onlarca otobüsün yanaştığı küçücük durakla, 100 m ilerideki son duraklarına rağmen bu durağa yığılan yüzlerce minibüsle, orta yerde tek başına dikilen bir bina ile kendine has bir mekandır cevizlibağ. insanı çileden çıkaran merter trafiğinin de başlangıç noktası olur genellikle.
tercüman sitelerine ev sahipliği yapan semt. metrobüsler ve uzun şehirlerarası yolculuklar sunan 500t cevizlibağ - tuzla otobüslerinin kalkış noktasıdır.
oraya giden otobüsler aynı bizim eve gidenlere benzio. hani yorgun argın eve gitmek isterken uzaktan gelen otobüsün sizinki olduğunu hissedersiniz ya tipinden bellidir ahaaanda benim otobüsüm geldi dersiniz kalbiniz pıtır pıtır pıtırdar.işte böyle zamanlarda beni yanıltan tek otobüs cevizlibağ otobüsüdür.acilen buna bi çözüm bulunmalıdır hayal kırıklığı da bi yere kadar yani..
cevizlibağ'daki metrobüs durağının iniş merdivenleri (dar olan) çok diktir. yakın zamanda düzeltilmeden önce orada bir tabela olurdu. üzerinde ''çıkış'' yazıyordu. metrobüs için üst geçitin bir tarafında iniş, bir tarafında çıkış vardır. çıkıştan en aşağıya inip arkanızı döndüğünüzde ve merdivenlerin tepesine baktığınızda gökyüzünü görürsünüz direk. merdivenlerden çıkan insanlar gökyüzünde kayboluyor hissi verir. en ilginç yanı da tam tepedeki çıkış yazısıdır. gökyüzüne bakarken çıkış tabelasını görürsünüz. aklımda hep o kareyi fotoğraflamak vardı ama hep sonraya bırakmak bana sihirli bir kareye maloldu.
hergün binlerce kişiyi ağırlayan istanbuldaki duraktır. hem otobüs durağıdır,hem metrobüs durağıdır hem de tramvay durağıdır. bu üçünün birleşim yeri olduğu için bu durağın köprüsünde parende atarak yürünür.özellikle tramvay giriş çıkışlarında insanlar ellerini havaya kaldırarak sinyal verip yürümektedirler. birçok hırsızlık olayı da bu durakta gerçekleşmektedir. anlatılmaz yaşanır derler ya işte öyle bir duraktır.giriş bölümünden çıkan yolcular mı ararsınız, lise çağındaki veletlerin bariyerlerden atlayıp beleşe tramvaya binmesini mi izlersiniz,durakta sigara yasağı olmasına rağmen çatur çutur sigara içenler mi görürsünüz,köprü üstünde ıvır zıvır bir sürü seyyarı mı görürsünüz kısaca heryerden bir kesim ile karşılaşmak mümkündür.