cep telefonunu duymayan ebeveyn 

adana çık aradan

1. tipik bir ebeveyn hareketidir. titreşime al, sesini arttır, kırk elli kere çaldır nafiledir, sonuç değişmez. arayan aile bireyini delirtir.
    (tamdely, 03.07.2008 12:14)

2. telefon sesini duyarsa ölecek hastalığıvardır bu ebeveynlerde.kıçını yırt yine de duymazlar.bir numaralı kanser sebebidirler.
    (lostche, 03.07.2008 12:25)
  3. - baba bak sana cep telefonu aldım.
    +o ne be? ne telefonu dedin?
    (busburak, 03.07.2008 12:34 ~ 12:36)
  4. telefonu cepte taşınabilecek ve herzaman yanında olabilecek türden olduğunu benimseyememesindendir.sürekli sabit telefon edasıyla masa üstüne ya da sehpa üstüne ya da sadece aynı odada durması gibi.hatta cep telefonu'nun yeri o kadar benimsenmiştir ki yanına hemen aklına gelince bulması gereken eşyalarda koyulur.misal:gözlük,cüzdan,fatura...sabit psikolojisinden kurtulamamak.
    (silhouette, 03.07.2008 12:54 ~ 12:55)
  5. cep telefonu çamaşır ipiyle boynuna asılası ebeveyndir.
    (rushmo, 03.07.2008 12:59)
  6. dışarı çıktığında cep telefonunu çantasının içinde duymayan anne'dir. sizi meraktan çıldırtana kadar uğraştırır.
    (billy, 03.07.2008 13:01)
  7. hiç bir daim telefonu duymayan babaya sizin söyleyemediğinizi söyleyen bir arkadaşı varsa, hem de ulu orta bir nebze de olsa içinizi rahatlatan durumdur.
    - lan naci al o telefonu sok bi tarafına iyi mi!
    hıncınız alınmıştır.
    (ferforje, 03.07.2008 17:30)
  8. "o telefon ne işe yarar?" dedirten ebeveyndir. ya telefonu koyduğu yere dikkat etmelidir ya da sesini sonuna kadar açmalıdır.aksi takdirde ebeveyni arayan çocuk çıldıracaktır.
    (blueberry, 03.07.2008 17:59)
  9. elli kere ararsın duymaz bir de üstüne " yarım saat geçiktin neden haber vermedin? " diye fırça atan ebeveyndir.
    (koyumavi, 03.07.2008 20:00)
  10. allah belamı versin ki babam bu.

yolcu minibüsü kornası kadar yüksek çalan bi cep telefonuna sahip olmasına rağmen cep telefonunu duymaz. taşır sadece. çalınca açması ve hatta gelen reklam mesajlarını okutmak icin de yanına bi adam lazım. cep telefonunu zaten sadece aramak icin kullanır. onuda eliyle değil. üzerine oturup milleti arar paso. 100 kontörle taş çatlasın 2 cumartesi annemi arayıp bi şe lazım mı der ve biter.

sonra noldu benim kontörler kim yedi. oturma şu telefonun üstüne be adam oturmaaa.
    (prezerlatif, 03.07.2008 21:08)
  11. (bkz: cep telefonu için aranan aksesuarlar)
    (tonguç, 03.07.2008 21:21)
  12. bir başka gıcık durum

(bkz: cep telefonunu duymayan arkadaş)
    (bkz: kendinden bilmek)
    (epitaph, 03.07.2008 21:55 ~ 22:06)
  13. bir diğer tür de çalan zil sesini duyup kendi telefonu olduğunu anlamayan ebeveyndir. "baba koş bu senin", "hey anne telefonun çalıyoo!" gibi naralar atarım ben evde sık sık.
    zil sesleri benzese gam yemem, lakin...
    (marjane und eudaimonia, 03.07.2008 22:00 ~ 22:00)
  14. telefon sessizdeyken yaşanabilecek hadise zira herkesin başına gelebilir..

yoldasındır mesela. canın sıkılır açar bakarsın telefona "bir cevapsız çağrı" anne aramıştır. bunun üzerine sen ararsın açmaz. meşgule düşene kadar ararsın ararsın..en sonunda umudunu kesersin doğal olarak. 10-20 dakika sonra tekrar açıp bakarsın telefona bir de ne göresin "bir cevapsız çağrı".. anne aramıştır. bunun üzerine sen ararsın açmaz. meşgule düşene kadar ararsın ararsın.. en sonunda umudunu kesersin doğal olarak. 10-20 dakika sonra.....

diye devam eden hadisedir ki biz bunu çok yaşarız.. ne annem telefonunun sesini açar ne de ben.
    garip bir zevk mi alıyoruz bu durumdan bilmiyorum..
    (epitaph, 03.07.2008 22:06)
  15. bu değilde çaldığında uzun uzun ekrana bakıp arayan kişi hakkında detaylı yorumda bulunması ve yorumunu yaparken telefonun ısrarla çalması benim sinirimi doruğa taşır..cep telefonunu duymayan ebeveyn zor rastlanır o ciyak ciyak zil sesiyle imkansızdır duymamak..
    (acımadıki, 03.07.2008 22:17)
  16. bunların diğer bir çeşidi de cep telefonunun çaldığını duyan, fakat başkasınınki zannedip kendisininkine bakmaya zahmet etmeyen ebeveynlerdir..
    (bkz: annem)
    sağolsunlar meraktan çatlatırlar. eve gelindiğinde de şu cevap alınır kendilerinden:
    - aaa sen aradın da benimki mi çaldıııı? hiç farkında diiliiimmm. ben de diyorum kiminki çalıyosa neden açmıyo diiyeee....
    hatta ve hatta bu ebeveynler titreşimi de otobüs titremesi zannederler..
    tekrar (bkz: annem)
    - anne aradım aradım neden açmadın ?
    + ee çalmadı ki telefonn !?!
    - titreşimdeydi zaten çalmıcaktı, titricekti
    + aaa ben otobüs titriyo sandıımmmmm !?!?

(bkz: ölün mü öldürün mü)
    (zeynepp, 03.07.2008 22:23)