gündem
  1. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  5. · kar yağarken hissedilen duygular
  6. · çok istenip de olunamayan meslekler
  7. · google wave
  8. · itici insan tipleri
  9. · çocuk esirgeme kurumu

cemaatlerin öğrenci kapması  

1. üniversitelere kayıtların başladığı günlerde türkiyede ne kadar tarikat varsa hepsinin otobüs terminallerinde stand kurup, öğrencileri cüzi fiyata yurtlarına yerleştirmeye çalışması, ailelerine yalakalık yapması.(bkz: nerden geliyor bu değirmenin suyu)

zira devlet yurtlarının kapasitesinin öğrenci sayısının çok çok altında olduğunu düşünürsek, bu olay bizzat devlet tarafından tezgahlanmaktadır.
    (zapotaj, 07.09.2008 00:44 ~ 10.09.2008 20:58)
  2. etkinliklere katılma şartıyla burs vermeleri de cabası
    (6lti, 07.09.2008 00:45)
  3. (devrimyürüyüşü, 07.09.2008 00:46)
  4. üniversitelerin kayıt günlerinde okulun kapısında topladığı müşterilere yurtlarını gezdirmek üzere bir ulaşım aracını hazır bulundurmayla başlar.
    (araftaki, 07.09.2008 00:48)
  5. özellikle iki yıllık ilçe okullarında devlet yurdu bulunmaması, işletilen özel yurtların şantiye yatakhanesi görünümünde olması işlerini kolaylaştırmaktadır.
    (volshebnik, 07.09.2008 00:53)
  6. kısır döngü efenim bunlar. hepsi planlanmış zincirin bir parçası. bir yerden başlayalım sıralamaya
    1.devlet yurtları yetersiz bırakılıyor.
    2.öğrencilerin çoğu açıkta kalıyor böylece aileler özel yurtlara yönlendiriliyor
    3.çoğu aile memur öğretmen maaşıyla geçinmeye çalışıyor.(devlet baba sağolsun)
    4.eh bu ailelerde özel yurtlara para yetiştiremeyince çocuğu sokağa atcak değiller ya bu sırada devreye 5. madde giriyor.
    5.cemaat yurtları gençleri cüzi miktarlardaki özel yurtlarında barındırıyor üstüne bide burs adı altında nerden geldiği belli olmayan paralar veriyor. böylece tarikatlarına cemaatlerine sadık birer üye haline getiriyorlar.
    6.sonuçta yine devlet baba kendine çalışıyor.
    (bilemedimkişimdi, 07.09.2008 00:56)
  7. en son itü kayıtlarında, öğrencilerden önce kapıda bitmelerinden ve göz boyamak amacıyla sarışın taş hatunları görevlendirmeleriyle anlaşılabilen uğraş.
    (dunkelheit, 07.09.2008 01:09 ~ 01:10)
  8. en kapıcı* olanı için
    (bkz: nur cemaati)
    (hippidihoppo, 07.09.2008 01:34)
  9. öğrencilerin bu olaya karşı örgütlenmeye başladığını duyduk, mutlu olduk.

(bkz:http://www.yurtistiyoruz.org/ )
    (zapotaj, 11.11.2008 11:09)
  10. üniversiteye ilk defa kayıt yaptırıyorum. formları aldım doldurmaya başlayacağım. ince bıyıklı kumaş pantolonlu abiler!!! geldi benim yanıma. başladılar klasik sorulara. hangi bölüm, nerelisin vb. formları doldurmana yardımcı olalım dediler istemeyerek de olsa bir kısmını verdim onlara. başladılar doldurmaya. form işi bitti. daha sonra da görüşelim adresimizi verelim dediler. yoo gerek yok dedim. direttiler adres vermek için. ben de inat ettim almadım adresi. sinirli bir şekilde gittiler.

(bkz: bu da böyle bir anımdı)

buradan tüm gençlerimize sesleniyorum: kaptırmayın kendinizi!!!
    (yeşil başlı gövel ördek, 11.11.2008 11:38)
  11. yıllardır tarikatlar deli gibi çalıştılar ve gençlerimizin beyinlerini yıkadılar.
    biz atatürkçüler bu konunun üzerine gidemedik gerektiği kadar.
    ülkemiz cemaatler,tarikatlar ülkesi değildir ve hiçbir zaman olmayacaktır.
    yobazlıkla,tarikatlarla,cemaatlerle mücadele etmeliyiz.
    (serpil barlas, 11.11.2008 12:01 ~ 13:26)
  12. bu duruma karşı çıkmak için atatürkçü olmak gerekmez. şahsen ben işin içine atatürk'ü karıştırmadan da bu olayın korkunçluğunu kavrayabiliyorum, üstelik atatürkçü de değilim bildiğim kadarıyla. size de tavsiye ederim, siz de kavrayın, çoktan beyniniz yıkanmadıysa.

cemaatlerin iğrenç faaliyetleriyle ilgili söylenen her şeye "yok öyle bir şey hahaha" diyen bir keçiboynuzu her daim çıkar, ama görüyoruz ki bu konuda böyle bir durum pek de söz konusu değil. en utanmadan, en adamın gözünün içine bakıla bakıla yapılanı olduğu için belki de. ben öğrencilik hayatımda hiç yurtta kalmadım fakat kuzenlerim ve arkadaşlarım vasıtasıyla birçok kere karşılaştım bu "x tane adam topla istersen bedava kal" durumlarıyla. keşke atıyor ya da abartıyor olsaydım ama üzgünüm.

çoluğun çocuğun beynini yıka, sonra demokrasi memokrasi. sokayım öyle halk iradesine de, halka da affedersin. bir de islam paydasında buluşuyorsunuz, bütün o iyi niyetleriniz buna hizmet ediyor ya, ben ki müslüman değilim, elinizden şu müslüman insanların da islam'ın da tez elden kurtulmasını dilerim. amin.
    (yenisekme, 11.11.2008 15:55 ~ 17:40)
  13. 4 sene önce avcılarda nasıl olduğunu gördüğüm durum. şimdi hala var mı bilmiyorum ama o zamanlar okulun açıldığı dönem köprü çıkışında stand açıp bu vakfıyız şu vakfıyız diye öğrencileri çekiyorlardı ardından bursa ihtiyacınız var mı bizim belediyede tanıdıklarımız var ayarlarız bir şeyler deyip gençleri kafalamaya çalışan bir zihniyet vardı.
    (chladoceran, 11.11.2008 16:21)
  14. otogarlarda kırmızı yanaklı sırıtan bi yüzün karşılamasıyla başlayan olaylar silsilesidir.önce yemek yedirir, sonra bölümünü sorar, istersen seyislik de farketmez, gene de ne kadar şanslı olduğunu ve çok ciddi iş alanları olduğunu söyler.samimi davranmaya çalışır.arkadaşlarını çağırır, onlarla tanıştırır, sonra samimi bi ortama girdim zannedersiniz.ama ordaki ibnelerin alayı seni kandırıp cemaatin içine almak istiyordur.sonra bi kaç abla da gösterirler sana, ağzın sulansın diye.ama kapalı olanlardan değil, kapalıların düşürdüğü yeni yetmelerdir onlar da.vay amına koyim nere geldik lan hemen ortam yaptık zannedersin.sonra seni kendi kaldıkları evlere davet ederler.başlarda bi kaç defa gider gelirsin, çok eğlendiğini sana kabul ettirirler orda.sonra seni içlerine alırlar.ve artık tebrik ederiz, siz de bir şakirtsiniz, her gece kabir azabını okuyarak uyuyacak, evden çıkmadan önce teypte çalan ilahilerle kapıyı kitleyeceksiniz.geçmiş olsun.
    (zagnem, 11.11.2008 16:21 ~ 16:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil