti.
    (muhabirkedi, 07.02.2008 17:35)
  3. filmden çıktıktan sonra,sinemada değil de televizyonda sinema kuşağında izlemiş gibi hissettiren filmdir.amerikan propagandası yapan bilindik kötü bir filmlerden deyip geçeceğim çünkü uzun uzun anlatmaya bile değmez.
    (the blades, 12.02.2008 03:33)
  4. abd nin, afganistan ı sovyetler den nasıl kurtardığına dair bir film. abd nin aynı hassasiyeti ırak halkına yapılanlara dair bir filmle göstermesini dilerim. filmin tek özel yanı, tom hanks in oyunculuğu.
    (jenesaispas, 12.02.2008 20:12)
  5. abd'nin sovyet işgali sırasında afganlara yaptığı yardımlarını anlatan film. konusu ve oyuncu kadrosu gerçekten güzel fakat senaryodaki boşluklar nedeniyle çok fazla beğenilmemiştir..
    (eche, 26.02.2008 18:32)
  6. amerikan propagandası (bkz: tek kelime) ile özetlenebilecek bir film. hadi propaganda da, iyi de bir propaganda değil. nerde o rambo 3'ler?! peeeh. filme göre abd afganlara sevgisinden yardım ediyor. sonra bu sevgi günümüzde sekse varıyor, bin ladin bahanesiyle afganlara götten dalınıyor. budur!
    (keyif pezevengi, 26.02.2008 19:07)
  7. üzerine söylenmeye değer tek şeyin philip seymour hoffman'ın oyunculuğu ve filmin son kısmında anlattığı hikaye olduğunu düşündüğüm film.
    (bkz: master and little boy)
    (tangocu kedi, 08.03.2008 00:56 ~ 01:02)
  8. angels in america gibi bir dizinin yönetmeni olan mike nichols öylesine amerikan propagandası yapacak bir adam değil. ayrıca film bir amerikan propagandasından öte amerika'nın resmi olarak bir katkısı gözükmemesine rağmen el altından destekleyerek afganistan sayesinde büyük bir devleti nasıl çökerttiğini açıklaması açısından daha aydınlatıcı olmuş. amerika'nın afganistan'ı desteklemesi kesinlikle işine gelmiş. sonunda rusya gibi amerika'nın ellili yıllardan önceki kopyası olan bir dünya devi ülkenin ellerindeki silah gücünü yok ediyorlar ve bu arada da gariban afgan halkı da kurtuluyor tabii. o da işin göz boyayan kısmı.
    şüşphesiz filme imzasını atan müthiş bir ses tonuna ve onun ötesinde o sesi kullanma özelliğine sahip philip seymour hoffman olmuş. tom hanks büyük ustadır her zaman yeri ayrıdır. julia roberts da o garip kaşlarıyla sanırım birinin karakterine bürünmüş yoksa fecaatti o kaşlar ama iyi bir oyunculuk çıkarmış.
    (serpico, 05.05.2008 23:47)
  9. böyle boktan yapımların içerisinde tom hanks, julia roberts ve philip seymour hoffman'ı görünce insanın yok yere karnı acıkıyor. olmaz ki canım!
    (g o d, 23.07.2008 16:36 ~ 16:36)
  10. amerikanın ortaduğu halkalarına "olm bakın biz sizin dostunuzuz, biz olmasaydık afganistanı gomonistler alırdı" mesajı vermye çalıştığı film. el altından mücahitlerin desteklenmesi, soğuk savaş taktikleri gibi konularda büyük abdnin ne kadar başarılı olduğu gözümüze sokuluyor resmen. çok kötü bir propaganda filmi çekilmiş.
    film konu itibariyle syriana gibi abdnin uluslararası arenadaki gizli kapaklı işlerini anlatıyor fakat bu anlatım izlerken insanı aşırı rahatsız ediyor, sanki senaryoyu abd hükümeti yapmışçasına ucuz propaganda kokuyor. film bir nevi antisyriana olmuş diyebilirz.
    (amedian, 23.07.2008 23:32)