belki ilginizi çeker
  1. · cennettenkovulan ile tanrı arasındaki ilişki
  2. · lütfen bana hiç duymadığım bir yalan söyle
  3. · şuna üç beş bişey verin de gitsin
  4. · uyumak baba tanrı kadın cennet
  5. · imalat hatası
  6. · yoklamadaki nicklerden şiir yazmak
  7. · tanrı adil değildir
  8. · prim yapacak başlığa yazmak
  9. · sözlükte 2008 yılının unutulmaz olayları
  10. · eve su getiren sucu
gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · domuz gribi
  6. · demokratik sol halk partisi
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · dünya kadınlar günü
  9. · hep aynı

cennettenkovulan  

sayfa  / 3
  1. adem ile havva'yı niteleyen sıfat. tabi birleşik yazınca sebze gibi oluyor.
    (ageylan, 25.04.2008 12:38)
  2. belli ki beyaz ince parmakların sunduğu parlak kırmızı elmayı ısırmış.
    hiç boşuna böbürlenmesin narin ellerin sahibi, kandırılmış değildir kimse!
    bu bile bile ladestir. elmayı ısırıp kovulmak ihtimalleri bitirir.
    (dendelis, 05.05.2008 20:10)
  3. bir süredir sadece yazdıklarını okuyabilmek için sözlüğe girdiğimi söylemekte sakınca duymadığım yazar.
    hoşgelmiş...
    (toşdidi, 07.05.2008 08:58)
  4. yazı yazmayı bilen adam. lakin çalmayı da biliyormuş. yazık.

http://www.uludagsozluk.com/...

emeğe saygı duymayı bilseydin keşke be hacı. senin yazdığın yazı aynı yöntemle başı-kıçı değiştirilerek başka bir yere taşınsaydı, "ama çalmamış ki, bak ben 'sıkıcı' demişim o 'hayattan soğutacak' demiş" diyemezdin. demezdin. kandırmayalım kendimizi değil mi?

selam ederim.
    (kopush, 29.05.2008 14:19)
  5. (bkz: lilith)
    (kara murat benim, 18.06.2008 01:21)
  6. admin'in kendisine yazdığı bi giri üzerine, üstümde olmalı şu an...

ama yapma yaaaaa!.bu ne be öfffff! bu sefer izin vermem. asla. bi kez oldu. yeterince canım yandı bu yüzden. bi dönem çok sıkıldım. amaçız hedefsiz kaldım. hala da sürüyor açıkçası bu durum. zaman zaman yenilmez olmanın durağanlığında tadı kalmıyor insanın. en güçlü olmak iştahsızlığa yol açıyor.

aaa yukarıdaki giri vardı ya ondan söz edecektim... nihavenduyek kardeşimizi adım adım uçmaya getiren sürecin tekradan yaşanmasına tahammül edemem. bunu net bi şekilde söylüyorum. elimden gelen her şeyi yaparım bunu önlemek için. cennetten kovulan adlı yazarın zamanla kendini kaybedip psikolojisinin bozulmasına müsade etmem. demin söz ettiğim nihanvenduyek gibi adım adım yıpranabilir. nihavenduyek ve çerçevesinde gelişerek sözlüğü bir dönem sarsan hadiselerle türünde bi şeylerin kokusunu alıyorum. aslında ben bu süreci istiyorum. ama böyle giriler olursa oraya gelemeyiz ki yaaa...

kaçacak. korunacak. saklanacak. pusucak. yahu böyle bi giri bu kadar erken yazılır mı? neden benim keyfimle oynanıyor? av istiyorum. doğru düzgün, aradığım kriterlere uygun bi yazar çıkıyor uzun müddet sonra, o da böyle bi giri sonrasında önceden işaretleniyor. off yaaaa valla yüreğim daraldı.

halbuki ben o burada büyüsün istiyorum. yazdığu duygusal, samimi yazılarla yavaş yavaş hayran kazansın. sözlükte epey bi kitlesi olsun. büyüsün. zirvelere takılsın. maç yapsın. güzel mesaj atsın. büyüsün... çok güçlü olsun. en sevilenler listesinin başlarında dursun ve listede yer alan herkes onu sevsin. sözlükte ağırlığı olsun. ben küçüleyim ama iyice. ona sataşarak biraz daha alçalayım. o daha da büyüsün. gerçi benim fanlar ile diğer yazarları seven regular insanların karakterinden tut bağlılığına kadar her şey çok farklı. bana biat edip seven yazarlar tam bi bağlılık gösterir. benim için her şeyi yapar. birine saldırdım mesela, benden önce adamın azğına sıçar. yapma canım yapma evladım derim anca sakinleşirler. regular yazarların hayranları ise, bakmayın "çok gülüyorum. tüm girilileri okuyorum" falan filan diyerek bık bık etmelerine, sevdikleri yazarı bi anüs boşluğunda satarlar. bunlar bi yazarı çok mu beğeniyor, ölüyor bitiyorlar mı, veririm ayarı bunların sevdiği yazara, sokarım itin götüne, yazı bağlamında sahip olurum jerk'e, bu ibişler de hemen "abi neydi o vuruşun öyle, nerelerden duyulddu hopatma sesin, ahhahahhaa süpersin yaa" diyerek bana yalamalık yaparlar. benim 1 fan'ım bunların 9-10'u filan eder. güce tapmak doğal sonuç gerçi.

gene ı'm so confused. yazarımız hakkında yazılan bu giriyi sevmedim. admin'den zaten çok korkuluyor. hakkında türlü söylentiler çıkıyor. bi de bu arkadaş tahmin ettiğim kadarıyla duygusal, hassaa biri. ve "yaaa bana tuhaf bi giri yazdı admin, onun yazdığı her başlıkta bi anlam olmalı" şeklinde düşünerek dağılıp sözlükte benim istediğim aşamaya gelemeyebilir.

geçmişi özlüyorum yaaa. hem de çok... buradaki ilk zamanlarımı... sıfırdan gelerek sözlüğün ne kadar sevileni sayılanı varsa hepsini aşama aşama, göstere göstere, bağıra çağıra bitirdiğimi. ahhh zirvede olmak ne kadar da kötü!!! mahallede kime bulaşsa ağzını burnunu kırarak elini vereceğini bilen bi delikanlının sıkkınlığını yaşıyorum. keşke regular bi beşinci nesil yazar olarak buraya gelebilsem de tekrardan başlayrak gene oyunu bitirebilsem.

yazmaya devam etmesini istediğim bi yazar. hayran olun lan sizde bu yazara. yani sevin. ortalık yıkılsın, bi hareket gelsin sözlüğe. sonra ben geleyim sislerin ardından. büyük yakalarım ve tüm gösterişimle...ahhh ya gene sen nehrindeki ördekler geldi aklıma. neyse bu yazar hakkında bundan böyle yazar mod admin kim olursa olsun herhangi bi şey yazan, benim tarafından incelemeye alınacak. bi bırakın ya gelişsin, büyüsün, fikir teatisi yapabileceğimiz bi güce, konuma, güvene gelsin. ulan var ya en sonunda ben kendim bi kaç yazarı en zirveye çıkararak kendime hazırlayacağım. bu ne ya offf...
    (kayser sozer, 27.06.2008 10:28 ~ 17.08.2008 19:51)
  7. yazılarını ilgiyle takip ettiğim ,çok değişik ifade tarzına sahip ,ayrıca vermiş olduğu tüm insanlığa tecavüz adlı ukteyi zevkle yazdığım yazar ..umarım yazmaya hep devam eder.
    (aysigma, 14.07.2008 12:40)
  8. bilenler bilir bir dönemler bu sözlükte nihavenduyek nickli bir yazarımız vardı. ne günlerdi? hatırlayınca efkar bastı bak şimdi. böyle duygu seli yazılar , pek içli pek hisli falan . benzer tadı alıyorum kendisinden. yazdığı girileri okuyunca tamamlayabilirsem tabii kendime gelmem bir beş dakikamı alıyor.

neyse ; tarzı olan bir yazar ama. beğenirsiniz beğenmezsiniz ama bir tarzı var. başlığa bakınca onun mu anlıyorsunuz. iyi bir şey bu tabii.

(bkz: heh heh hadi bakalım)
    (eleanor, 15.07.2008 20:23)
  9. süper.
    (it s all dark, 25.07.2008 16:54)
  10. gereksiz olduğu kadar gerekli olan insan.
    (tozduman, 28.07.2008 17:46)
  11. aslında benim. mis gibi bir evim vardı. iki ay kira ödeyemedim diye ev sahibim beni evden attı. gittim boktan bir ev tuttum. suyu musluktan değil, tavan arasından akan bir ev tuttum. cennetten kovulmuştum.

sözü açılmışken, eski ev sahibimin ağzını yüzünü sol gözünü izanını nizamını alnını ayağını sikeyim.
    (eksiksizuyum, 31.07.2008 21:56)
  12. yazılarını özenle yazan en beğenilesi yazarlardan birisidir.... daha nice başlığını sol frame de görmek dileğiyle.....
    (illumination altar, 05.08.2008 23:00 ~ 23:14)
  13. mister asabiyyet. geldiğim yere geri gitmek istiyorum diyen adam. anti-modernist, anti popülist, feminist, kapkaççı, teomanın kankisi.
    (aragones, 16.08.2008 23:28)
  14. nondır.
    (leda, 16.08.2008 23:29)
  15. sürekli bana siktir çekse de isyanını okumayı sevdiğim yazar.
    (tatalu, 17.08.2008 02:18 ~ 02:18)
  16. neden cennetten kovulduğu kolayca anlaşılabilecek adam. tanrıya sövdüğü kadar wondrous a sövsün sözlükten de kovulur.
    (durgan, 17.08.2008 14:51)
  17. bu gidişile değil cennetten kovulmak cennete bile giremeyeciğini düşündüğüm yazardır.gerçi ona göre çok da tındır anladığım kadarıyla ama yazdıklarını okumak güzeldir
    (jadore, 17.08.2008 14:56)
  18. gün itibariyle ya rüyasında tanrı görmüştür yahut kafayı tanrı ile bozmuştur.
    (shadowboxer, 17.08.2008 14:58)
  19. (luto, 17.08.2008 14:59 ~ 18.08.2008 00:27)
  20. tanrıyla arasında büyük bir sorun olduğunu düşündüğüm yazar kişisi.lakin ilginç girilerini takip etmekten kendimizi alamıyoruz efendim.
    (anjeliq, 17.08.2008 15:13 ~ 15:14)
  21. cennetten kovulması yetmiyormuş gibi cehenneme de kabul edilmeyecek adamdır.
    zaten tahminimce tek sorunu da budur. tanrı tarafından umursanmamak.
    kardeşim gavurluğun bile bir usulü vardır.
    ota boka puta falan taparsın samimi bir putperes olursun veya benim lan buraların tanrısı dersin. hepsinin gevurluk literatüründe yeri vardır.
    ama bunun yaptığına akıl sır ermez.
    tanrıya bu kadar çok öfke duyduğuna göre onun varlığına birçok kişiden fazla inanan biri olmalı.
    yoksa hangi gerzek varlığına bile inanmadığı birşeye bu kadar çok öfke duyar.
    varlığına birçok kişiden fazla inanan birininse tanrıya karşı bu kadar cüretkar olması ilginç.
    belki de o sürekli küfrettiği samimi olmayan dindarların samimi olmayan gevur versiyonudur.
    (voiceofloneliness, 17.08.2008 15:14 ~ 15:17)
  22. sinirli...
    kızgın...
    tanrı tarafından umursanmayan...
    aykırı...
    gavur...

vs. bir çok şey yakıştırıp söylenen yazar! hepimiz düşünme yetisine sahibiz, insanız ya o bakımdan! şimdi düşünme yetimizi bu adam üzerinde de kullanalım biraz. hiç kimsenin dikkatini çekmiyor bir ayrıntı herkes sadece tanrıya ettiği isyana kulak kabartıyor sonra da tabiri caizse bir çoğu da içinden hassiktir çekiyor... kimse düşünmüyor ki o "tanrı"yı sizden daha çok düşünüyor... sizden daha çok kafa yoruyor... ve hepinizden cesur olup o inandığınız, inancınızın sadece korkudan ibaret olduğu tanrınıza soruyor neden!
    küçükken babanızdan korkup ona söyleyemediklerinizi içinizde tutarken hatta aklınızdan bile geçirmeye korkarken ki gibi bir korkuyla cevabını bulamadığınız şeyleri düşünmeye bile korkarken o tanrıyı sizden çok düşünüyor...

cennet ya da cehennem onun için fark etmeyecektir... o çoktan arafı seçmiş... *
    (koyumavi, 17.08.2008 15:26)
  23. yazdıkları boş bir kafanın eseri olmayan bir yazar arkadaşımız, amma ve lakin kendi hoşuna gitmeyen şeyleri terbiye sınırlarının ötesinde tarif etmesi katlanılacak türden değil.

not: isyanın varsa var, adam ol akıllı konuş. teorin varsa koy ortaya adam gibi fikrini söyle denilesi yazardır.
    (iddqd, 17.08.2008 15:41 ~ 15:42)
  24. "tanrı" dedikçe "sikiyim sokuyum" dedikçe cüretiyle alkış toplayan, alkışlandıkça kendini kaybeden bir yazar gibiymiş bu.
    tanrı'ya baya baya inanan bir yazardır; aynı zamanda çelişken bir yazar değilse tabi. ondaki; inançsızlık, asilik değil, bildiğimiz korkudur.

not:inançlı biri değilim.
    bunu not olarak yazmamın sebebi, sırf bu yüzden eksileyebilecek yazarların olduğunu sezmemdir. hayır, eksilenmek problem değil ama anlaşılmaya engel olacak önyargıları da aşmak lazım.
    (kvashiorkor, 17.08.2008 16:07 ~ 02.10.2008 01:24)
  25. (ortam değişkeni, 17.08.2008 16:11)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil