cemal bali akal   

adana çık aradan

1. ülkemizin son dönemlerde yetiştirdiği en mühim siyaset felsefecisi. galatasaray üniversitesinde hocalık yapan şahsiyetin siyasal iktidar,devlet kuramı ve modern devletin doğuşu konularındaki hakimiyeti üst seviyededir.
    iktidarın üç yüzü adlı kitabında daha önce yayımlanan 3 eserini birleştirmiş ve aklımda siyasal iktidara ilişkin bir çok gedik ve yeni sorular açmıştır. ayrıca amerikanın keşfi, ispanya ve güney amerika hususlarındaki bilgi ve ilgisi takdire şayandır. nihayetinde, siyaset bilimi alanında ülkenin nerdeyse tüm akademisyenlerinin umumiyetle fransızca eserleri kaynak almasına rağmen; kendisi hispanik eserlerden de iktibaslara yer verebilmektedir.
    allah kendisinden razı olsun.
    (sinkaf, 26.04.2007 23:19)
  2. istanbul bilgi üniversitesi hukuk fakültesi'nde tam zamanlı öğretim üyeliği yapmaktadır, çaylaklara devlet, iktidar, hukuk gibi nosyonları aşılamaktadır, kafa karıştırmaktadır, iyi yapmaktadır.
    (apollonia, 23.11.2007 00:47 ~ 00:47)
  3. (bkz: siyasi iktidarın cinsiyeti)
    (kalemiticeyn, 23.11.2007 16:22)
  4. o müthiş üslubuyla beni spinoza'ya hayran bırakan ve kendisi de bir spinoza hayranı olan devlet kuramcısı. halen bilgi üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmaktadır. her cümlesi ile öğrencilerini düşünmeye sevk eder. farklı bir bakış açısı vardır. her dersine ayrı bir şevkle gittiğim, tüm derslerine girdiğim tek öğretim üyesidir.
    (zarpandit, 04.01.2008 14:54)