belki ilginizi çeker
  1. · dobra dobra
  2. · soyadı ile alakası olmayan ünlüler
  3. · telsim feshane günleri
  4. · uyanır uyanmaz ekşi sözlüğü açan ünlü modeli
  5. · nurcan eren
  6. · beyaz sözlük
  7. · karizmatik isme sahip olan ünlüler
  8. · dany brillant
  9. · tanrıdan diledim
  10. · trabzon sözlük
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  3. · dersim katliamı
  4. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  5. · author
  6. · uykusu olup da uyumayan insan
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · osurmadan sıçmak
  9. · halay salonları

cenk eren  

sayfa  / 2
  1. kariyerine izmir'de başlamış, bilimum etiler bar ortamlarının tozunu yutmuş sonradan durgunlaşıp slow eserlere yönelmiş bir isim.

ama seviyorum, eleştiremiyorum, kızamıyorum. şeker bir insan.
    (wondrous, 30.04.2006 18:01)
  2. sezen aksu'dan iki tane beste alıp albümünde okuyunca hitap ettiği kesim reina kültüründen, entelijansiyaya kayan eski "eller havaya" şarkıcılarından. nazan öncel'den alacağı şarkılar da aynı etkiyi yaratabilirdi kanımca.
    (jugis nomen, 30.04.2006 18:11)
  3. an itibari ile makina programında sözlüklerde kendisine küfür edildiğini iddia edilen şahıs. nerede gördü acaba merak ediyorum.
    (rita, 22.04.2007 04:27)
  4. an itibari ile internetten ve sözlüklerden bir haber olduğunu ispatlayan şarkıcıdır. arkadaşım sen bizim bu sözlüklerde başıboş mu yazdığımızı sanıyorsun. moderatör denen bir kesim var. wondrous denen bir zat var. ben sana burda küfür edersem sözlükte barınabilirmiyim. azıcık araştırma yapsak ondan sonra eleştirsek olmuyor mu?şimdi kalkıp sözlük olarak biz seni mahkemeye versek bu laflarından sonra nasıl olur acaba?
    (dark elven, 22.04.2007 04:31 ~ 05:14)
  5. amacının sözlüklerde bugüne kadar girilmiş entry sayısını arttırmak olduğunu gözümüze sokan bunun üzerine hala entry girmemizi sağlamış şahıs.
    (bkz: o hikayede ki mal benim)
    (bkz: seni allaha havale ediyorum)
    (rethink, 22.04.2007 05:00)
  6. bunca senedir kendisi hakkında sözlüklerde 3 - 5 giri varken bir gecede 30 - 50 giri olmuş kişidir. kanımca bu gece makina programında bu lafları etmese kesinlikle bahsettiği küfürleri yemiş olmayacaktı.
    (dark elven, 22.04.2007 05:04)
  7. kendisinin "sözlüklerde küfür yazılıyor. silinse bile 24-48-68(?) saat süreyle orada kalan bu küfürü okuyanlar oluyor. okuyanlar da inanabilir. bu yüzden sözlükler kötü, ahlaksız." mantığıyla düşünürsek türkiye (kendisinin vatandaşı olduğu ülke olduğu için örnek türkiye, yoksa bu her ülke için geçerli) ve toptan dünya da kötü ve ahlaksızdır. çünkü türkiye'de ve dünya'nın her yerinde, sözlüklerde küfür edildiğinden çok daha zayıf bir kontrol mekanizması altında bolca küfür edilmekte, sağa sola küfürler yazılmakta; üstelik söylenen küfürler silinememekte, yazılanların da silinmesi veya düzeltilmesi 68 saatten uzun sürmekte, bu insanlara ceza verilmesi daha da uzun sürmekte, hatta ne kadar tekrarlarsa tekrarlasın verilen cezalar o insanın türkiye'de veya dünya'da bir kez daha konuşmasını engellememektedir. bir örnek; stadlarda sözlüktekinden sonsuz kat daha fazla küfür edilmekte, verilen ceza en fazla takıma 3 kuruş para ve birkaç maç seyircisiz oynama gibi komik olmaktadır. o küfreden seyirci de %99,9 doğrudan ceza almamaktadır. (hani belki bir gün bi amigoyu tesadüfen nezarette geceletmişlerdir.) bu durumda, aynı mantıkla futbol, futbol müsabakaları (hem maç bazında, hem de turnuva ve ligler), futbol stadları kötü, ahlaksız şeylerdir...

lafın kısası, bir ortam sadece küfür edilebilir bir ortam olduğu için kötü sayılsaydı, insanın konuşabildiği her yer kötü olurdu. işin özü; bu sözlük fobisi doğrudan internet'in bir suç kaynağı olarak gösterilmesinin, internet konusunda bilgisiz veya bilgili olsa bile o ortamı özümseyememiş insanlarda, bir internet korkusu ve anti-internetçi tavır yaratmış olmasından kaynaklanmakta. halbuki sanal ortamın neredeyse bir ayna gibi toplumu ve insanları yansıtmakta olduğu görülmüyor. gerçek hayatta olmayan hiçbir kötülük internet aleminde de var olamaz. internet'i bir evrene, onu oluşturan insanları da evreni yaratan bir tanrıya benzetebiliriz. nasıl evrende tanrının istemediği birşey var olamazsa, internette de insanın istemediği birşey var olamaz. bu durumda normalde cenk eren'e küfreden insanlar gerçekte var olmasalar, internette de var olamazlar. yani sözlüklere o küfürleri yazan insanlar aynı küfürleri gerçek hayatta orada, burada da ediyorlar, başkalarına söylüyorlar. kendisinin endişe ettiği gibi internette okuyup inananlar varsa, gerçek hayatta da duyup inananlar var. neden sözlük kötü? çünkü cenk eren kendisine küfredildiğini hemen öğrenebiliyor. aslında beyefendi bakış açısını değiştirirse; sözlüklerin kendisinden küfür edecek kadar nefret edenlerin ve bunlara inananların olduğunu tespit edebileceği bir araç olduğunu farkeder. sözlükler sayesinde (varsa) halk arasındaki yanılgıları öğrenip yalanlama şansı vardır aslında...

öte yandan toplumun da bu internet konusuna bakış açısını biraz değiştirmesi gerekir. internet eline her bilgisayar geçenin birşeyler yazabildiği bir mekandır. aynı ağzı olanın konuştuğu sokak gibidir. internette yazılanın doğruluğuna inanmak konusunda balıklama bir davranış içersine girmemek gerekir. nasıl sokakta yoldan geçen tanımadığınız birisi size "bilmemkim anasıyla ensest ilişkiye giriyomuş" dese inanmayacasanız. internette de böyle birşey okuduğunuzda hemen inanmamanız gerekir. insanların ağzı torba değil ve büzemiyorsak, internette yazılanlar da bohça değildir, düremeyiz. gerçek hayatta sizin adınıza dair bir söylenti çıkarsa başta sallamazsınız, yayılırsa da en fazla çıkar bi açıklama yaparsınız "bu yalandır" dersiniz. internette birisi doğruymuş gibi benzer şeyler yazmışsa da sokaktaki adam muamelesi yapar sallamazsınız. geniş kitlelere hitap eden bir sitede yazılmışsa da en fazla "silin bunu" dersiniz silerler. zaten haklı şikayetlerin gereğini yerine getirmeyen web sitesinin de ömrü kısa olur ve geniş kitlelere hitap edemez hiçbir zaman...
    (8844455, 22.04.2007 06:20 ~ 24.04.2007 06:45)
  8. sözlüklere karşı olduğunu belirtmek istemiş insan. kendisinin sözlükler hakkında hiç birşey bilmediği kesindir ve bariz bir şekilde belli etmiştir. efendim sözlükte küfürlü ve ya istenmeyen giriler için o girinin alt kısmında ya da üst butonlarda iletişim kısmı bulunmaktadır. ordan sözlükte istemediğiniz giriyi sözlüğümüze iletip gerekenin yapılmasını sağlayabilirsiniz. moderatörler bu bunlarıda dikkate almaktadırlar. onlar sözlükte ki tdk değillerdir. ama kendisinin dün akşam ki konuşmasından sonra sözlüklerden bolca rep alacaktır.
    (s a t o, 22.04.2007 12:34 ~ 12:36)
  9. kıvırma edebiyatının temsilcilerindendir. önce eleştirilmek güzel deyip, sonra sözlüklerde kendisi hakkında yazılanlardan dolayı sözlük oluşumlarını tasvip etmediğini açıklamıştır. ha tasvip etmezse etsin, çok da bir tarafımda afedersiniz.
    (dünyayı kurtaran adam, 22.04.2007 13:07 ~ 13:09)
  10. her ne kadar inkar etse de programdaki sözlerinden sonra sözlükteki yorumları artmış çaktırmadan da reklamını yapmıştır.
    (heliad, 22.04.2007 13:25)
  11. 23 nisan'da temsili olarak sözlükte imtiyaz sahibi olması gereken çocuk ruhlu kişidir. sözlüklerin kurucuları ile ilgili başlıkları görüp kimle ''nasıl dalga geçilmiş'', ''neden eleştirilmiş'' gibi girileri ve yorumları okuyunca herhalde kendisine yapılanların az bile olacağını kabul edecektir. bunca yıldır müzik piyasasında olmasına rağmen empati kavramını bilmemesi çok tuhaf. anlaşılan yeni bir döneme giriyoruz yavaş yavaş, ''sözlükler ile polemik oluşturup, medyada daha fazla görünmeyi istemek'' basına damgasını vuracak gibi.
    (dünyayı kurtaran adam, 22.04.2007 13:31 ~ 13:33)
  12. "saçma sapan yorum yapıyorum ilgimi çekiyorum ekolü"ne müthiş bir katkıda bulunmuş cahillik kurbanı şahıs.
    (alter egoma yenik düştüm, 22.04.2007 13:32 ~ 16:46)
  13. sözlükler hakkında hiç fikri olmadığı halde orada küfrediyorlar,hakaret var diye makina da ağlayan şahsiyet.kafaya takmış küfrediliyor diye kardeşim gir bir bak bakalım neler yazıyor,neler konuşuluyor,senin şimdiye dek yazdığından, yazabileceğinden binlerce kat güzel şeyler yazıyor burada(hakaret mi ettim yoksa),senin nükhet duru ile oluşturduğun gündemle dalga geçiyor insanlar diye bok atmak anlamsız oluyor ki bu sözlüğün çok küçük bir kısmını oluşturuyor buradan duyuralım kendisine daha fazla bu konularda cahil kalmasın yazık,acıdım izleyince.
    (sirseri, 22.04.2007 13:43 ~ 13:44)
  14. adam küfüre takmış. herhalde sözlük ortamlarını forum ortamlarıyla karıştırıyor ya da eleştiriye dahi gelemiyor. eleştirilmek için bile, ortaya bir şey koymak lazım gelir. 8 yıllık ekşi sözlükte bile 22 nisan 2007 tarihine kadar, hakkında yazılanlar 13 maddeyken, bir gecede 30 madde daha eklemişler şahsına. sözlüklere "ahlaksız" etiketi yapıştırmaya kalkmıştır. sayesinde evimizi ahlak polisi bastı; dilimde küfür incelemesi yaptı ama suç unsuruna rastlanamadı. sözlük muhabbeti sırasında "iyi de onlar küfür ediyor. ahlaklı bir iş yapmıyor gibisinden " bir şeyler söyledi. en güzel ayarı da hafiften şafak sezer'den; daha aleni ise barbaros şansal ve okan bayülgen'den yedi. neymiş efendim "küfür dolu şeyler yazılıp silinse bile okuyanları etkiliyor" muş. okan bayüllgen de " sözlükler gazetelerden daha ahlaklı. gazetede yazılanları silemiyorsun" dedi. magazin gazetelerinde danışıklı dövüşe evet ama sözlük eleştirisine hayır. amaç reklamsa, söyleriz sağ tarafa hayrına bir reklam koyar wondrous. sabah uyanınca sözlüklerde hakkında küfür görmekten musdaripmiş. bize görünmeyenler ona mı malum oldu nedir. zaten büyük üstad, müthiş bestekar cenk eren hakkında, düne kadar tüm sözlükleri toplasan 100 maddelik bir yekün ortaya çıkmışken bugünkü durum ortada.
    (tekmeleyen kuş, 22.04.2007 13:56 ~ 15:02)
  15. bu insan için söylenecek tek bir söz var..

(bkz: cahil)
    (kitiara uth matar, 22.04.2007 15:04)
  16. hakkında bu kadar giri girilince nihayet bi işe yaramaya başladığını sandığım adamcağız..
    meğerse...

(bkz: vurmayın adam öldü)
    (şapşal lanu, 22.04.2007 15:49)
  17. ayrıca artık kimse bu adama yazmasın kardeşim, madem beğenmiyor okumasın dedirtecek adam.
    (rita, 22.04.2007 18:43)
  18. öncelikle bu sözlük olayının ciddiyetini kavramamı sağlamış kişidir. ben bundan önce bilgi alıp verdiğim, kendi halimde takıldığım yerler olarak bakıyordum sözlüklere. arada bir de olursa zirvelere katılıp sosyalleşiyoruz işte. aslında bu kavrama hadisesi wondrous'un bilimum dergilerde son zamanlarda çıkan röportajlarıyla da başladı diyebiliriz. adam itü sözlük ayda 1 milyon kez tıklanıyor deyince "vay a.k. en az bi 25 bin kişi kafadan yazılarımı okuyor demek ki" demiştim.

dün makina'yı da kaçırdık, sağolsun koymuş biri videosunu youtube'a izledik. cenk abimiz "okan, ama küfrediyorlar orada, yeri geliyor ailemize bile laf atıyorlar, olmaz, olamaz imkansız" deyince kafama dank etti; big brother izliyor hakikaten bizi. okan okuyor, seda okuyor, şafak okuyor, beyaz okuyor, ajdar okuyor... okunuyoruz lan işte! sadece sanatçı bazında değil, bazen arkadaşlarım gelip "abi geçen google'da bir şey arıyordum, itü sözlük'te senin yazına rastladım" dediğinde aldığım hazzı anlatamam size. bu dünkü program görüntülerinde de aynı hazzı aldım.

kendisine tek tavsiyem şu olacaktır; sözlükleri safi kendi ismi altına yazılanları okumak için kullanmasın. inansın ki sözlükler bu kadar yüzeysel ele alınacak oluşumlar değildir. insanların maddi bir karşılık beklemeden yaptıkları, bilgilerini, düşüncelerini paylaştıkları, sanal'dan gerçeğe dönüşen dostlukları kurdukları küçük bir dünya. açsın gündemdeki konular hakkında ne yazılmış okusun, açsın bilimsel yazıları okusun, açsın bir filme gitmeden önce onun hakkında yazılanları okusun, açsın "bu haftaki lost bölümü hakkında ne demiş bu hırtolar?" desin. hatta üşenmesin bir hesap açsın, 10 tane giri girsin ve yazar olsun. böyle yanlış bilgilere karşı direk temasa geçsin yazarla "öyle değil" desin. biz onları olayın dışında tutmaya çabalamıyoruz ki. kimseye özel bir oluşum değil sözlükler...

son birkaç şey daha söyleyeyim, sözlükler inansın ki çok sağlam modere edilmekte. kişilere girilen küfürlü, aşağılayıcı yazılar anında silinmekte, eğerli gözden kaçan yazılar varsa, bunlar hakkında da yazının altında bulunan iletişim tuşu vasıtasıyla bu rahatsızlıklarını dile getirebilirler. bilsin ki eğer birisi bu ortam vasıtasıyla bir kişiye küfrediyorsa özel kanatlarla havalandırılırlar. bu sanatçılar için de, hocalar için de, siyasiler için de, sözlük yazarları için de geçerlidir. küfür samimi ortamlarda edildiğinde güzeldir.

bu iyiliğimi de unutma cenk eren, böyle isim altı yazısı nadir görürsün. kıymetimi bil!*
    (sycrone one, 22.04.2007 19:12 ~ 20:02)
  19. makinadaki tartışmadan sonra hakkındaki giri sayısı 24 48 68 kat artan şarkıcımsı.acayip reklam yapmıştır.sözlükler hakkındaki derin ve felsefik görüşleriyle de bizleri derinden etkilemiştir.
    (bkz: küfürsüz bir sözlüğe var mısınız amına koyayım)
    (shotcrete, 22.04.2007 19:48)
  20. kişiler hakkındaki düşünceleri yayınlamanın,anaya babaya küfretmekten ibaret olduğunu sanan,sözlüklerde iki küfür görüp önüne gelene hakaret edildiğini zanneden ve bunu makinada belli eden,düz mantığa sahip ünlü kişi...(bkz: babasını da sevmezdim)
    (yalansa söyle yane, 03.05.2007 19:02 ~ 05.05.2007 14:42)
  21. bi ara mantıklı konuşmalarıyla sevmeye başladığım fakat kurduğu cümlelerin sonunda mutlaka saçmaladığını farkedip ooeeh dediğim kişi.
    (prozac, 08.07.2007 12:34)
  22. sözlükler hakkında atıp tutmasıyla gözümden düşmeye başlayan, ferhat göçer'e ettiği laflarla bu düşüşü dibe vuran adam. meyve veren ağaç taşlanır misali her yeri taşlar durur. (bkz: dön bak aynaya)
    (premature bebek, 08.07.2007 12:46)
  23. popüler kültürün, popüler müziğe ait dalının popüler olmayan adamı. tanınmışlığı bar şarkıcılığının ötesine geçmeyen insan.

bir vakit nükhet duru kanatları altına almıştı bu zati muhteremi. hala birlikte sahne alıyorlar mı bilmiyorum ama çok fazla olmamakla birlikte nükhet duru farkı biraz olsun yansımış tanınmışlık derecesine ki; makina da bile çıkmış kendisi.

bir tesadüf eseri internetten makinada sözlükler ile ilgili yaptığı yoruma ait videoyu izledim az önce. şunu diyebilirim ki: bilirsiniz; "aç tavuk kendini buğday ambarında zannerder" diye bir atasözümüz var, birebir bu atasözü ile örtüşen bir biçimde geçmiş makinada yaptığı yorumlar(kendisinin yorum yapmadan önceki durumu giriye aç bir durumdur ve bunu doygunluğa ulaştırmak için konuşmuş da konuşmuştur,sanki en az 500 giri var gibi kendisi hakkında. ajdar anık'ın bile an itibari ile 210 tane ).. kendisi hakkında 3-5 adet girilen giri varken, bu programdan sonra birden artmış bu sayı. diğer sözlüklere baktım onlarda da durum aynen böyle..

sözlüğün işleyişine kafa tutan ve yersiz iddialarda bulunan bir tavır ile, sözlüğün işleyiş mantığından faydalanarak prim yapmayı düşlemiş ve az da olsa başarmıştır. bunda şaşılacak bir taraf da yoktur. sözlükler muhalifliği ile bilinir, ve bu oranda da karşılıklar pek de fazla bir süre geçmeden gelmeye başlamışdır. normal bir durumudur, kendisine burdan seslenmek istiyorum:
    lütfen oluşan bu durumu meyve veren ağaç taşlanır ile karıştırmayınız.

bak ne güzek reklamını da yaptık, yahu daha ne istiyorsun!
    (kayzer, 27.08.2007 13:16)
  24. asıl adı yüksel venedikmiş. ayrıca dün beyaz showda kayahanın sabahlar uzak şarkısını seslendirip ekşi sözlük yazarlarına armağan etti.
    (i see mal people, 10.11.2007 14:06)
  25. ne iş yaptığı pek belli olmayan "şöhret"lerden sanırım kendisi.. evlilik dansı adlı abuk yarışmada jüriymiş bir de. bu gece bunu gördüm.

yarışmacıların özel hayatlarına haddinden fazla giriyor. sanırım alman bir hanımı çocuklarından ayrı yaşaması hakkında sorduğu sorularla bir güzel ağlattı. yine jüride olan evlilik terapisti selin karacehennem'le gerekli gereksiz ağız dalaşına girdi, kadını tribünlere oynamakla suçladı filan.. gayet sevimsiz ve iticiydi.
    (nancy, 06.07.2008 01:20 ~ 01:21)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil