facebook'ta dolaşmakta olan bir oyundur. ekranda noktalar gezenir ve sizin ortaya bir kere daire koyma hakkınız vardır. ekrandaki noktalar dairenize dokunursa patlar ve o da bir daire oluşturur. her bölümde sizden belli sayıda noktayı patlatmanız istenir ve bunun karşılığında puan alırsınız. dairelerden oluşan zincir ne kadar uzun olursa alacağınız puan da o kadar çok olacaktır. 12 bölüm sonunda oyun biter ve puanınız kaydedilir.
(bkz:
ukte)
facebook'un yeni gözdesi sanıyorum. ya da ben yeni keşfettim. o değil de, cidden acaip bağlayıcı ve zaman çalıcıymış. zamanla insan daha fazla puan kazanmanın yollarını keşfetmeye başlıyor ve tek bir patlamadan 1 milyon puan alabildiği oluyor. tabii bu milyonlar genellikle son top patlamayınca güme gidiyor ama bu daha da hırslandırıyor insanı.
en son puanım 25,535,800.
ek: yeni rekor 37 milyon.
ilk oynayışımda 9m, ikincisinde 12m, üçüncüsünde 42m aldığım oyun. rekorum 5. denemede 51m. tam "chain rxn'ın ustasıyım gözlerinin hastasıyım" derken arkadaşların yüksek skorlarına bir baktım bir hayvan
* 60m yapmış. kendisine "bu chain rxn ikimize dar" demek istiyorum burayı okuyorsa.
listemde beslediğim bir adet hayvanın 65 milyon yaptığını görünce beni o hırstan bu nevroza gark etmiş oyun. lan kıçı kırık yirmi milyonu yeni gördük. höst diyoruz kendisine.
editiks: ben de o hayvanlar arasına girdim sayılır. 42 melyon an itibariyle rekorum.
editis coitus: high scores altında verilen puanlara bir bakın isterseniz. elin oğlu 98 milyon yapmış. ohannesburg.
(red label, 28.05.2009 16:36 ~ 01.06.2009 14:48)
bilinçlibagımlı ve
63ün final haftalarını sabote etme girişiminde bulunduğum 2. oyundur.
(bkz:
bejeweled blitz)
buradan aflarınıza sığınıyorum.
listemdeki çoğu insanı bağımlısı etmiş olan oyun. 50-60 milyon yapanları görünce caydım oynamaktan. ilk denememde 15 milyon yaptım gerçi ama olsun.
(pyros, 05.06.2009 10:14)
bağımlılık yapan bir şey, en son 58,5 milyonda bıraktım.
bulaşmayın....
mantığı kaptıktan sonra bi yerde bi şekilde tabi yanında şans da yanında olunca güzel puanlar yapınca insanı durduk yere mutlu eden bir oyun. öncelikle ilk koyduğumuz top sadece bir topa çarpmalı ve aynı şekilde o yeni büyüyen de sadece bir taneye çarpmalı ve öyle öyle bir halka niteliğinde devam etmeli. tabi bir noktadan sonra bunu yapmak imkansız. sadece ilk üç dört topta bunu yapmayı başarırsanız ve biraz da şansınız varsa yüksek puanlar elde etmeyi başaracaksınız. köşelere top koyarak başlamak bu işi daha da kolaylaştırıyor ama o zaman da istenilen sayıda top patlatma olasılığı düşüyor. yani bunu yaparken o bölümde kazandığımız puanların bir anda boşa gitme riski de var. bütün bu uyuzluğuna rağmen güzel bir oyun tıpkı yaşama sevinci gibi böyle renk renk baloncuklar filan patlıyolar. evet.
oyunu bir de şu noktadan açıklayabiliriz:
şimdi efenim, biri bir fikir attı ortaya tamam mı, sonra 'sarı' geldi bu fikre bir şey ekledi, fikir değerlendi; yeni gelen 'kırmızı' ilk fikre bir şey eklerse değerlendireceği yaklaşık 'sarı'nın yapabildiği kadardır, ama sarıya eklerse değerini iyice artırır. sonra mor kırmızıya, yeşil mora falan filan; yani ortada bir curcuna oluşturmak yerine köşeden başlayıp zincir şeklinde giderse oldukça değerli bir şey çıkar sonuçta.
yani 800 lük topa çarpan topun değeri bellidir, ona çarpıp 2400 puanluk olmuş bir topa çarpanınki belli; 800lüğe çarpıp heba etmemek lazım bilmemkaçbinlik potansiyeli.
imza: 70,714,000 puandan sonra bir daha oynamayan bir deli.
balona zincir şeklinde çarpan top sayısına b diyecek olursak puan hesabı tam olarak şöyledir.
(b'nin küpü)x(100)=puan.
örneğin patlayan bir balona bir balon çarptı ve ona da başka bir balon çarptı. b= 2 oluyor ve puanınız 800.
aynı şekilde,
b=3 için 2700, b=4 için 6400 .... şeklinde devam ediyor.
puanlamadan anladığımız üzere topları tane tane çarptırmak oyundaki temel kural. yani 50 milyonu geçmek isteyen arkadaşım öyle 4 tane topu bir topa çarptırarak bu iş olmaz...
dostu dosta düşürecek bir oyundur bu. zira arkadaşlar arasında rekabet bir süreden sonra fena noktalara ulaşabilmektedir.
bugün
facebookta göz göze geldiğimiz oyun.kolay gibi duruyor herkesi geçicem bu oyunda kararlıyım.
2147 saat, önümüzdeki hafta finaller başlıyor, oyuna moyuna çağırmayın beni, düzenli uyuyorum artık tamam sabah yatağa girmek yok hatta ben yatıyım şimdi diye söylendiğim arkadaşlarımdan birinin, "al şu linke bi bak öyle yat" diyerek şerefsizliğin en beterini yapmasına vesile olmuş oyun. o gece 2-3 saat tin tin tin seslerini dinledim, bir yandan da skype'tan arkadaşı sövdüm, daha sonra olaylar gelişti...