belki ilginizi çeker
  1. · kız arkadaşının ayakkabısını bağlayan erkek
  2. · sözlük olayını elime yüzüme bulaştırmam
  3. · ender bir araya gelen şeyler
  4. · sportmenlik dışı faul
  5. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · ezel
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · galatasaray
  5. · boylumlama
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  8. · tevhid i tedrisat kanunu
  9. · teselli

centilmenlik  

1. kimi çevrelerce kılıbıklık olarak görülse de aslında kızların erkek arkadaşlarında bulunmasını istedikleri bir özelliktir.
    (esdora, 20.07.2004 13:02)
  2. genel olarak erkeklerde bulunması gereken bir özellik. lakin kimi çağdaş kadınlarımızın ise eşitsizlik olarak gördüğü şeylere sebebiyet vermektedir.
    genel olarak tanımlamak gerekirse bayanlara karşı incelik, kibarlık göstermek de denebilir.
    mesela modern zaman şövalyelerinden kabul ettiğimiz bu centilmen erkek ırkı;
    her zaman kapıları açma, gidilecek yerde bayana öncelik tanıma görevlerini yerine getirmelidir ilkin.
    soğuk havalarda üşümeyi engelleme görevi yine centilmen erkeğe aittir. (biraz türk filmi fantezisi oldu farkındayım)
    torbaları taşımak, dolaplardan bir şeyler almak, ağır işleri yapmak da kadın kısmısına bırakılmayacak işlerdendir.
    lakin bunun aşmış versiyonu olarak yorulduğunuzda sizi taşıyacak, çantanızı taşıma görevini dahi üstlenecek ve hatta bağcıklarınızı bile bağlayacak erkekler olacaktır.
    bir adet de kola kutusunu açarken tırnaklarımın kırılma ihtimalini düşünüp bana kolanın açma halkasını açtırmayan sevgilim vardı ki herkese nasip olması dileğiyle.
    bunun dışında self servis yerlerde yemeği dişi ırka taşıtmamak, oturulacak yerde önceliği bayana vermek, küfürlü konuşmamak(gerçi artık bunu yapan erkek kaldı mı meçhuldür ama) örnek verilebilir.
    kısacası ince düşünmektir. karşındakinin bir dişi olarak güçsüz ve korunmasız olduğunu fark edip onun için bir şeyleri kolaylaştırmaya çalışmaktır centilmenlik.
    sanırım ki hesap ödemek bu saydıklarımın içerisine girmemektedir. ne de olsa hiçbir görgü kuralı parayla satın alınacak kadar ucuz değildir.
    (kolektivist kedi koleksiyoncusu, 04.10.2007 07:53)
  3. bir zamanlar bayanlara karşı erkeklerin kibar olması durumu.fakat artık böyle bir kavram yavaş yavaş kaybolmakta ve yerini kabalaşmak ve vb gibi kelimelere bırakmakta.
    (skyward, 04.10.2007 09:14)
  4. kadınların erkeklerde aradıkları süper ötesi kavram. ulan yazmayayım yazmayayım diyorum dayanamıyorum be sözlük. bu konuda o kadar saçma kriterler var ki, geçen gün hiç tanımadığım bir dişi kişiliğin konuşmasını duyup, böyle saçından tutup duvara vura vura öldürmek istedim. hatta çığlık attıkça daha sert vuracaktım kafasını duvara. ancak centilmen bir erkek olduğumdan tabi ki yapmadım. anlatacağım konu aslında çok klasik bir muhabbet, biraz önce sözlükte de bilimum giri görünce bu konu hakkında, hadi bir giydireyim saçma dişi kişiliklere dedim.

neyse efendim, geçen oturmuşum çayımı yudumluyorum üniversitede, yan masada da senden benden yakışıklı, evlat olsa sevilmeyecek bir dişi oturuyor. insanları asla dış görünüşü ile değerlendirmem, tarzım değil, ancak hangi malın yarattığı belli olmayan standartlarla başka insanları derecelendiren, bir de üstüne kendini bir bok sanan insanlara her zaman kıl olmuşumdur. bunlardan da bir sürü vardır zaten gerçek hayatta, project mayhem gerçek olduğunda sadece biz kalacağız üzülme arkadaşım! velhasıl sıkıntıdan dinliyorum yan masada geçen muhabbeti...

dişi kişilik 1: ya kızım hayvan ya adam ilk buluşma kızım bu sandalyemi çeker oturtur insan di mi yaaa
    dişi kişilik 2: hesabı ödedi mi kızım bari ya, o kadar da hayvan değildir.
    dişi kişilik 1: ödedi ya tabi yuh artık o kadar da değil.

efendim, dünyayı gezdim, türk kadını kadar arsız, kendini bir bok zanneden, erkeğin ona muhtaç olduğunu sanan bir başka ülke kadını görmedim. hatta aratınız sözlükte kadın erkek ilişkileri ile ilgili giriler, en az bu tip 10 tane mal dişi bulursunuz anında. ha türk erkeği çok mu iyi onu da tartışırım da bu giride dişilere giydiriyoruz, daha en başta dedik...

şimdi analiz edelim, bu konuşmayı. her zaman anlayamadığım, hangi gerizekalı insanın ne zaman, ne şekilde bulduğunu hep düşündüğüm bir kavram, "kadının sandalyesini çekip, oturmasına yardımcı olmak" kavramıdır. yeri gelince kadın erkek eşittir höy höy höy diyen dişilerin bir çoğu bunu ister erkeklerden. yahu arkadaşım sen gerizekalı mısın kendin oturamıyorsun? hayır fiziki bir engelin olsa ben zaten taşırım sırtımda seni, o cefayı çeker oturturum her yere de, fiziken sağlam ve akli dengen yerindeyse, sandalyeni niye çekiyorum, "buyrun oturunuz" diyorum? ha ısrarla istersen bunu yapmayı, ben piç adamımdır, dayanamam komple çekerim sandalyeyi, göt üstü oturursun yere, orası ayrı konu... burada uyuyan ve benliğini satan erkek milletine sesleniyorum! özünüzü bulmanız için yapmanız gereken de bu, kibarca sandalyeyi çekip, "otur aşkım" dedikten sonra, komple çekin sandalyeyi ve göt üstü otursun dişi kişi yere! bu sayede matrix'den kurtulacaksınız... burada bir parantez açmak istiyorum (ey gerizekalı şekilci dişi topluluğu, siz ne kadar kibarsınızda sandalye çekme ile erkeğin kibarlığını ve centilmenliğini sınıyorsunuz?)

ikinci konuya gelirsek, yine eşitlikten bahseden, hayat müşterektir, herşeyi paylaşmak gerekir diyen dişi insanları, iş hesabı ödemeye geldiğinde, "siktir et kızım girsin hesap herifin götüne" anlayışını benimserler. örneğimizdeki dişilere baktığımızda, üniversite dişisi olduğunu görüyoruz. e bu bahsettikleri adamda üniversite öğrencisi. lan zaten adam öğrenci ise yiyecek yemek bulamıyor, her ay faturaları nasıl ödediğini bir allah bir o biliyor, bunun üstüne senin aç karnını doyuruyor, bir de arkadaşına dönüp "e kızım sike sike ödeyecek hayvan değil ya" diyorsun. hep anlayamadığım bir kavramdır bu, iki kişi de birbirine yemek ısmarlayabilir, ama ne alaka bir tarafın cinsiyeti nedeni ile sürekli hesabı ödemesi?

işte bazen bu ve bunun gibi saçma sapan kural olmuş ve özellikle türk dişisi tarafından olmazsa olmaz kurallara isyanım var arkadaş. özeniyorum lan avrupa'ya, ne teknolojisine, ne gelişmişliğine, ne karısının kızının güzelliğine, avrupa dişisinin kasmadan, şekilci olmadan ilişki yaşama tarzına özeniyorum arkadaş.
    (1925, 18.07.2008 09:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil