gün geçtikçe doğru olmaya başlayan tez. mühendislik, bilgisayarda simulasyon ve yorumlama bilgisi olmaya başlarken, işlem hataları vs gibi hatalar ortadan kalkmaktadır. önemli olan, problemin modelini doğru koyabilmektir, sınır şartlarını doğru belirlemektir. bunlarda hata yapmadığınız zaman, geri kalan komplex matrix çözümlemelerinde istediğiniz kadar hata yapın hiç bir hocanın umrunda olmamalıdır, zira sorulan sorularda benim şahit olduğum en komplike matris 12'ye 12'dir ki bunu hatasız çözmeyi bir insandan hiç bir aklı selim insan beklememelidir. ayrıca gerçek hayatta da oldukça az hata ile modellenen problemlerde çıkan matrisler milyon'a milyon boyutlardadır ki bu da 12 ye 12 çözdürmenin anlamsızlığını bir kez daha göz önüne getirir.
hemen toparlıyorum, önemli olan doğru düşünebilmek ve problemi doğru modelleyebilmektir, zaten cevap vs hiç kimsenin umrunda olmamalıdır, zira onu zaten bilgisayar size verecektir.
bu yönteme baş koymuş hocalar da itü'de bulunmaktadır. 5 adımdan oluşan bir sorunun, bütün adımlarında bulduğum cevapların üzerine çarpı atılmış ve yanına doğruları yazılmış (yüzde 500 hatalı bulmuşum) haldeki cevap kağıdıma bakarken, o sorudan tam puan almış olduğumu gördüğümde böyle bilim adamları ile aynı çatı altında bulunduğum için gurur duydum.
(bkz:
girinin kopup gitmesi)