charles bukowski okuyan kadın   

adana çık aradan

1. marjinal olmayabilir olan kadın. bukowski okumak o kadar da matah bir şey değildir kanımca. bazen tek bir cümlesi için koca kitabı bitirmeye değer ama onun dışında genel olarak "içtim,siktim, sıçtım,kustum, oturup bişeyler yedim"den ibarettir durum. bukowski iyidir, sadece bu.

edit:ben masumum hakim bey türküsü eşiliğnde başlık üstüme kalmış oyunu oynarlar bu kadınlar. tuhaflar vapurlar filan.
    (betty blue, 16.11.2005 19:21 ~ 20.07.2007 20:22)

2. factotum filmini izleyen kadındır ayrıca.rakı da içer.
    (bkz: rakı içen kızlar)
    (geçiyordumugrad1m, 16.11.2005 23:17)
  3. yanındayken ortamda bayan var diye muhabbetin "seviyesi"ni düzeltme ihtiyacı duymayacağınız, bunun dışında da pek bi olayı olmayan baağyandır. genellikle kendini marjinal olarak niteleyen insanlar tarafından okunsa da charles bukowski okumak çok şey değiştirmez insanın hayatında, değiştiriyosa da o hayattan hayır gelmez.
    insanın özüne daha rahat bakar belki o kadın, lafını sakınmaz, pembe sıçtığı düşünülsün istemez. kullan at delik olarak görülmenin karşı taraf için nası bişe olduğunu da bilir, tutkuyu da bilir. fazla süslemeden yaşamayı anlayabilir azcık. beğenmek zorunda değildir. sadece sevgilisine peluş oyuncak hediye eden ve annesi göster ama elletme diyince hayatın belli kurallara uyularak disney hikayelerine dönüştürülebileceğine inanan kızcaazlar kadar fanusta yaşamaz.
    ama sonuçta, bunları farketmenin 1000 yolu vardır ve kitapçıda eli bukowskiye giden kadın, büyük ihtimalle zaten fanusun dışındadır. bukowski bu kadını değerlendirme kriteri değildir, zaten çok matah bişe de değildir, ekstrem olması anatomik olarak uygulayamayacağı küfürleri ağzından düşürmeyen grunge hatunları cezbettiği için bazı insan grupları arasında popülerdir sadece.
    (etipuf, 30.12.2005 04:07)
  4. muhtemelen tom waits dinlemeyi seven, rakıyı sek içen kadındır.
    (hysteria, 06.01.2007 22:52)
  5. tüm genellemeleri yanlış çıkaracak kadındır.
    (zorba, 06.01.2007 22:55)
  6. pek anlamadığım insanlardır zira bukowski'nin ettiği muhabeti eden diğer erkeklere kro gözüyle bakar bunlar yada iğrençsiniz derler en azindan kalitesiz olarak görürler o muhabeti eden erkekleri. ama tabii sonuçta bu edebiyattır kadını erkeği olmamalıdır ve gördüğüm kadarıyla en fanatik okuyucuları da bayanlardır zaten bukowskinin
    (dream endless, 06.01.2007 22:59)
  7. şüphesiz ki mesele parmağa değil parmağın gösterdiği yöne bakmaktır..nasıl ki bukowskinin parmağı cinsellik ve küfürden ibaretse gösterdiği yerler ayrı yerlerdir..üstelik bu coğrafya da doğup büyüyüp dilinin ucunda küfre dönmemesi mümkünmüdür insan evladının...frankofon muyuz ki böle çıkarımlar yapacağız..hissiyatlı çocuklarıyız bu dünyanın..elbetteki bukowski okuyup küfür edeceğiz...tüm ezilenler adına...
    (hayatberbat, 06.01.2007 23:23)
  8. sosyal açıdan tatmin olmuş; hayatın çeşitli zevklerine ermiş; türlü gerçekleriyle yüzleşme-savaşma cesaretini yakalamış, çoğu zaman kaybetmiş; son derece asil kadınlardır.
    (factotum, 06.01.2007 23:31)
  9. bukowski'nin yazılarını sadece alkol-kadınlar-cinsellikten ibaret olarak görmeyen; böyle görenleri de hiç iplemeyen, aslında içten içe kitaplarında onun insanlar ve hayat hakkındaki analizlerinin büyüsüne kapılmış olan kadınlardır.
    (led zeppelin, 20.07.2007 16:03)
  10. duygu asena okuyan erkekten pek de farklı değildir. aşağılanmayı umursamadığı gibi kadını sadece düzülecek bir et parçası olarak gören chinaski'nin bu yolla kendini aşağılamasını görmekten de rahatsız olmamaktadır.

hoş kadınlardır ayrıca, bir tartışmaya girdiğinizde olaya sizin gözünüzle de bakabilme yetenekleri vardır. bu yüzden sizi sürekli zorlarlar, hatta genelde tartışmadan galip ayrılırlar. çünkü henry chinaski'nin özelinde erkeklerin genelini tanımış, zayıflıklarını görmüş ve çözmüştür. hayran olunası varlıklardır, ama çekip gitmeyi de bu kitaplardan öğrenmişlerdir. çekip giderken de son derece başarılıdırlar.

(bkz: bir zamanlar ben de deli gibi sevdim)
    (cihang bira, 20.07.2007 16:19 ~ 16:20)
  11. bukowski okuyan erkekler gibi kadınlar da boş iş yapmakta, aklı şeyine sıkışmış bir adamın normalde ağıza alınmayacak lafları edebiyat diye kakalamasına alet olmaktadırlar
    (tiranx, 20.07.2007 16:22)
  12. mini eteği, sivri burun papuçları hep bakımlı saçları, makyajlı yüzü, uzun ojeli tırnakları olan kadın değildir genelde. yaşamın bütün inişlerinin çıkışlarının farkında olan ve bu inişleri çıkışları eğilmeden bükülmeden aşabilecek olan kadındır.
    ayriyetten farklı hayat analizlerini merak eden ve bunlar üzerine düşünen kadındır.
    (gajo, 20.07.2007 16:43)