şiirlerini okuyan ve kendisini bilenler için yaşayan efsanedir. genelde hece ölçüsüyle şiir yazar. şiirleri isminin çok ötesine geçmiştir. o sebepten kendisi fazla tanınmıyor ve hakettiği yerde değil ise de vurgun isimli şiirini (şarkı olarak da olsa) duymayan yoktur zannedersem.
1938 yılında samsunda doğan ve bir çok kıymetli eseri olan şair.1990 yılında rüyalarım olmasa, 1991 yılında, vurgunadlı bestelerin güftekarı olarak iki yıl ard arda yılın şairi seçilmiştir. 1990 yılında müzikli bir şiir kasedi çıkaran şair, 1993 yılına kadar yazdığı şiirleri, vurgunadlı ilk kitabında yayınlamıştır. şairin bu güne kadar 40 tanesi orhan gencebaytarafından olmak üzere, 150 civarında şiiri bestelenmiştir.
tek kelimeyle büyük bir şair. şiirleri, birisinden dinlediğimizde tüylerimiz diken diken olur ya, işte bu büyük üstadın şiirlerini kendimiz sessiz sedasız okurken hissederiz duygulanıp ürperdiğimizi. şiirlerine hayran olduğum, şairliğine şapka çıkarttığım, alnından öpmek istediğim kocaman ve güzel yürekli adam.
sen benim uykumu kahreden korkum
sen zehir zemberek sen zehir zakkum
sen benim cezamdın ben sana mahkum
ben sana sürgündüm sen bilmiyordun... der cemal usta bilmediklerimizi öğretirken!
1938 samsun doğumlu,duygusal aşk adamı şairimizdir..ilk şiirlerini orhan gencebay besteledi. 1990 yılında, rüyalarım olmasa, 1991 yılında, vurgun adlı bestelerin güftekarı olarak iki yıl ard arda yılın şairi seçilmiştir..
ünlü şiirleri
rüyalarım olmazsa
vurgun
gözüm kesmiyor
yıldız falı
vur da öyle git gibi eserleridir
böyle bir kelimeler birliği, böyle bir duygu yoğunluğu, böyle bir içerik, böyle bir anlatma kabiliyeti, böyle bir düşünmeye sevk etme gücü, böylesine felsefi içerik... hakikaten dâhiyane...
işte bu dâhi şairimizden birkaç dâhiyane eser örneği:
anlatacak kelime bulunamayacak, gönlümün tacı şair. şiirlerini okuyan, gerçek aşkı yaşayıp yaşamadığını anlar. bir aşığın duyguları, çilesi, burukluğu, zaman zaman isyanı ancak bu kadar güzel anlatılır. her mısrada irkiltir, her mısrada şaşırtır, her mısrada yüreğe acı kondurur. bir mısra bile boş geçmez mi, savuşturulmaz mı? şair, cemal safi'yse savuşturulmaz. bu büyük adamın şiirleri bin kere okunsa doyulmaz. aşkı öylesine yaşayanların, savsaklayanların yüzünü kızartacak şiirlere imza atar.
ömrü uzun olsun. aşkın hakkını veren bu büyük şair, uzun yıllar bizlerle olsun. önünde gerçek bir saygıyla eğiliyorum.