cemil çiçek   

adana çık aradan

1. 1946 yılında yozgat'ta doğmuş, i.ü. hukuk fakültesi mezunu avukat. tbmm uzlaşma komisyonu ve anayasa komisyonu üyesi,avrupa güvenlik ve işbirliği teşkilatı parlementer assamble üyesi, anap'tan eski yozgat milletvekili, şu an akp ankara milletvekili. akp'nin verdiği bilgilere göre fransızca ve ingilizce biliyormuş.

yanlış hatırlıyor olabilirim ama vakt-i zamanında anap mensubu iken "flört fuhuştur" ve "feminizm sapıklıktır" gibi sözler sarfettiği iddia edilen kişi.
    daha sonra yamulmuyorsam "flört fuhuştur, fahişeliktir" gibi bir beyanatı olmadığı ortaya çıkmıştı.
    şimdi akp hükümeti ve devletin adalet bakanlığı koltuğunda oturuyor. kendi fikirleriyle toplum yaşamının ya da yasaların uyuşmayabileceğini anlamış bir görüntü veriyor ki nişanlılık geleneğimizdendir, flört edene ben karışmam, ben tasvip etmiyorum o kadar gibi açıklamalar yapmıştır zaman içinde. ne kadar samimidir, kendisinden başka kimse bunu bilemez tabii.
    (palanthaser, 29.05.2005 15:43)

2. eski anaplı, turgut özal'ın yakın çalışma arkadaşlarından, 1980 öncesinde de msp ile bağları olan siyasi
    (stocky2001, 29.05.2005 15:59)
  3. akp'nin bomba bakanımsılarından, ara ara asıl yobaz kişiliğini ortaya çıkaran beyanatları meşhurdur, hükümetin gözdelerindendir. mevcut hükümetin diğer bombacı bakanları için;
    (bkz: kürşad tüzmen)
    (bkz: kemal unakıtan)
    (bkz: böyle gider)
    (dr conners, 29.05.2005 16:42 ~ 16:43)
  4. bir grup avukat tarafından "adalete erişim" sempozyumunda kendisine ölüm orucuna giren arkadaşı hakkında bilgi vermek istiyen meslektaşları taylan tanayın biber gazı sıkılırak depoya kapatılması ile ilgili kendisi ve korumaları hakkında suç duyurusu açılmış kişidir.
    (bkz: hürriyeti tahdit)(bkz: darp)
    (chixculub, 13.04.2006 00:48)
  5. van cumhuriyet savcısı ferhat sarıkaya'nın meslekten ihracı yolunu açarak yargıya müdahalede bulunmuş, insan haklarını kısıtlayıcı yasa tasarılarını nedense ısıtıp ısıtıp meclis gündemine getiren, avrupa birliği yolunda ülkenin önünü açan bir hükümete asla yakışmayan kişi. kendisinin başka hesapları mı vardır bilinmez.
    (organometallic complex, 22.04.2006 16:04)
  6. akp hükümetindeki tek milliyetçi bakan olduğu söylenir. evet, milliyetçi bir adamın böyle bir kabineye yakışmadığı da gerçektir.
    (balta, 26.04.2006 15:01 ~ 16:38)
  7. akp hükümetinde belkide en samimi en doğru şekilde çalışan bakandır.
    (dolphins were monkeys, 26.03.2007 23:12)
  8. cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu öncesinde bağımsız milletvekillerine "evlat acısı çekmek istemiyorsanız seçime gelin." gibisinden mesajlar yolladığı öne sürülen bakan. kendisi bu konuyla ilgili "bu mesajları kimin yolladığını gerekirse açıklayacağız, afişe etmek istemiyorum." cevabını vermiştir. son derece ilginç. her şey kesinleşinceye kadar yorumlarımı kendime saklayayım.
    (bkz: http://www.milliyet.com.tr/...)
    (twinkle, 27.04.2007 10:37 ~ 10:38)
  9. saat 15:00'da bir basın açıklaması yapacak olan hükümet sözcüsü.

edit: 15:15'te başladı.
    (thedewil, 28.04.2007 15:03 ~ 15:15)
  10. terörist başının idamını ilgilendiren idamın kaldırılması kararına onay verdiği iddia edilen milletvekillerinden birisi.
    http://www.milliyet.com.tr/...
    (minik kus, 01.07.2007 19:03)
  11. 23. dönem, adalet ve kalkınma partisi, ankara milletvekili.
    (thedewil, 04.08.2007 16:06)
  12. 60.hükümette kademe atlayarak adalet bakanlığından başbakan yardımcılığına atanmıştır.

görevleri:
    -parlamento ile ilişkiler
    -kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri
    -terörle mücadele yüksek kurulu başkanlığı
    -milli güvenlik kurulunun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere bakanlar kurulu'na sunulması ve bakanlar kurulu'nda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi
    -kamu yönetimi reformu çalışmalarının koordinasyonu
    -insan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon

bağlı kurum ve kuruluşlar:
    -yüksek denetleme kurulu

ilgili kurum ve kuruluşlar:
    -türkiye ve orta-doğu amme idaresi enstitüsü genel müdürlüğü
    (jack nicholson, 31.08.2007 20:37)
  13. yeğeni utku çiçek, pavyondaki rus kızlara, geceyi birlikte geçirmeyi teklif etmiş olan bakan. kızlar olumsuz yanıt verince de ortamda kavga çıkmış ve silahlar konuşmuş ve sayın bakanımızın yeğeni utku çiçek iki kişiyi yaralamış.
    fakat nöbetçi savcı adliyeye bile sevk etmeye gerek görmeden serbest bırakmış eski adalet bakanımızın yeğenini.
    ne kadar ironik adalet ve kalkınma partisi hükümetinin geçmiş dönem adalet bakanı olan birinin yeğenine adaletin işleyemeyişi, yaralama suçuna rağmen serbest bırakılması. ne kadar trajikomik. yazık benim ülkemin dürüst vatandaşlarına.
    (big bang, 07.09.2007 14:43)
  14. pkk tarafından rehin alınan ve dün salınan askerlerle ilgili olarak "kimse bundan nemalanmaya çalışmsın, bu askerlerimizin salıverilmesi tsk'nın ve hükümetimizin kararlı duruşunun bir sonucudur, bunun dışındaki her türlü iddia spekülasyondur" yorumunu yapan vekil.

tsk rehin alınma olayını bile kabul etmedi de bunu "8 askerle 22 ekim - 4 kasım arasında irtibat kesilmesi ve yeniden irtibat kurulması" olarak açıkladı, başka bir bakan çıkıp "herhalde bir-iki gün içinde bırakılacaklar" dedi, haberi yok. yok haberi var da bunun kararlı duruş olduğunu zannediyorsa, vay benim ülkemin duruşuna, paytaklamasına emeklemesine, onuruna...
    (chaghdash, 05.11.2007 19:13 ~ 20:14)
  15. 59. hükümet adalat bakanıdır. tabiatıyla hukuk konusunda güvenilir bir kaynaktır. an itibariyle genç bakış programında konuktur. tabiatıyla üniversite öğrencilerine cevap ve öğütler vermektedir.
    (bkz: tabiatıyla)
    (ayabakan, 22.11.2007 02:33 ~ 02:36)
  16. sevgililer günü dolayısıyla kendisine sorulan "eşinize çiçek gönderdiniz mi" sorusuna "ben yılın 350 günü eve canlı çiçek götürüyorum. yani kendimi, cemil çiçek'i" şeklinde cevap vermiştir.
    (bkz: iğrenç espriler)
    (bilal12, 14.02.2008 17:41 ~ 17:45)
  17. sözcü yapılmasının çok iyi bir nedeni var. şöyle ki, parti her haltı yiyor, muhalefet, basın, siviller eleştiride bulunuyor, sonra çiçek çıkıyor, sanki o haltları yiyenler muhalefet, basın, sivillermiş gibi serin serin beyanlarda bulunuyor.

çiçek, gazetecilere hitaben: bu nedir? size söylüyorum, bu nedir? bu bir çiçektir. bizim partimiz herkese çiçek sunar. öyle, çiçek sunanlara saldıranların demokratik olduğu düşünülemez. tabiatıyla, hiçkimse televizyon televizyon, bir programdan diğerine koşmasın. bizim dağıttığımız çiçeğe çiçek demiyorlar. olmaz efendim. muhalefetin yaptığı budur.
    (humanist olmayan inek, 02.04.2008 01:05 ~ 01:26)
  18. yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesine verdiği yanıtla beni benden alan başbakan yardımcısı kişidir.
    yanıtı "işte bu" dedirtecek kadar anlamlıdır. bu yaklaşımı gösterebilen kişi bakan da olur, her birşey de olur. severek izliyoruz.

http://www.milliyet.com.tr/...
    (arapbebek, 14.04.2008 10:05)
  19. vakti zamanında tolga savacı'dan sonraki manken grubuna ithafen, "mankenlik orospuluktur" demişti.

okuyunca utanmıştım.
    (right lane must exist, 14.04.2008 10:28)
  20. http://www.radikal.com.tr/...
    (minik elma, 15.04.2008 23:37)
  21. tam bir hacı yatmazdır. hükümetler değişir, partiler değişir, konjonktürler değişir ama bu hacı, yatmaz dimdik durur.
    (voiceofloneliness, 28.04.2008 17:57 ~ 17.05.2008 00:16)
  22. (bkz: statüko)
    (ohannes allahverdi, 23.07.2008 16:33)
  23. mesut yılmaz hükümetinde kadın ve aileden sorumlu devlet bakanı iken flört fahişeliktir deyip akıllara ziyan bir açıklama yapıp aslında kadından sorunlu bakan olduğunu göstermiştir.
    (himmelfahren, 08.08.2008 15:52)