|
|
- kendisinin şiir çevirileri felan da vardır. görüldüğü üzere açık, anlaşılır ve kolay bir tükçe ile yazılmış şiirleri vardır. işte bir örnek:
sakın geç kalma erken gel!
usulca gir kapıdan, zile basma.
hiç telaşlanma, ben daha dönmemişsem.
yoldayımdır, nerdeyse yokuşun dibinde,
suların kararmasını bekliyorumdur,
tuğla harmanlarından gelen yanık havanın
bahçedeki akşamsefalarına sinmesini.
güç bela dizginliyorumdur içimde
dörtnala sana koşan küheylanları.
bütün gün kâğıttan dağlar arasındaydım,
nabzım ileri giden bir saat gibi işledi durdu.
dilekçeler, kararlar, tozlu makbuzlar:
hep adını okudum silinmiş satırlarda.
pencerede kuleler, minareler, kirli gök.
durmadan kuşlar uçtu bir bacadan.
rüzgâra karışan saçlarını gördüm
bulutlu aynalarda.
balkonun kapısını aç, su ver saksıdaki çiçeğe.
geyikli örtüyü ser masaya, dinlen biraz.
sessizlik şaşırtmasın seni, ürkütmesin.
şehrin gürültüsü dolacak az sonra odaya,
karanlık bir yankıya dönüşecek karşı dağlarda.
şiirleri için:
www.şiir.gen.tr
- assos'ta muhtelif yazlarda karşılaşılabilir, dingin adam. hoşsohbet*, şeker ve en önemlisi dinginliğin, sevincin, beyaz rengin şairi nazarımda.
- oğuz atayın askerlik arkadaşıdır. ancak "oğuz atay önsözlerden nefret ederdi" cümlesiyle başlayan tehlikeli oyunlara yazdığı önsözle çileden çıkmama neden olmuş, yazının sonuna doğru da romanın sonunu söyleyerek beni delirten, nefret ettiren, oğuz atayın kitaplarının önsözlerine bakmadan paramparça etmeme neden olan, gördüğüm yerde kinimi kusacağım şahsiyet. bu arada şiirlerini de hiç sevmem!!!
- dünya tatlısı bir tipe, ve birkaç kez erişme şerefine nail olduğum daha da tatlı muhabbete sahip şair.
yamulmuyorsam devlet parasız yatılı okumuştur bu gibi yılları da şiirlerine çok şey katmıştır.
- (bkz: anladım anlamını anlamın)
(kurabiye, 01.01.2006 00:45 ~ 07.06.2006 14:53)
- süper baba dizisinde görürdük bir zamanlar...
- adile naşit'in erkek versiyonu gibi sevimli, çok sevilen ve saygı duyulan bir şair. çevirileri de bir sürüdür. yeditepe üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve tiyatro dersi vermektedir, yanılmıyorsam.
(alik, 27.12.2007 12:13 ~ 12:20)
- anagram oyununu tatbik ettiğinizde "cevap çatan" şeklinde tam da iştigal ettiği mesleğe uygun bir karşılık buluyorsunuz.
bir de gölge oyunu'nda pavyondaki müşterilerden birini oynamış vaktiyle.
|