görseller
cevahir alışveriş merkezicevahir alışveriş merkezi
cevahir alışveriş merkezi 
belki ilginizi çeker
  1. · minori yamasaki
  2. · istinye park
  3. · perpa
  4. · cevahir avm
  5. · stradivarius
  6. · erkeğin kendini en güçlü hissettiği an
  7. · istanbul megaplex
  8. · yer yarılsa da içine girsem denen anlar
  9. · halaskargazi caddesi
  10. · cevahir
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · boylumlama
  2. · insanın hayatına sıçan şeyler
  3. · yaran diyaloglar
  4. · galatasaray
  5. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  8. · bir bakmışsın
  9. · eski lemana özlem

cevahir alışveriş merkezi  

sayfa  / 5
  1. ismi bana çok itici gelmiştir..öyle bir alışveriş merkezinin ismi cevahir olmamalıydı ne bileyim..eski fabrikadan bozma profilo da, hani bir derece, alışmıştık ama..anlayamadım yani neden böyle oldu?? nitekim güzel bir yermiş, gidenler gezenler çok çok beğenmişler..ama yine de garip geliyor bana ismi..
    (zeus, 17.10.2005 23:53)
  2. yakından ve uzaktan perpa'ya benzeyen çirkin yapı. o kadar küçük yerin nasıl dünyanın en büyük 2. alışveriş merkezi olduğunu ise, içine girip yerin dibine doğru inmeye başladığınızda anlıyosunuz. bir dwarf kenti gibi inatla kat altına kat şeklinde dizayn edilen binanın 3. katında (yanılıyor olabilirim, +-1 diyelim) ise metro çıkışı var. evet, 3. kat.

durumu deyimlerimizden bir tanesi ile özetleyecek olursak
    (bkz: dün boktun bugün koktun)
    (çarut, 18.10.2005 00:45)
  3. avrupanın en büyük dünyanın ikinci en büyük alışveriş merkezi olup tam 6 katlıdır.şu an hala biraz inşaat havasında olsa da,türkiye'de olmayan markaları getirme ve hepsini bir arada bulundurma açısından gayet iyidir,yararlıdır.gezmesi toplam 8 saat sürüyormuş,ama henüz her yer açılmış değil dolayısıyla çıkiym deli gibi kendimi oraya buraya atiym deseniz bile boş dükkanlarla karşılaşıyorsunuz.bir de ramazan olmasına rağmen yemek katındaki (6. kat) kalabalık ve yer bulamama olayı insanın canını fena halde sıkıyor.eğer yemeğinizi almış ve nasolsa masa bulurum umudundaysanız çok yanılıyosunuz, yok henüz yemeğinizi almadınız masa peşinde koşturdunuz,insanların kafasının dibinde beklediniz,geçerken sadece sigara ve muhabbet için oturanlara küfür ettiniz ve sonunda masa bulduysanız da tek başınıza oturduğunuz için pis bakışlarla karşılaşıyosunuz.üstelik bu kalabalık ramazan ayında iftar saatinde yaşanıyor,sonrasını düşünemiyorum düşünmek istemiyorum,umarım sadece ilk günlerdeki kalabalık sonucudur yoksa cevahir bizim için yemek açısından işkence olur ve yemeğimizi yiyerek gitme olayına girmek zorunda kalırız.güzel taraflarından bir tanesi de sineması,şu anlık 5 salon açılmış gördüm fakat çok katlı olması ve rengarenk dekorasyonuyla baya güzel gözüküyor.tamamen açılınca ve sinema kompleksi içindeki yürüyen merdivenler çalışmaya başlayınca,oturma yerleri ayarlanınca açılan salonlarla beraber yanılmıyorsam 11 salon olacak.başbakana verilen sözle açılma telaşıyla biraz aceleye gelmiş ve biraz toparlanmaya ihtiyacı olsa da güzel bir yer.

bettyboop,şişli
    (bettyboop, 18.10.2005 00:52)
  4. şişli de kurulmuş avrupa da en büyük, dünyada ise ikinci olan bi alışveriş merkezi.. büyüklüğü kesinlikle anlatılmaz bir gün de gezicek kondisyon da hiç bir türk gencinde yoktur. ulaşımı çok kolay şişli metroda iniyorsunuz ve sola yürüyorsunuz kapıları size ardına kadar açık zaten. girdiğiniz anda solunuzda hiç bitmiyecek bi koçtaş war. onun yanında büyüklüğü m harfi ile anlatılan mmm migros var ve bunlar sadece ön sağ tarafta. ilerisi de var burdan genişliğini düşünün arkadaşlar. bankamatik yerine banka şubeleri var. içinde kesinlikle araba şart. yok yok bu alışveriş merkezinde. bi üst kata çıkıp tamamen gezemeden yorgunluk belirtileri başlıyoor kendinizi 4. kata restorant bölümüne atıyorsunuz. tamamen bitmiyor kesinlikle. tam olarak gezmek için 3 gününüzü ayırmanız şart. o kadr çok şey var ki aradığınızı bulamazsınız. biraz daha güsel yerleştirseler güzel olurdu.. bu arada sıkılırsanız eğer ep diye bir yer var orda dvd izleyin. cevahirde yaşamak kesinlikle eğlenceli olurdu!!
    (agentsmith, 24.10.2005 22:57)
  5. hayvanlar gibi büyük alışveriş merkezi. eğer ki içeride bir arkadaşınızı kaybettiyseniz boku yemişsinizdir lakin üç boyutlu çevre, şıkır şıkır ışıkların altında beyniniz sağa sola bakmaktan dönebilmektedir.
    (neverwinter nights, 26.10.2005 19:50)
  6. gökdelen de dikseler,dünyanın bilmem kaçıncı büyük alışveriş
    merkezini(!) de yapsalar anlayış değişmiyor dedirten sinir bozucu yer.
    (tifosi, 28.10.2005 20:38)
  7. ilk ve tek ziyaretimde "een büyüğünü yapmışsın aferin de aklını da mı yedin arada be adam?" dedirtmiştir bana, zira metro girişinden giren bir müşteri olarak yaya kapısını -mı desem nasıl anlatsam işte caddeden girilen kapı diyebiliriz- kullanan anneyi bi türlü bulamayışımın, resmen yarım saat elimde telefonla cinnet geçirmemin tek sorumlusu -annemin yön tarif etme özürünü saymıyorum ne de olsa annedir-, en uyduruk işhanlarında bile görülebilen lakin bu devasa mekanda bulunmayan yerleşim panolarıdır. emeği geçenlere içten takdirlerimi sunuyorum.
    (iris, 28.10.2005 20:57)
  8. rivayetlere göre bi ucundan bakıldığında öteki ucu görünmeyen alışveriş merkezi.
    (bkz: ben görmedim ama arkadaş anlattı)
    (bkz: başkasının yalancısıyım)
    (bozuk süt, 28.10.2005 23:14)
  9. gereksiz büyük alışveriş merkezi. hakkaten gereksiz.
    (ninca, 28.10.2005 23:41)
  10. tuhaf birşeydir ki içinde sigara içmek yasaktır diye bir uyarı bulunmayan alışveriş merkezi.
    (magarsus, 28.10.2005 23:50)
  11. benim yanlış adres vermemden ötürü beklediğim ve diğer kişiyi de cevahir otelinin önünde bekletmeme neden olan mekan. sorun cevahirlerde aslında, benimki sadece kafa karışıklığı*.
    (gülümsün, 31.10.2005 11:51 ~ 12:26)
  12. henüz 3d sineması ve eğlence merkezi açılmamış yer.eğlence merkezi açılınca disneylandle yarışabilecek kadar kaliteli olacakmış diyorlar.gittim beğenmedim.tek beğendiğim yeri tavandaki dev saat.hakkatten güzel olmuş o!ama on yıl boyunca cevahir için katledilen doğal alanı düşündükçe bir sinir kaplıyor bünyemi!
    (love metal, 31.10.2005 12:02 ~ 17.01.2006 14:55)
  13. ekşi'nin haftalık dergisinde okuduğumda bir geyik unsuru olduğunu düşünüp ciddiye almadığım (o gene nasıl isim öyle), gerçek olduğunu bir arkadaşımın oradan gelip benle buluşması neticesinde kavradığım, hakkında alışveriş merkezinden bile büyük olduğuna dair efsaneler anlatılan yer.
    (vishnu, 04.11.2005 20:43 ~ 20:43)
  14. istanbul şişli'de yapılan devasa alış veriş merkezinin ismi.tamamen gezmek 8 saat sürüyormuş.
    (fakespeare, 05.11.2005 00:16)
  15. gez gez bitmeyen 5 kat ve 1 asma kattan oluşan şişlideki avrupanın en büyük alışveriş merkezi.
    (delilah, 05.11.2005 23:34)
  16. (bkz: http://www.istanbulcevahir.com/)
    (zeus, 21.11.2005 10:07)
  17. kapılarının yukarıda 9:15 civarı aşağıda metro çıkışındaysa 10'da açıldığı ve kazare bu 45 dakikalık aralıkta içeri girip canı sıkılarak metroya gitmek isteyen bir müşteri varsa aşağıdaki güvenlik hazretleri tarafından usame bin ladin muamelesi gördüğü gudik merkez.
    (wondrous, 21.11.2005 10:36)
  18. logosu, armada'nın logosunun basitleştirilmiş hali gibidir. renkler bile aynı.
    (creepingdeath, 21.11.2005 11:25)
  19. yapımına aslında 16 yıl önce başlamışlar, taaa bedrettin dalan büyükşehir belediye başkanıyken, yeşil alan yerine yoğun yapılaşmaya yol açan bu bina büyük tepki görmüş. nurettin sözenin belediye başkanlığı sırasında ise arsa anlaşmazlıkları nedeniyle kesintiye uğramış proje. 1988 yılında açılan yarışmayı japon minoru yamasaki kazanmıştı ama bugün inşa edilen binanın mimarı ise nedense ayşe cevahirdir.
    bence bulunduğu yer itibariyle bölgede olan trafik yoğunluğunu bin katına kadar çıkrabilcek türden çirkin bir proje ve rengi de çok kötü.
    (hepatt, 26.11.2005 13:48)
  20. 64.000 metrekarelik arsada yapılan 360.000 metrekarelik binada 280 mağaza, 34 "hızlı yemek" alanı, 55.000 metrekare eğlence alanı bulunuyor. 6 katlı binada 22 asansör ve 856 yürüyen merdiven mevcut. 856 yürüyen merdiven, kaç basamak ediyor acaba?
    (hepatt, 26.11.2005 13:52 ~ 05.03.2006 15:00)
  21. avrupanın en büyük alışveriş merkezi imiş.
    fakat pazar günü yemek yemek için oturacak yer bulunamıyor.
    (trustno1, 27.11.2005 01:29 ~ 01:30)
  22. new york, amerika'daki bloomindale'dan sonra dünyanın da 2. en büyük alış veriş merkezidir.
    (ubiquitous, 27.11.2005 01:32)
  23. inditex'in bütün markalarını türkiye pazarına soktuğunun kanıtı olan alışveriş merkezi.
    (bkz: zara)
    (bkz: bershka)
    (bkz: pull and bear)
    (bkz: oysho)
    (bkz: stradivarius)
    (bkz: zara home)
    (famenoth, 28.11.2005 22:11)
  24. ismen yaşama saplantısı (bkz: okan üniversitesi)
    (arkeopteriks, 29.11.2005 01:07)
  25. çok biçimsiz yapılmış bir alışveriş merkezidir, mağazalar yan sokaklara gizlenmiş gibidir.
    (magarsus, 29.11.2005 01:14)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil