|
|
- (bkz: halt etmişsin sen onu)
(pitis, 15.05.2008 15:51 ~ 15:55)
- komedi türünü icra eden kişileri yargılarken, o dönemin komedi anlayışını göz önünde bulundurmanın önemini bizlere hatırlatan şey.
-bakalım şimdi yurdum insanı neye gülüyor: ''apış arası kokuyo cam açın!''
-şimdi de bakalım gavurlar neye gülüyor: ''çocuklarınızla sevişmeyin,ben denedim iğrenç bir şey''
-şimdi de şener şen'in komedi filmi çektiği yıllara bakıyoruz: çok ilginç. 1970-1990 arası bir dönem.
-şimdi de biz hangi yıldayız diye bakıyoruz: 2008
-şimdi ''günümüzün'' büyük ölçüdeki komedi anlayışını üç kelimeye indiriyoruz: am göt meme
-şimdi cem yılmaz'ın espri tarzına bakıyoruz: am göt meme
-üstteki iki maddenin aynı olması ilginç değil mi?
-şimdi de cem yılmaz bu mesleği niye yapıyor ona bakalım: (bkz: para)
-o halde cem yılmaz bugün hem insanları kahkahalarla güldürüp hem de deli gibi para kazanıyor mu? kazanıyor.
o halde cem yılmaz türkiye'deki en büyük komedyenlerden biridir. sana göresi bana göresi yok bunun, tabi ki onu sevmeyenler de var ancak cem yılmaz komik arkadaşım. sen hiç cem yılmaz esprisine gülmedin mi hayatında? güldün. gülmedim dersen yalan. o halde cem yılmaz komiktir.
hadi dağıl bakayım şimdi.
- + abi türkiyede hiç güzel komedyen yok yaa
- cem yılmaz var ?
+ cem yılmaz abartılmış balon bir komedyendir
- niye ki ?
+ çünkü ege kıyılarında dağlar denize dik uzanır.
- elimin tersindesin di mi?
+ gidiyorum ben
- kuşun var mı ?
+yok
- balığın var mı ?
+ yok
- e git bi zahmet götüne soğuk su çarp öyleyse .(jimmy, 15.05.2008 16:12 ~ 16:17)
- yanlış bir tespittir.
günlük olayları, hayata dair ince noktaları yakalayıp, mizahi yönünü bu kadar iyi açığa çıkaran komedyen sayısı oldukça azdır ülkemizde. seviyoruz, beğenerek izliyoruz.
- "bir şahap cenabettinle gönülden anüse programına daha hoşgeldiniz", açılış konuşmasını barındırabilecek başlık vurgusu
(bkz: nicklere göre olası itü sözlük radyosu programları)
(bkz: @2413070)
- (bkz: lizard balonu abartılmış balon bir balondur)*
- (bkz: hede abartılmış balon bir hödödür)
- katıldığım önerme. zira ata demirer bence ondan kat be kat daha başarılıdır. cem yılmaz'ı beğenmeyenlerin onun espirilerini anlamadıkları için beğenmediğini iddia edenler vardır bir de. anlıyoruz lan biz de ama sizin gibi adam ne dese de gülsek demiyoruz.
- şahap cenabettin girilerine gülmekten kıçımızı yırttığından dolayı kendisinin gaza gelerek sarfettiği cümle.
yerden göğe kadar haklıdır
*
|