belki ilginizi çeker
  1. · cevabı 3 sayfa süren final sorusu
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · yelkenleri suya indirmek
  9. · eski reklamlar

cevabı 3 sayfa süren final sorusu  

1. eğer sözel bir bölümde okuyorsanız (özellikle de edebiyat) bütün sınav soruları bu gruba girer. tabii bilene. biz yine yarım sayfa yazıp veriyoruz.
    (yorkshire, 08.01.2008 22:11)
  2. cevap kağıtları kıvırılıp hocanın götüne sokulunca daha çok zevk alacağı kesin sınavın sorusudur.

(bkz: kalın)

siz teknik resimde neden a0 kağıt kullanılıyor sanıyorsunuz?

(bkz: uzun)
    (ahmet karaca, 08.01.2008 22:13)
  3. bir de şu var ki düşmanımın başına gelmesin dedirtir.

(bkz: hocanın 3 sayfa cevap kağıdına sıfır vermesi)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 08.01.2008 22:14)
  4. finalde 1 saat 50 dakikada 7 sayfa çözüm yapmak zorunda olan ve vizede aynı sürede 3 sayfa çözüm yapmış, sonucunda 23 alabilmiş benim için pek de önemsenmeyecek olay.

(bkz: yapı statiği)
    (amele mektebi, 08.01.2008 22:14)
  5. (thedewil, 10.01.2008 10:18)
  6. yarım sayfaya sığdırmak mecburiyetinde olduğum cevabı 3 sayfa süren final sorusu çözmeye çalıştım geçenlerde. sığmadı tabi. hocama mahsus el-am ederim.
    (gomünüst, 10.01.2008 10:27)
  7. yazımın iri ve yaygın harfli olması ve paragraf, işlem vs ler arasında boşluk bırakarak düzgün ve okunaklı yazma alışkanlığında olmamdan dolayı çoğu sınavda karşılaştığım durum. ben bir kağıt daha, bir kağıt daha derken sınavdaki diğer kişilerin morali bozulur ve kendi cevapları o kadar uzun yer tutmadığı için cevaplarının yetersiz olduğu hissine kapılırlardı.

edit:bu girimin neden en sevilmeyen girilerim arasında olduğunu anlamaya çalışıyor ve fakat anlayamıyorum.yazı karakterim mi nefret topladı, ilave kağıt almak zorunda kalmam mı, düzgün ve okunaklı yazmam mı. anlarsam hemen kendimi düzelteceğim.
    (arapbebek, 10.01.2008 10:39 ~ 11.01.2008 10:31)
  8. ekonometri sınavı sorularına hakkıyla cevap verilirse oluşacak durumdur.ama bizlerin zorlaması ve hocalarımızın da işine gelmesiyle bu yol seçilmemektedir.yoksa bir formülde bulunan 5 ya da 6 değerin her birinin bulunması 1 sayfa sürer gider.
    (jugador, 10.01.2008 11:35)
  9. işin başında bi işlem hatası vardır. hiçbir final sorusu o kadar sürmez, sürmemelidir. uzadıkça bi terslik bi problem olduğuna daha kuvvetli bir işarettir. evet evet, en fantastik açılımları, dönüşümleri yapmış olabilirsiniz ama siz de hata ypamış olabilirsiniz. sakin olun. hatadır olur. hepimiz yaparız. soruun başında 2+2=5 gibi ufak bir hata yapmışınızdır ya da bi yanlış anlama vardır. ufak bi hata... silmeyin, yeni kağıt isteyin ve orada kısaca çözün.
    (azwepsa, 10.01.2008 11:36)
  10. bir hocamız bunu şöyle açıklamıştı:ben vize kağıdı okumam,o kadar zamanım yok.ben kağıdı elimle tartarım,şöyle bi bakarım,geçer not almak isterseniz en az 3 yaprak vermeniz gerekir.

maksimum iki yaprak verdiğim ve hep geçtiğim hocadır.hürmetler ederim
    (heroine, 10.01.2008 11:45)
  11. muhasebe sorusudur o. değil 3 sayfa gerektiğinde 10 sayfa bile sürer. bir şirketin yıllık envanter, bilanço, defter-i kebir, mizan, gelir tablosu v.b. hepsini bir sınav süresine sığdırmak kolay mıdır? verilen sınav süresi en az 2 saat olsa da mesela yıl sonu bilançosu hiç bi zaman yetişmez. hem 10 sayfa hiç düşünmeden yazsam ben 2 saate yetiştiremem ki.. *
    (absinthe, 10.01.2008 11:45)
  12. bence de muhasebe sorusudur.hocanın verdiği post-trial balance zaten soru kağıdının yarısını kaplar,sonra yapmanızın istendiği transactionlar verilir.ki hoca da en önemli noktaları okunmayacak yerlere yazar.sonra bu transactionları ledger ve journala geçirmenizi,üstüne depreciation hesaplamanızı ister.ama durun daha bitmez daha sonra bu hesapları kapattırır ve de income statement and balance sheet çıkarttırır.ben 4 sayfaya sığdırdım diye sevindim bu sınavdan sonra.aslında çıkartılan balance sheet'in hiçbir anlamı yoktur,çünkü bu bilanço sınavlarda hiçbir zaman denk çıkmaz.ama toplamda denkmiş gibi yazıp verirsiniz. (bkz: bizzat denedim gördüm)
    (kemancı cerenimo, 10.01.2008 12:15)
  13. 14 kasım 1982'nin o uğursuz sabahında, tepki ile tahrik hocası doç. dr. iltem özdol tarafından sorulduğu söylenir. bugün ise, söz konusu sayfalardan biri british museum'da sergilenmekte, ikincisi solomon guggenheim koleksiyonunda, üçüncüsünün akibeti ne yazık ki meçhul. efsaneye göre gidiş yolunun anahtarı bu kayıp sayfadaymış. bulana veya getirene hatırı sayılır bir ödül vaadedilmiş.
    (tembel, 10.01.2008 12:22)
  14. dinler tarihidir, arkeolojidir, sanat tarihidir ama geçmiş tarihle bir alakası vardır emin olun...fakat ne kadar uzun yazdığınız değil ne yazdığınız önemlidir.arkadaşınızda üç sayfa yazar hattaelleri patlar yazmaktan 90 alır ama siz yazarsınız üç sayfa 66 alırsınız...burda bir çelişki mi vardır!asla burda tek hata üç sayfalık yazıda bi bok anlatamamanızdan daha doğrusu bildiğiniz iki üç şeyi temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp anlatmanızdan kaynaklanır.

ayrıca öyle sorunun da öyle finalin de allah belasını versin!
    (ağır hasarlı, 10.01.2008 23:35)
  15. bir ünverdi klasiğidir bu soru. sayısal sınavlar olmasına karşın uzadıkça uzar. 3 soruluk bir sınav sonunda 11 sayfa cevap verirsiniz ama içeriğin doğru olduğundan da şüphe edersiniz hala. 4 yıllık makina macerası boyunca en uzun sınavlar herhalde necmi hocanın sınavlarıdır.
    (secretblood, 11.01.2008 00:11)
  16. -görüntü dili açısından kurguyu anlatınız.

tam o sırada siz kendi kendinize "e hocam anlat anlat bitmez bu" derken, gözünüz, hocanın düştüğü nota ilişir.

not: tek kağıt kullanılacaktır.

(bkz: radyo televizyon yayımcılığı)
    (ceyyar kermit, 11.01.2008 00:17)
  17. hukuk, siyasal vb bir alanda okuyorsanız size sorulması kuvvetle muhtemel final sorusu olup yadırganmaması da gereklidir.

kendisi zaten bir sayfa tutan hukuki bir olayın analizi, takdir buyurursunuz ki, birkaç sayfa yazı yazmanızı gerektirecektir.

keza, siyasal öğrencisi iseniz, hocalarınız, sordukları sorularda "anlatınız", "tartışınız" vb bir ifade kullanmışlarsa sizden bilgiden ziyade yorum istemektedirler. bu durumda bu yorumu yaparken bir ön bilgilendirme yazısı yazmanız konuya vakıf olduğunuzu bildirmek açısından elzemdir. devamında kendi şahsi kanaatinizi kompozisyona dökmeniz ise istenendir.

"islamiyet öncesi ve cumhuriyet sonrası türk siyasal hayatında militarizmin gelişimini ve askerin yönetim hiyerarşisindeki konumunu yerel yönetimler ve yönetişim kavramının merkeziyetçilikle kesiştiği noktada oluşan hegemonik ilişkiler ağından hareketle tartışınız."

"fuat paşa'nın 'bir devlette iki kuvvet olur. biri yukarıdan, biri aşağıdan gelir. bizim memlekette yukarıdan gelen kuvvet cümlemizi eziyor. aşağıdan ise kuvvet hasıl etmeye imkan yoktur. bunun için papuççu muştası gibi yandan bir kuvvet kullanmaya muhtacız. o kuvvetler de sefaretlerdir.' sözünü osmanlı'nın batılılaşma macerası çinde anlamlandırınız, sonuçlarıyla tartışınız."

buyurun size iki tane "cevabı 3 sayfa süren -tutan daha doğru ama- final sorusu" örneği. ilki tamamen tarafımca uydurulmuştur. ikincisi ise bana ve dönemdaşlarıma istanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi' nde 2006 haziranında sorulmuş bir final sorusudur ve test edilip onaylanmıştır ki temellendirilmiş ifadelerle bezeli tam cevabı üç sayfaya yakın tutmaktadır.

tabi bu anlatılan durum sosyal bilgiler alanlarında eğitim gören tüm herkes için geçerlidir.
    (meramise, 14.01.2008 12:32 ~ 13:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil