|
|
- küçük emrahgiller familyasından gelen küçük ceylanın büyüdüğünde aldığı ad. o da emrah abisi gibi yeşilçamda boy göstermiş sonradan film işini bırakıp şarkıcılığa adamışır kendini.
- düşük kaşlı insan tiplemesinden biri daha. sevimli ve güzel bir hayvan cinsi olan ceylanın güzelliğini arabeskin ve düşük kaşların voltranı ile yok eden kadın. dişi emrah.
- çift parmaklılardan, boynuzlugiller familyasından, çöllerde yaşayan, çok hızlı koşan, gözlerinin güzelliği ile tanınan, ince bacaklı, zarif, memeli hayvan.*
- (bkz: baban ağa olmuş köye)
- ayna grubunun çıkış parçası.o dönem hemen hemen herkese müziğiyle kafkas dansları yaptırmıştır.
ne yalnızlık ne hüzün ne o eski şarkılar
hiçbiri dokunmuyor senin yokluğun kadar
gece yağmur ve soğuk şehrin caddelerinde
gözlerimde hayalin hasretin yüreğimde
gurbette yorgun düştüm be ceylan
hasret tüketti bittim be ceylan
yeniden düştüm yollarına
vardım geldim ellerine
yitik buruk bir çocuğum ben
koyma beni hasretine
- (bkz: ceylan intercontinental)
- küçük emrahın kader arkadaşı olup fakir ama gururlu bir gençtir..
- (bkz: ahu)
- "benim öyle kültürsüz insanlarla işim olmaz, zaten şimdi ultrasyondan çıktım..." sözlerinin sahibidir.
(nox, 31.01.2007 22:53 ~ 07.08.2007 19:36)
- zülfü livaneli'nin nefesim nefesine albümünde yorumladığı bir şarkı.
kova kova indirdiler yazıya
tut ettiler al kınalı tazıya
kıyma zalim kıyma körpe kuzuya
kaç kuzulu ceylan yad avcı geldi
avcılar elinde kaç kuzun kaldı
kanlı olur avcıların tazısı
kara imiş yavruların yazısı
meme mi istersin ana kuzusu
kaç kuzulu ceylan yad avcı geldi
süre süre indirdiler dağlardan
mor sümbüllü bahçelerden, bağlardan
kerem der ki şu geçtiğim yollardan
kaç kuzulu ceylan yad eller geldi
- malesef, artık bir burnu olmayan sanatçımız.
- kaş, burun, göğüs gibi bir milyon tane esnetik ameliyat yaptırdıktan sonra kendine benzeyen hiçbir yeri kalmayan yüzünde azcık olan ifadenin hiç kalmamasına sebep olan insan.
- son eşi türkücü murat kurşundan da boşanan türkücü..
ayrıyeten http://www.ceylanfanclub.com/... şeklinde siteside vardır..(crous, 07.06.2007 13:39 ~ 13:40)
- giderek şişme kadınlara benzeyen türkücü. ağzı estetiklerden ötürü sürekli şaşırma efektiyle donanmıştır ama buna bir de silikonlar eklenince ortaya çıkan şey belli ;
(bkz: şişme kadın)
- töbe estafullah bu ne ki dediğin sanatçı kadın... karanlıkta görmekten kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. an itibariyle de star tv ekranlarına kilitlenmemi sağlayanda abla.. ne yapmışlarda buna bu hale gelmiş diye incelemekteyim ama bulucağım..
- (kleopatra + bülent ersoy)/2 formülüyle hesaplanabilen canlı.
(camel, 05.08.2007 23:26)
- ayna grubunun en bilinen şarkısı.bu şarkı o kadar çok tutmuştu ki o dönem ilkokul öğretmenleri 23 nisan ve 19 mayıs'ta öğrencilerine bu şarkının eşliğinde kafkas dansı yaptırmışlardır.
(bkz: yaşadım ondan biliyorum)
- (bkz: zeyno)
- dayak yemiş olan ya da yediği idda edilen şarkıcı
- emrah'la birlikte bir neslin zihinsel gelişimini birkaç yıllığına durdurmuş olan yıllar sonra "yaa ne lüzumu vardıki bu insanların?..." diye kendi kendimize sormamıza neden olan canlı türü. hala kendimize gelemedik be!
- (bkz: istek üzerine)
hacettepe üniversitesi amerikan kültürü ve edebiyatı bölümü hocalarıdır. evet çoğuldurlar ve aynı odayı paylaşırlar. birisi ertung diğeri özcan olmak üzere ikiye ayrılırlar. an itibariyle ikisi de doktora tezlerini bitirmek üzere uzaktadırlar. ikisi de çok anlayışlı, çok bilgili, çok güzel ve çok eğlencelidir - ve tüm dünyayı ceplerinden çıkarabilecek bi zekaya sahiptirler. özcan olan sinema konusunda uzmandır, ertung ise drama, feminizm ve feminist bilimkurgu alanlarında uzmandır. özcan izlediği filmleri beğenmezse güzel noktalardan eleştiriler yaparak filmi madara eder, ertung ise erkeklere kızdığı vakit okuduklarını silah olarak kullanır; ikisi de laf cambazı olduğu için sonuçlar gayet başarılı olur.
aynı zamanda ceylanlar tiyatro yönetmenliği de yapar, tatil için de beraber su kenarına inerler.
|