belki ilginizi çeker
  1. · cevap yanlış ama gidiş yolum doğruydu
  2. · tanrı nın her peygambere sen sonuncusun demesi
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · boylumlama
  3. · ugg
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  7. · domuz gribi
  8. · helikopterle yıldız indirmek
  9. · sütlü çay

cevap yanlış ama gidiş yolum doğruydu  

sayfa  / 2
  1. itü'de bile halen destek bulabilen sınav notuna isyan ifadesi. yani mühendislik okuyon halen tutumuş gidiş yolundan bahsediyosun. oysa mühendis ıskalamaz, iyi nişancıdır.
    (unruly, 25.01.2005 08:13)
  2. bu binanın statik hesabında yanlışlık yapmışsam yapmışım, ama gidiş yolum doğru idi iddiasının felaketle sonuçlanacağından bir haber, tek kaygısı not olan sistem kurbanlarının feryadı
    (stocky2001, 25.01.2005 09:00)
  3. -hocam cevap yanlış ama gidiş yolum doğruydu.
    -evet evladım farkındayım, doğru yoldaymışsın ama soru-cevap yolunun x. kilometresinde şarampole yuvarlanmışsın, bak tam şurada.
    (myrmidon, 25.01.2005 09:21)
  4. sınavdan çıkışta "berbattı,kesin kalcam yine" diyen bir öğrencinin oldukça yüksek bir not aldıktan sonra, onu öldürmeye çalışan arkadaşlarından kurtulmak için söylediği yalanalardan birisi.
    (esdora, 25.01.2005 12:29)
  5. bir işletmeci veya iktisatçı tarafından söylenmesi de az ayıp olmayan cümle. hatta 2 yıllık muhasebe okuyan öğrenciler bile söylememeli...

(bkz: lise cümleleri)
    (neverland, 19.04.2005 20:33)
  6. gün geçtikçe doğru olmaya başlayan tez. mühendislik, bilgisayarda simulasyon ve yorumlama bilgisi olmaya başlarken, işlem hataları vs gibi hatalar ortadan kalkmaktadır. önemli olan, problemin modelini doğru koyabilmektir, sınır şartlarını doğru belirlemektir. bunlarda hata yapmadığınız zaman, geri kalan komplex matrix çözümlemelerinde istediğiniz kadar hata yapın hiç bir hocanın umrunda olmamalıdır, zira sorulan sorularda benim şahit olduğum en komplike matris 12'ye 12'dir ki bunu hatasız çözmeyi bir insandan hiç bir aklı selim insan beklememelidir. ayrıca gerçek hayatta da oldukça az hata ile modellenen problemlerde çıkan matrisler milyon'a milyon boyutlardadır ki bu da 12 ye 12 çözdürmenin anlamsızlığını bir kez daha göz önüne getirir.

hemen toparlıyorum, önemli olan doğru düşünebilmek ve problemi doğru modelleyebilmektir, zaten cevap vs hiç kimsenin umrunda olmamalıdır, zira onu zaten bilgisayar size verecektir.

bu yönteme baş koymuş hocalar da itü'de bulunmaktadır. 5 adımdan oluşan bir sorunun, bütün adımlarında bulduğum cevapların üzerine çarpı atılmış ve yanına doğruları yazılmış (yüzde 500 hatalı bulmuşum) haldeki cevap kağıdıma bakarken, o sorudan tam puan almış olduğumu gördüğümde böyle bilim adamları ile aynı çatı altında bulunduğum için gurur duydum.

(bkz: girinin kopup gitmesi)
    (kornish, 19.04.2005 20:43 ~ 20:43)
  7. son adımda işlem hatası yapan gencin hocaya serzenişi
    (delilah, 19.04.2005 21:19)
  8. urfanın nesi meşhur sorusuna kendinden emin bir şekilde "tabii ki adana kebabı" diyen ziyniyetin can simidi olarak kullanması uygun bulunan söz öbeği.
    (minimoy, 20.12.2005 04:16)
  9. işlem hatasına soruya hiç puan vermeyen hocalara isyan edilesi durumdur lisede. lakin üniversiteye geçince kimse iplemez.
    (absynth, 20.12.2005 09:38)
  10. (right lane must exist, 30.11.2006 13:56)
  11. okulda not kaybettirir. gerçek hayata ise itibar, kariyer, para, vs. vs. ne varsa kaybettirir. bu sebepten öğrencisini seven hoca bu mızmızlıklara kulak asmadan öğrencisinin canını az acıtır, ona öğretir. zira kimse hatice'ye bakmaz, neticeye bakar.
    (azwepsa, 30.11.2006 14:04)
  12. pisa kulesi'ni tasarlayan mimarın savunması.
    (saçmaladı yine bu, 01.02.2007 02:11)
  13. (snitch, 01.02.2007 02:30)
  14. öss'de ya da bilimum test sınavlarında asla kabul ettiremeyeceğiniz serzeniş.
    (carpathia, 19.05.2007 23:26)
  15. mutsuzluğunun çaresini aşık olmakta bulan, fakat yanlış kişiye aşık olduğunu ansızın fark eden kişinin söylemesi muhtemel cümle.
    (garion, 19.05.2007 23:30)
  16. - allah belanı versin sedat ! anal seks yaptırmam diye kaç defa söyledim !
    - kızma sevgilim, cevap yanlış ama gidiş yolum doğruydu.
    - beceriksiz, ıskacı herif !
    (scherzi, 27.04.2008 14:32 ~ 14:32)
  17. haticeye değil netiye bakılır denilebilecek vukuattır.
    (albatros2424, 27.04.2008 14:45)
  18. (bkz: box method)
    (closer, 27.04.2008 23:43)
  19. iyi oynayan kazanmıyor, golü atan.
    (yazar gibi, 27.04.2008 23:49)
  20. çok rahat bir ortamda basit matematiksel işlemlerde bile bir anlık dalgınlıkla yanlış yapıldığına göre sınavda aynı hatayı yaptığın zaman yapılması normal bir serzeniş.zira koca profesörler bile dalgınlıkla toplama yapamayabiliyor.
    (mutitoyo, 27.04.2008 23:52)
  21. bağyan öğretmen sınıfa sorar;
    - ''1 dalda 7 kuş var avcı ateş edip 3'ünü vuruyor kaç kuş kalır''. fırlama öğrenci cevap verir;
    - öğretmenim hiç kuş kalmaz.
    öğretmen önce şaşırır ama
    - ''aferin yanlış cevap ama stilini beğendim'' der.
    fırlama çocuk;
    - örtmenim ben de size bir soru sorabilirmiyim, der.
    örtmen;
    - ''evet fırlama evladım tabiki sorabilirsin."
    - ''karşıdan üç bağyan geliyor. üçünün de elinde dondurma var. birisi emerek birisi yalayarak birisi ısırarak yiyor. bunlardan hangisi evlidir''?
    öğretmen biraz sıkılarak;
    - ''emerek yiyendir'' der.
    fırlama öğrenci;
    - ''yanlış, cevap parmağında alyans olan evlidir ama sizin de stilinizi beğendim''...
    (voiceofloneliness, 28.04.2008 00:00 ~ 18:04)
  22. sonuç yanlış diye puan vermeyen aynı hocalar sonuç dogru fakat problemi çözme tekniğin farklı oldugu zaman yine üzerini çizip al sana sıfır diyebiliyorlar
    (duygusalamaagresif, 28.04.2008 00:21)
  23. (uçuçböceği, 28.04.2008 00:27)
  24. lisede matematik sınavlarında sorunun büyük kısmını önündekinden geçirebilmiş ama sonunu göremediğinden elindeki verileri bilinçsizce toplayıp çıkarıp bir şeyler karalamış,ancak gidiş yolundan zaten yüksek puan alacağını bilen öğrencinin haklı gururuyla söylediği sözcük öbeği.tersi de mevcuttur.süre az kaldığında çözümü kağıda geçirmesi imkansız olan öğrenci kendisi anlaşılmaz bir şeyler karalayıp önündekinden baktığı sonucu yazıp altını da iki kere çizerekten biraz puan almayı amaçlar.işin kötüsü hocanın durumu anlaması ama bir sağlama yapmak için sınfın ortasında çocuğu tahtaya kaldırarak benzer bir soru sorup çözüp çözemeyeceğini görmesidir.elbette ki o soru çözülemez,çünkü sınavdan sonra yanlışlara ve yapılamayanlara bakılarak doğru çözümler öğrenilmemiştir.
    (sakıncalı piyade, 28.04.2008 00:54)
  25. haklı sınav itiraz şekli.

(bkz: klasik öğrenci modeli)
    (capricorn, 28.04.2008 01:56)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil